Zo kijk je Disney Plus met een Google Chromecast in 2023

disney plus, chromecast, disney+
Image Ⓒ: Y2kcrazyjoker4 @ Wikimedia Commons

Disney Plus is op veel verschillende manieren te bekijken. Je kan de app gebruiken op het apparaat dat je graag gebruikt, zoals een smart-tv, telefoon of tablet. Een andere manier op naar Disney Plus te kijken is met een Google Chromecast. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners. 

Google Chromecast

Zoals eerder gezegd is het mogelijk om Disney Plus op je televisie te kijken met Google’s Chromecast. De Chromecast, die slechts een paar tientjes kost, is eigenlijk een kleine mediaspeler die je in je HDMI-poort van je televisie stopt. De Chromecast is de makkelijkste manier om muziek en films van je mobiel, tablet of laptop naar je tv te streamen.

Je haalt een Chromecast snel in huis en hij werkt dus met elke tv die een HDMI-poort heeft. Hieronder bestel je ze direct op bol.com:

Google Chromecast installeren

Heb je de Google Chromecast in huis? Dan kan je de boel gaan installeren. Om de installatie een beetje vlot te laten verlopen is het handig om onderstaande zaken alvast bij de hand te hebben:

 • De Google Chromecast (duh).
 • Je Wifi-gegevens.
 • Een stopcontact in de buurt.
 • Een TV met HDMI-aansluiting.
 • Een smartphone, tablet of pc.
 • De Google Home-app (Android en iOS).
 • Een Google-account.

Als je deze zaken hebt afgevinkt kunnen we beginnen met onderstaande stappenplan. In principe is het niet moeilijk, maar neem vooral rustig je tijd.

 1. Sluit de Chromecast aan op een vrije HDMI-poort op je televisie. Zorg er voor dat je weet in welke poort het apparaat zit, bijvoorbeeld HDMI1.
 2.  Zorg dat de Chromecast is aangesloten op het netstroom en dus stroom krijgt.
 3. Zet nu je televisie aan en selecteer het juiste HDMI-kanaal, zoals bijvoorbeeld HDMI1.
 4. Open de Google Home-app op je telefoon of tablet. Let op! Zorg er voor dat deze telefoon of tablet met hetzelfde wifi-netwerk verbonden is als de Chromecast.
 5. Klik in de Google Home-app op het ‘+’ teken. Je vindt deze in de linkerbovenhoek.
 6. Klik vervolgens op ‘Apparaat instellen’.
 7. In het volgende scherm kies je voor ‘Nieuwe apparaten’.
 8. Maak een huis aan (of kies een bestaand huis als je de Google Home-app al eens hebt gebruikt). Deze naam kan je eventueel later nog wijzigen.
 9. Google gaat nu opzoek naar nieuwe apparaten. Mocht Google geen nieuw apparaat vinden, dan dien je de Chromecast te resetten en bovenstaande stappen opnieuw te doorlopen.
 10. Als Google jouw Chromecast gevonden heeft check dan even goed of de cijfer/letter-combinatie overeenkomt met wat jij op je beeldscherm ziet.
 11. Kies nu de ruimte waar de Chromecast gebruikt gaat worden, bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer.
 12. Selecteer nu het juiste wifi-netwerk en voer je wachtwoord in.
 13. Als laatste geef je je Chromecast een naam, zodat je hem niet verward met eventuele andere apparaten.
 14. Klaar is Kees! Je bent nu klaar om Disney Plus te streamen!

Disney Plus streamen met een Chromecast

Nu je Chromecast geïnstalleerd is kan je starten met het streamen van Disney Plus. Dat is vrij simpel:

 1. Open de Disney Plus-app.
 2. Ga naar het HDMI-kanaal waar jouw Chromecast zich bevindt. Let op! Zorg er voor dat je telefoon/tablet en je Chromecast gebruik maken van hetzelfde wifi-netwerk.
 3. Ga nu naar de film, serie of documentaire die je graag wilt kijken.
 4. Klik nu op het Chromecast-icoon (beeldscherm met wifi-logo) dat je rechtsboven in beeld ziet staan.
 5. Nu krijg je een lijst te zien met alle beschikbare apparaten. Selecteer hier jouw Chromecast.
 6. Je content zal nu worden afgespeeld.
 7. Veel plezier!

Disney Plus casten vanaf je pc/laptop

Wil je Disney Plus graag streamen vanaf je pc of laptop? Ook dat kan.

 1. Ga op je pc/laptop naar de website van Disney Plus.
 2. Ga nu naar de film, serie of documentaire die je graag wilt kijken.
 3. Streamen naar je televisie kan nu op twee manieren: In de videospeler in je browser zie je nu rechtsboven het Chromecast-icoon. Als je hierop klikt krijg je een lijst met beschikbare apparaten te zien. Klik op jouw apparaat, bijvoorbeeld je televisie. Een andere optie om te casten vanuit je browser naar je televisie is door in je browser op de 3 verticale puntjes te klikken. Zoek dan naar de optie ‘Casten’. Je kan vervolgens ook je apparaat kiezen en streamen.
 4. Veel plezier!

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.