WK darts 2023 het vervolg: Kijk nu direct live op tv en online in Nederland

UK Open Darts 2023 livestream
Image: Ⓒ iStock

WK darts 2023 het vervolg live kijken op tv en online in Nederland? Vanaf vandaag strijden de 5 overgebleven Nederlanders in Londen om de felbegeerde hoofdprijs. Lukt het Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort om de volgende ronde te bereiken en de droom in stand te houden? 

WK darts 2023 het vervolg: live kijken op tv en online in Nederland

De kerstdagen zijn weer voorbij en de darters keren terug naar Alexandra Palace (Ally Pally) in Londen voor het vervolg van de WK darts 2023. 5 Nederlanders hebben de eerste week van het toernooi overleefd. De ene wat makkelijker dan de ander, maar het belangrijkste is dat er nog mee wordt gedaan om de hoofdprijs. Vanaf vandaag worden de wedstrijden in de 3e ronde afgewerkt.

Klik hier om de wedstrijden live te streamen via Viaplay.

Terugblik 1e week WK darts 2023

In de 1e week van de WK darts 2023 zijn er al grote verrassingen geweest. Zo verloor Adrian Lewis (Engeland) in de eerste ronde met 3-0 kansloos van Damon Heta (Australië), in de tweede ronde verloor Simon Whitlock (Australië) met 3-2 van José de Sousa (Portugal), James Wade (Engeland) verloor met 2-3 van Jim Williams (Wales) en Daryl Gurney (Noord-Ierland) verloor met 0-3 van Alan Soutar (Schotland). Toch al enkele grote namen en kanshebbers op de titel die de 1e week niet overleefden.

Ook enkele Nederlanders hoeven na het Kerstdiner niet meer terug te komen. In de eerste ronde moest Jermaine Wattimena het veld ruimen voor Nathan Rafferty (Noord Ierland), die met 2-3 wist te winnen. Geert Nentjes verloor in de eerste ronde met 1-3 van Leonard Gates (VS). In de tweede ronde kon Danny Jansen zijn koffers pakken na zijn met 3-1 verloren partij tegen Krzysztof Ratajski (Polen). Jimmy Hendriks verloor met 3-1 van Brendan Dolan (Noor-Ierland), Danny van Trijp verloor met 3-0 kansloos van Jonny Clayton (Wales) en dat gold ook voor Martijn Kleermaker die met 3-0 verloor van Chris Dobey (Engeland).

WK darts 2023 het vervolg en speelschema

De druk op de overgebleven darters op de WK darts wordt alleen maar groter. Vanaf vandaag wordt de derde ronde gespeeld. Wie van de 5 overgebleven Nederlanders kan er potten breken en de vierde ronde bereiken? Hieronder vind je het speelschema van de aankomende dagen.

Derde ronde WK darts 2023

Dinsdag 27 december, vanaf 13.45 uur

 • Dimitri Van den Bergh (België) vs Krzysztof Ratajski (Polen)
 • Nathan Aspinall (Engeland) vs Josh Rock (Noord-Ierland)
 • Jonny Clayton (Wales) vs Brendan Dolan (Noord-Ierland)

Dinsdag 27 december, vanaf 20.15 uur

 • Jim Williams (Wales) vs Gabriel Clemens (Duitsland)
 • Gerwyn Price (Wales) vs Raymond van Barneveld (Nederland)
 • Peter Wright (Schotland) vs Kim Huybrechts (België)

Woensdag 28 december, vanaf 13.45 uur

 • Ryan Searle (Engeland) vs José de Sousa (Portugal)
 • Danny Noppert (Nederland) vs Alan Soutar (Schotland)
 • Gary Anderson (Schotland) vs Chris Dobey (Engeland)

Woensdag 28 december, vanaf 20.15 uur

 • Joe Cullen (Engeland) vs Damon Heta (Australië)
 • Michael van Gerwen (Nederland) vs Mensur Suljovic (Oostenrijk)
 • Michael Smith (Engeland) vs Martin Schindler (Duitsland)

Donderdag 29 december, vanaf 13.45 uur

 • Dirk van Duijvenbode (Nederland) vs Ross Smith (Engeland)
 • Rob Cross (Engeland) vs Mervyn King (Engeland)
 • Dave Chisnall (Engeland) vs Stephen Bunting (Engeland)

Donderdag 29 december, vanaf 20.15 uur

 • Luke Humphries (Engeland) vs Vincent van der Voort (Nederland)

Vierde ronde WK darts 2023

Vrijdag 30 december, vanaf 13.30 uur

Vrijdag 30 december, vanaf 20.00 uur

Kwartfinales WK darts 2023

Zondag 1 januari, vanaf 13.30 uur

Zondag 1 januari, vanaf 20.30 uur

Halve finales WK darts 2023

Maandag 2 januari, vanaf 20.30 uur

Finale WK darts 2023

Dinsdag 3 januari, vanaf 21.00 uur

Format WK darts 2023

Tijdens het WK darts 2023 strijden 96 deelnemers tegen elkaar om de prestigieuze prijs. De top-32 spelers van de PDC Order of Merit, op peildatum 27 november 2022, plaatsten zich direct voor het toernooi als reekshoofd. In de eerste ronde zijn de geplaatste spelers vrij en starten pas in de tweede ronde van het toernooi. Via de Pro Tour Order of Merit kwalificeerden de tweeëndertig hoogste niet reeds gekwalificeerde spelers van de PDC Pro Tour 2022 zich. Daarnaast zijn er nog eens 32 spelers die zich konden kwalificeren via zogenoemde Internationale Qualifiers. In totaal zijn er dus 96 deelnemers aan het WK darts 2023.

Alle wedstrijden worden gespeeld volgens het “single in, double out” principe, waarbij de spelers 501 punten moeten scoren om een leg te winnen, eindigend op een dubbel of de bulsseye. De wedstrijden worden gespeeld in sets, waarbij elke set gewonnen kan worden volgens “best of 5 legs”. Tijdens elke ronde, uitgezonderd de eerste, moet de laatste set met twee legs verschil gewonnen worden, tenzij de setscore naar 5-5 gaat. In dat geval wordt er een zogenoemde “sudden-death leg” gespeeld, waarbij er voorafgaand naar de bullseye wordt gegooid om te bepalen wie de leg mag beginnen.

De wedstrijden worden langer naarmate het toernooi vordert, zie hieronder het schema:

Ronde Best of (sets) First to (sets)
Eerste ronde 5 3
Tweede ronde
Derde ronde 7 4
Vierde ronde
Kwartfinale 9 5
Halve finale 11 6
Finale 13 7

Hoe kijk ik het WK darts 2023 live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay de rechten op alle darttoernooien. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Lees hier hoe je alle dartwedstrijden in Nederland bekijkt.