App Formule 1-commentaar Olav Mol volgende week beschikbaar

formule 1, 1-11

De update van de Grand Prix Radio app waarmee je het commentaar van Olav Mol tijdens Formule 1-races kan krijgen zal volgende week beschikbaar komen. Dit laat Grand Prix Radio weten. 

Olav Mol commentaar tijdens de Formule 1

Wil jij weer genieten van de oude en vertrouwde stem van Mol tijdens de Formule 1-races dit seizoen? Dat kan. De oud Ziggo-commentator en zijn team zijn de nieuwe functie op dit moment aan het finetunen.

Wat heb je nodig?

Je hebt twee dingen nodig om commentaar van Olav Mol te krijgen:

  1. Een abonnement op Viaplay, hetzij direct via Viaplay zelf of via Ziggo, KPN, T-Mobile, Caiway of DELTA. Uiteraard kan je ook kiezen voor F1 TV Pro, als je dit wenst. Het verslag van Mol is niet afhankelijk van op welke manier jij naar de Formule 1 kijkt.
  2. Daarnaast heb je de Grand Prix Radio app nodig. Deze kan je hier vinden voor iPhone/iPad en hier voor Android-toestellen. Deze kan je alvast op je apparaat installeren.

Viaplay heeft op dit moment een nieuwe tijdelijke actie lopen. Tot 1 augustus betaal je namelijk maar 9,99 euro per maand. Vanaf 1 augustus ga je dan pas het reguliere bedrag van 13,99 euro per maand betalen. Je kan op elk gewenst moment opzeggen. Klik HIER om naar de aanbieding te gaan op de Viaplay website of klik op onderstaande banner.

viaplay banner maart 2022-

Update Grand Prix Radio app

Het commentaar van Mol zal dus niet via een nieuwe app gaan, maar via de al bestaande Grand Prix Radio app. De commentaarfunctie is op dit moment nog niet actief. Deze zal volgende week door middel van een update geïnstalleerd worden. Mol vertelde zelf eerder in de Grand Prix Radio podcast dat de functie op tijd klaar zal zijn. Kijk dus regelmatig even in je App Store of PlayStore of je de app al kan updaten. De eerste Formule 1-race is op zondag 20 maart in Bahrein.

Kosten

Goed nieuws! De functie om commentaar van Mol te krijgen bij de Formule 1-races is volledig kosteloos. Hoe fijn is dat!?

Hoe werkt het?

Na de update zal je door middel van een slider in de app de audio in stapjes van een halve seconde (0,5) kunnen vertragen. Audio gaat sneller over de wereld dan video, vandaar dat je het commentaar dus moet vertragen. Dit kan maximaal twee minuten. Je dient dus even een buffer van een paar minuten op te bouwen en dan is het een kwestie van synchroon zetten. Vervolgens knal je het geluid van het apparaat waarop je kijkt uit.

Commentaar streamen 

Om de ervaring helemaal compleet te maken is het is straks ook mogelijk om het commentaar van Mol uit de app naar je smart-tv, een koptelefoon of soundbar te streamen. Dit kan dan door middel van een kabel of bluetooth, mits het apparaat deze bezit. Zou krijg je dus toch weer de volledige oude Formule 1-ervaring zoals Ziggo dat vorig jaar had.

Let op! Op zaterdag en zondag is de Formule 1 bij Ziggo, KPN, Caiway/DELTA tijdelijk live te zien via een lineair kanaal.

  • Ziggo op kanaal 200
  • KPN op kanaal 225
  • Caiway/DELTA op kanaal 200

Commentaar F1 TV

Eerder werd duidelijk dat F1 TV, de officiële streamingdienst van de Formule 1, geen Nederlands commentaar krijgt. Vandaag heeft de service echter per email aan zijn abonnees laten weten dat er per juni 2022 alsnog Nederlands commentaar beschikbaar komt op F1 TV. Het is niet duidelijk waarom het commentaar niet direct vanaf de start van het nieuwe seizoen aanwezig is. Wie het Nederlandse commentaar vanaf juni gaat leveren, is niet bekendgemaakt.

f1 tv commentaar
Email van F1 TV over het Nederlandse commentaar.