Viaplay kijken in Nederland: Dit moet je weten

* Deze pagina is voorzien van de laatst bekende informatie en zal constant geupdate worden. Viaplay zal in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar komen in Nederland. Een officiële datum is nog niet bekendgemaakt. 

viaplay, formule 1, nederland

viaplay, premier league, voetbal, nederland-

viaplay, bundesliga, voetbal, nederland

viaplay, darts, nederland-

viaplay, volledig aanbod

 

Wat is Viaplay?

Viaplay is de streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). De dienst is in verschillende Europese landen al uitgerold, zoals in het thuisland Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. De nieuwe service komt binnenkort ook naar Nederland.

Wat valt er te zien op Viaplay?

Viaplay zend in Europa op dit moment verschillende films en (aangekochte) series uit. Met Viaplay Studios levert het Zweedse bedrijf eigen producties af, de zogenoemde Viaplay Originals (zie trailers onder). NENT heeft bekendgemaakt dat er voor 2022 60 Viaplay Originals op de productieagenda staan. Ook zullen er Nederlandse shows en series gemaakt gaan worden, in samenwerking met Nederlandse mediabedrijven. Maar de streamingdienst staat vooral bekend om de vele sportrechten van grote voetbal, race en dartcompetities die ze bezitten.

Viaplay in Nederland

In het eerste kwartaal van 2022 komt Viaplay dus ook naar Nederland en dat doen ze niet met lege handen. Viaplay heeft in Nederland de rechten aangekocht van de Formule 1, de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en alle grote darttoernooien van de Professional Darts Corporation (PDC). Dit betekent dus dat zowel de Formule 1 als de Premier League in 2022 niet meer bij Ziggo te zien is. Ook de Bundeliga op ESPN en het darten bij RTL7 is per 2022 verleden tijd.

Kosten

Hoe de abonnementenvormen er bij Viaplay uit gaan zien en wat deze gaan kosten, is nog niet duidelijk. KPN en Ziggo zijn op dit moment beiden in gesprek met Viaplay over de doorgifte van het kanaal. Het is dus goed mogelijk dat de Viaplay app beschikbaar komt op de mediaboxen van beiden providers, zoals ook het geval is in andere Europese landen waar de dienst actief is. Een officiële lanceringdatum voor Viaplay is nog niet bekendgemaakt.

Zie hieronder de trailers van de laatste nieuwe titels op Viaplay. Uiteraard zullen alle films en series Nederlandse ondertitelingen krijgen.

– ‘Threesome’ (2021 / S1 / 8 afleveringen)

Het jonge Zweedse koppel David en Siri, dat al sinds de middelbare school bij elkaar zijn, hebben een sterke liefdesband, totdat ze tijdens een regenachtig avondje uit de Franse kunststudent Camille ontmoeten.

Seizoen 1 van ‘Threesome’ ging op 29 augustus 2021 in première.

– ‘Close to me’ (2021 / S1 / 6 afleveringen)

Jo Harding is een vrouw die een perfect leven leidt met haar partner totdat een val een heel jaar uit haar geheugen wist. Terwijl ze worstelt om gebeurtenissen samen te voegen, ontdekt Jo dat haar leven verre van perfect was.

Seizoen 1 van ‘Close to me’ ging op 12 september 2021 in première.