Zo krijg je VIP-toegang op Disney Plus (stappenplan)

disney plus, vip toegang, disney+

Disney brengt bepaalde bioscoopfilms via VIP-toegang (premier access) uit op Disney Plus. Deze titels zijn dan voor een bepaalde periode alleen met VIP-toegang te bekijken op de streamingdienst. Maar wat is VIP-toegang? En hoe krijg je VIP-toegang tot een film op Disney Plus? In dit artikel leggen we je dat graag uit.

Wat is VIP-toegang op Disney Plus?

Disney Plus VIP-toegang is een nieuwe manier van Disney om nieuwe exclusieve content eerder tegen extra betaling aan te bieden, voordat deze beschikbaar komen voor reguliere abonnementhouders. De term is door Disney in het leven geroepen door de coronacrisis en het sluiten van de bioscopen. De films die met VIP-toegang bekeken kunnen worden waren dus aanvankelijk voor de bioscoop bestemd. ‘Mulan’ is het eerste voorbeeld van een film die met VIP-toegang op Disney Plus verscheen. Daarna volgde ‘Raya and the Last Dragon’. De nieuwe Marvel-film ‘Black Widow’ (9 juli) en ‘Cruella’ (28 mei) zullen eveneens via VIP-toegang op de service te zien zijn.

Hoe koop ik een film via VIP-toegang op Disney Plus?

Om een film via VIP-toegang op Disney Plus te kunnen aanschaffen dien je allereerst een Disney Plus-abonnee te zijn. Zolang het abonnement actief is, kan je de gekochte film dan zo vaak kijken als je wil, op alle apparaten waar Disney Plus beschikbaar op is. Nog geen abonnement? Klik dan hier om je voor slechts € 8,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 89,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op boven of onderstaande Disney-banners klikken.

Nu ga je de film kopen die je graag wil zien. Dit doe je als volgt:

  1. Log in op disneyplus.com of op je mobiel op de Disney Plus-app.
  2.  Zoek met de zoekfunctie naar de film die je wil zien. Tip! Nieuwe films worden ook direct weergegeven in de banner bovenin in de app, daar kan je dus ook op klikken.
  3.  Klik op ‘KOOP VIP-TOEGANG’.
  4.  Bevestig je betaling door je eerder gebruikte en opgeslagen betaalmethode te kiezen, voeg een nieuwe betaalmethode toe of betaal via de Google Play Store of Apple’s App Store (alleen op mobiel). Als de betaling voldaan is, zal je terugkeren naar de hoofdpagina en heb je de mogelijkheid om op ‘AFSPELEN’ te klikken. Je kan je gekochte film nu ook kijken via je favoriete apparaten die aan je Disney Plus-account gekoppeld zijn.
  5.  Pak je snacks en drinken, zak onderuit, doe je pootjes omhoog en geniet van je film! Veel kijkplezier!

Note! Als je je Disney Plus-abonnement opzegt heb je geen toegang meer tot je gekochte film. Maar weet dat als je je abonnent met hetzelfde emailadres weer activeert je wel weer opnieuw toegang krijgt tot de film.

Note! Je kan GroupWatch gebruiken om je gekochte film samen te kijken. Hou er wel rekening mee dat alle deelnemers waarmee je kijkt ook VIP-toegang tot de film moeten hebben.