Viaplay kijken in Nederland: Dit moet je allemaal weten

Je betaalt nu voor Viaplay 15,99 euro per maand bij een maandabonnement. Je kan op elk gewenst moment opzeggen. Klik HIER om naar de aanbieding te gaan op de Viaplay website.

 

viaplay, formule 1, nederland

viaplay, premier league, voetbal, nederland-

viaplay, bundesliga, voetbal, nederland

viaplay, darts, nederland-

viaplay, volledig aanbod

 

Viaplay kijken in Nederland

Viaplay is de streamingdienst van de Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT). De service is in verschillende Europese landen al uitgerold, zoals in het thuisland Zweden maar ook in Noorwegen, Denemarken en Finland.

NENT heeft in Nederland de rechten aangekocht van de Formule 1, de Engelse Premier League (vanaf augustus), de Duitse Bundesliga en alle grote darttoernooien van de Professional Darts Corporation (PDC). Dit betekent dus dat zowel de Formule 1 als de Premier League in 2023 niet meer bij Ziggo te zien is, maar exclusief op Viaplay. Ook de Bundesliga en het darten zijn vanaf 2023 alleen nog maar te zien op de nieuwe streamingdienst.

Ga nu naar Viaplay

Viaplay Originals

Naast alle sporten produceert NENT kwalitatief hoogstaande series, de Viaplay Originals. ‘Below’ (2021), ‘Dystopia’ (2021) en ‘Pørni’ (2021) zijn voorbeelden van hele sterke en populaire Viaplay Original series op de service.

Het Viaplay Originals aanbod in Nederland zal uiteindelijk nauwelijks verschillen met die van andere Europese landen. De Nordic Entertainment Group (NENT), het bedrijf achter Viaplay, produceert alle Originals namelijk in eigen beheer. We hebben dus niet te maken met licenties van derden en het verdwijnen van films of series, zoals op andere streamingdiensten zoals Netflix vaak wel het geval is.

Viaplay zal in de komende jaren, waaronder natuurlijk 2023, meer Originals publiceren, dus er is altijd wel content.

– ‘Below’ (2022 / Seizoen 1 / 6 afleveringen)

Below, of beter bekend als de Noorse naam Nede, volgt een jonge vrouw wiens leven compleet veranderd door een verkeersongeluk. Ze raakt vanaf haar middel verlamd waardoor ze logischerwijs voor de nodige uitdagingen komt te staan.

Seizoen 1 van ‘Below’ ging op 21 augustus 2022 in première.

– ‘Dystopia’ (2021 / Seizoen 1 / 8 afleveringen)

Een groep mensen stapt diep in de wildernis een verlaten fabriek in voor een live rollenspel om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen. Het spel wordt echter bloedserieus wanneer een reeks mysteries zich ontvouwt en duistere krachten zich in elk van hen openbaren.

Seizoen 1 van ‘Dystopia’ ging op 13 juni 2021 in première.

– ‘Nyck de Vries – Durf te Dromen’ (2023)

Nyck de Vries maakt dit seizoen zijn debuut als F1-coureur voor het Formule 1-team Alpha Tauri. Dit is een jongensdroom die voor hem werkelijk is geworden. In deze documentaire vertelt de 28-jarige coureur uit Friesland over zijn hoogtepunten en dieptepunten en elke beslissing die hem uiteindelijk een basisplekje heeft bezorgd in de koningsklasse.

Nyck de Vries – Durf te Dromen ging op 21 februari 2023 in première.

Lionsgate+

Met Viaplay heb je ook toegang tot alle films en series van Lionsgate met de streamingdienst Lionsgate+, tot kort nog bekend als Starzplay. Enkele namen van beschikbare series die je kan streamen zijn: ‘Power’, ‘BMF’, ‘Black Sails’ en de briljante  serie ‘Spartacus’.

Nieuwe series zoals ‘Gaslit’ met Dan Stevens, Julia Roberts en Sean Penn, ‘Shining Vale’ met Courteney Cox, ‘Dangerous Liaisons’ en ‘Becoming Elizabeth’. Verder ook alle seizoenen van enkele hitfranchises, waaronder ‘Pennyworth’, ‘The Spanish Princess’ en nog veel meer.

DreamWorks Animation

Viaplay is ook de exclusieve thuishaven voor series van DreamWorks Animation. Zo is er ook voor kinderen een aantrekkelijk aanbod. Er zullen meer dan 400 afleveringen van tv-shows te zien zijn, zoals: ‘Madagascar: A Little Wild’ waarvan 18 maart het nieuwe seizoen uitkomt, ‘Abominable & The Invisible City’, ‘The Croods: Family Tree’, ‘Dragons: The Nine Realms’, ‘Dragons Rescue Riders: Heroes of the Sky’ en ‘TrollsTopia’.

Hayu

Met je Viaplay-abonnement kan je ook alle films en series van NBCUniversal’s streamingdienst hayu bekijken. Titels die je kan streamen zijn onder andere ‘Keeping Up With the Kardashians’ en de nieuwste seizoenen van de franchises ‘Below Deck’, ‘Million Dollar Listing’, ‘Vanderpump Rules’ en ‘The Real Housewives’. Er zijn meer dan 8.000 afleveringen van reality-tv-content beschikbaar voor Viaplay-gebruikers. De meeste shows zullen dezelfde dag op hayu beschikbaar zijn als in de VS, dus geen spoiler-probleem.

Nederlandse shows

Op Viaplay kan je ook Nederlandse shows bekijken. Zo kan je de Nederlandse versie van ‘Dragons Den’ volgen op Viaplay. In dit programma krijgen ondernemers de kans om hun bedrijfsideeën te pitchen aan een panel van gerenommeerde investeerders. Daarna kan je ook naar ‘Celebrity MasterChef’ kijken waarin 10 bekende Nederlanders tegen elkaar strijden voor de titel ‘beste kok’. Naast deze series kan je natuurlijk ook de nodige sportgerelateerde shows vinden over Formule 1, darts en voetbal.

Prijs

Een abonnement op Viaplay kost € 15,99 per maand. Dit is inclusief alle sporten en het entertainmentaanbod van films en series en content voor kinderen. Er is dus maar een abonnementsvorm beschikbaar.

Viaplay app

Viaplay heeft een eigen app waarop je kan inloggen en de Formule 1 kan kijken via je PC, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard is er ook ondersteuning voor de Google Chromecast, Apple TV en Airplay.

Bij Ziggo heb je toegang tot de Viaplay app via de Mediabox Next. Klanten kunnen de streamingdienst op deze manier dus ook raadplegen en gebruiken. KPN werkt er ook aan om de Viaplay app op de Experia Box te zetten, maar dit is nog niet rond en het zal in een later stadium pas mogelijk zijn voor klanten om de app op de KPN-decoder te gebruiken.

Voordeligst

De goedkoopste manier om een jaarabonnement bij Viaplay af te sluiten is via Viaplay zelf. Dit kost je dan 191,88 euro per jaar, oftewel de eerdergenoemde 15,99 euro per maand.

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden.

Ziggo prijs

Bij Ziggo betaal je 13,99 euro per maand voor Viaplay. Let wel op! De prijs wordt per 1 maart 2023 verhoogd naar 15,99 euro per maand. Je voegt het Viaplay-abonnement vanaf 1 maart eenvoudig toe via Mijn Ziggo.

KPN prijs

De introductieprijs van Viaplay voor KPN-klanten is 13,99 euro per maand. Vanaf 1 maart 2023 zal de prijs, net zoals bij Ziggo en Viaplay zelf, 15,99 euro per maand worden. Een jaarabonnement bij KPN kost je dus 191,88 euro.