Ziggo en KPN in gesprek met Viaplay over Formule 1 doorgifte

formule 1, viaplay, nederland

Ziggo en KPN zijn in gesprek met Viaplay over de doorgifte van het signaal van de Formule 1 in 2022. Dit meldt sportmarketeer Chris Woerts in Veronica Inside. 

De Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT) heeft voor 2022 tot en met 2024 de rechten van de Formule 1 gekocht. Dit betekent dat de snelle bolides vanaf volgend jaar niet meer op Ziggo te zien zullen zijn, althans niet op de manier zoals we die nu kennen. De Formule 1 is dan alleen te zien op Viaplay, de streamingdienst van NENT.

Woers meldt echter in Veronica Inside dat zowel Ziggo als KPN in onderhandeling zijn met NENT voor de doorgifte van het signaal voor de Formule 1. Mocht dit tot een overeenkomst leiden dan kan het zo zijn dat de app van Viaplay beschikbaar komt op de mediaboxen van beiden providers en je de races live kan streamen. Net zoals Netflix dus.

Nederlands commentaar

Het is in ieder geval duidelijk dat de Formule 1 volgend jaar ook een live-programma gaat krijgen op Viaplay, vanuit een hypermoderne studio in Amsterdam. En niet alleen de zondagse race met uitgebreide voor- en nabeschouwingen zullen te zien zijn, maar ook alle trainingen en kwalificaties.

Eerder werd al duidelijk dat de race twee Nederlandse commentatoren en een pitreporter op locatie gaat krijgen. Daarnaast krijgt het programma Nederlandse analisten en een presentator, zoals we dat gewend zijn op Ziggo.

Of Olav Mol, Jack Plooij, Rob Kamphues, Robert Doornbos, Tom Coronel en Rob van Gameren meegaan naar Viaplay is op dit moment nog onduidelijk. Wel zouden er al gesprekken lopen tussen verschillende partijen. Het is zeer goed mogelijk dat we Olav Mol en Jack Plooij terug gaan zien op de vertrouwde posities, maar dat er nieuwe gezichten komen voor de analyses en de presentatie van het programma. NENT-topman Peter Nørrelund zei eerder tegen Formule 1 dat het een mengeling zal gaan worden van ‘ervaren mensen en nieuw opkomend talent’.

Rechten

NENT heeft overigens niet alleen de rechten va de Formule 1 op de kop getikt. Ook die van de Premier League, Bundesliga en alle grote PDC darttoernooien heeft het bedrijf in de tas. NENT wil van Viaplay een volwaardige streamingdienst maken met live sport en eigen lokale films en series, zogenaamde Viaplay Originals. Er zullen ook Nederlandse Originals geproduceerd gaan worden door Nederlandse mediabedrijven.

Wat Formule 1-fans maandelijks moeten gaan betalen voor Viaplay is nog niet bekend. We houden je op de hoogte.