Viaplay kijken in Nederland: Dit moet je allemaal weten

Viaplay heeft na de recente prijsstijging op dit moment geen nieuwe tijdelijke acties lopen. Je betaalt nu 15,99 euro per maand bij een maandabonnement. Je kan op elk gewenst moment opzeggen. Klik HIER om naar de aanbieding te gaan op de Viaplay website of klik op onderstaande banner.

viaplay banner maart 2022-

 

viaplay, formule 1, nederland

viaplay, premier league, voetbal, nederland-

viaplay, bundesliga, voetbal, nederland

viaplay, darts, nederland-

viaplay, volledig aanbod

 

Viaplay kijken in Nederland

Viaplay is de streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). De service is in verschillende Europese landen al uitgerold, zoals in het thuisland Zweden maar ook in Noorwegen, Denemarken en Finland. Op 1 maart gaat Viaplay ook in Nederland van start.

NENT heeft in Nederland de rechten aangekocht van de Formule 1, de Engelse Premier League (vanaf augustus), de Duitse Bundesliga en alle grote darttoernooien van de Professional Darts Corporation (PDC). Dit betekent dus dat zowel de Formule 1 als de Premier League in 2022 niet meer bij Ziggo te zien is, maar exclusief op Viaplay. Ook de Bundeliga en het darten zijn vanaf 2022 alleen nog maar te zien op de nieuwe streamingdienst.

Viaplay Originals

Naast alle sporten produceert NENT kwalitatief hoogstaande series, de Viaplay Originals. ‘Threesome’ (2021), ‘Dystopia’ (2021) en ‘Pørni’ (2021) zijn voorbeelden van hele sterke en populaire Viaplay Original series op de service.

Het Viaplay Originals aanbod in Nederland zal uiteindelijk nauwelijks verschillen met die van andere Europese landen. De Nordic Entertainment Group (NENT), het bedrijf achter Viaplay, produceert alle Originals namelijk in eigen beheer. We hebben dus niet te maken met licenties van derden en het verdwijnen van films of series, zoals op andere streamingdiensten zoals Netflix vaak wel het geval is.

NENT heeft bekendgemaakt dat er voor 2022 60 Viaplay Originals op de productieagenda staan. Deze zullen uiteraard ook in Nederland op Viaplay verschijnen. Ook zullen er Nederlandse shows en series gemaakt gaan worden, in samenwerking met Nederlandse mediabedrijven.

Klik hier voor het volledige lanceringsaanbod aanbod van Viaplay in Nederland. Na 1 maart 2022 zullen er nog veel meer titels aan de streamingdienst worden toegevoegd.

– ‘Threesome’ (2021 / Seizoen 1 / 8 afleveringen)

Het jonge Zweedse koppel David en Siri, dat al sinds de middelbare school bij elkaar zijn, hebben een sterke liefdesband, totdat ze tijdens een regenachtig avondje uit de Franse kunststudent Camille ontmoeten.

Seizoen 1 van ‘Threesome’ ging op 29 augustus 2021 in première. De trailer is door een leeftijdsbeperking alleen te zien op YouTube.

– ‘Dystopia’ (2021 / Seizoen 1 / 8 afleveringen)

Een groep mensen stapt diep in de wildernis een verlaten fabriek in voor een live rollenspel om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen. Het spel wordt echter bloedserieus wanneer een reeks mysteries zich ontvouwt en duistere krachten zich in elk van hen openbaren.

Seizoen 1 van ‘Dystopia’ ging op 13 juni 2021 in première.

– ‘Pørni’ (2021 / Seizoen 1 / 6 afleveringen)

‘Pørni’ gaat over de dilemma’s waarin je terechtkomt als je naar je beste kunnen handelt en je probeert het juiste te doen voor je dierbaren en jezelf. Pørni heeft twee dochters van een vreselijke ex die naar Kopenhagen is verhuisd en vooral met zichzelf bezig is. Ze heeft een vader die in een soort tienerfase zit en ze heeft de verantwoordelijkheid over haar 15-jarige neefje, nadat haar zus omkwam bij een auto-ongeluk. Daarnaast werkt Pørni in de jeugdzorg, waar ze een oogje heeft op de plaatselijke advocaat Bjørnar. Pørni gaat over een compleet persoon zijn, in een normaal maar uitdagend leven.

Seizoen 1 van ‘Pørni’ ging op 2 mei 2021 in première.

STARZPLAY

Ook voegt Viaplay vanaf de lancering alle films en series van de streamingdienst STARZPLAY (Lionsgate) toe aan de dienst. Enkele namen van beschikbare series die je kan streamen zijn: ‘BMF’, ‘Heels’, ‘Blindspotting’ en het bekroonde ‘Run the World’. Nieuwe series zoals ‘Gaslit’ met Dan Stevens, Julia Roberts en Sean Penn, ‘Shining Vale’ met Courteney Cox, ‘Dangerous Liaisons’ en ‘Becoming Elizabeth’. Verder ook alle seizoenen van enkele hitfranchises, waaronder ‘Power Book’, ‘The Spanish Princess’ en nog veel meer.

DreamWorks Animation

Vanaf het voorjaar van 2022 zal Viaplay ook de exclusieve thuishaven zijn voor series van DreamWorks Animation. Zo is er ook voor kinderen een aantrekkelijk aanbod. Er zullen meer dan 400 afleveringen van tv-shows te zien zijn, zoals: ‘Madagascar: A Little Wild’, ‘Abominable & The Invisible City’, ‘The Croods: Family Tree’, ‘Dragons: The Nine Realms’, ‘Dragons Rescue Riders: Heroes of the Sky’ en ‘TrollsTopia’.

Hieronder vind je een overzicht van het volledige Viaplay aanbod in Nederland. Na de lanceringsdatum zullen er nog veel meer titels aan de streamingdienst worden toegevoegd.

Hayu

Met je Viaplay-abonnement kan je ook alle films en series van NBCUniversal’s streamingdienst hayu bekijken. Titels die je kan streamen zijn onder andere ‘Keeping Up With the Kardashians’ en de nieuwste seizoenen van de franchises ‘Below Deck’, ‘Million Dollar Listing’, ‘Vanderpump Rules’ en ‘The Real Housewives’. Er zijn meer dan 8.000 afleveringen van reality-tv-content beschikbaar voor Viaplay-gebruikers. De meeste shows zullen dezelfde dag op hayu beschikbaar zijn als in de VS, dus geen spoiler-probleem.

Nederlandse shows

Op Viaplay zullen ook Nederlandse shows te zien zijn. Dit voorjaar zal ‘Dragons Den’ zijn comeback maken met nieuwe afleveringen, het programma waarin ondernemers de kans krijgen hun bedrijfsideeën te pitchen aan een panel van gerenommeerde investeerders. Daarna zal ook ‘Celebrity MasterChef’ te zien zijn, waarin 10 bekende Nederlanders tegen elkaar strijden om de prijs titel voor beste kok.

Prijs

Een abonnement op Viaplay kost € 13,99 per maand. Dit is inclusief alle sporten en het entertainmentaanbod van films en series en content voor kinderen. Er is dus maar een abonnementsvorm beschikbaar.

Viaplay app

Viaplay zal een eigen app lanceren waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken via je PC, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt.

Ziggo heeft laten weten dat de Viaplay app vanaf de lancering op de Mediabox Next zal verschijnen. Klanten kunnen de streamingdienst op deze manier dus ook raadplegen en gebruiken. KPN werkt er ook aan om de Viaplay app op de Experia Box te zetten, maar dit is nog niet rond en het zal in een later stadium pas mogelijk zijn voor klanten om de app op de KPN-decoder te gebruiken.

Voordeligst

De goedkoopste manier om een jaarabonnement bij Viaplay af te sluiten is via Viaplay zelf. Dit kost je dan 125,88 euro per jaar . Dat is dus 10,49 euro per maand. Dit is goedkoper dan een jaarabonnement bij zowel Ziggo als KPN (zie onder).

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden.

Ziggo prijs

Bij Ziggo betaal je momenteel nog 13,99 euro per maand voor Viaplay. Vanaf 1 maart 2023 wordt dat dezelfde prijs als via Viaplay direct: 15,99 euro. Het abonnement is dus hetzelfde als via Viaplay, behalve dat je bij Ziggo ook toegang krijgt tot een lineaire Viaplay zender. Je voegt het Viaplay-abonnement eenvoudig toe via Mijn Ziggo.

KPN prijs

Nieuwe KPN-klanten krijgen 12,50 euro korting per maand op een Viaplay abonnement, wanneer ze internet, mobiel en Viaplay combineren. Hiervan is 7,50 euro korting op mobiele abonnement, en 5 euro extra entertainment korting. Je betaalt dan dus maar 3,49 euro per maand voor Viaplay.

Hou er rekening mee dat de entertainmentkorting maar één keer toegepast kan worden. Dus als je deze korting nu al krijgt omdat je bijvoorbeeld ESPN in je pakket hebt dan krijg je geen 5 euro korting meer.