Documentaire ‘Nyck de Vries: Durf te Dromen’ nu te zien op Viaplay

Nyck de Vries: Durf te Dromen
Image: ⓒ Viaplay

Formule 1 coureur Nyck de Vries is vanaf nu te zien in de documentaire Nyck de Vries: Durf te Dromen die beschikbaar is op streamingdienst Viaplay.

Nyck de Vries hoeft niet langer te dromen

Nyck de Vries maakt dit seizoen zijn debuut als F1-coureur voor het team van Alpha Tauri. Voor hem gaat daarmee een lang gekoesterde droom in vervulling die helaas voor weinig coureurs is weggelegd. De 28-jarige Fries vertelt in de documentaire Nyck de Vries: Durf te Dromen uitgebreid over zijn lange weg naar de Formule 1, de koningsklasse van het autoracen.

Bekijk hier de documentaire Nyck de Vries: Durf te Dromen

Van testcoureur en invaller naar full time Formule 1 coureur

De Vries was al geruime tijd testcoureur bij Mercedes maar had nog nooit een officiële Formule 1 Grand Prix verreden. In september 2022 maakte hij tijdens de Grand Prix van Italië dan eindelijk zijn officiële Formule 1 debuut. Hij mocht de zieke Alexander Albon bij het team van Williams vervangen en achter het stuur kruipen. De Vries eindigde zeer verdienstelijk op een negende plek waardoor de deur naar een vast stoeltje bij een van de renstallen openging. De Nederlander tekende in oktober vorig jaar uiteindelijk bij Alpha Tauri, het zusterteam van Red Bull, en is daarmee de tweede Nederlander naast Max Verstappen die komend seizoen op de grid zal staan.

Documentaire Nyck de Vries: Durf te Dromen

Vanaf nu is Nyck de Vries te volgen bij Viaplay in de documentaire Nyck de Vries: Durf te Dromen waarin hij vertelt over zijn weg naar de koningsklasse van de autosport. De afgelopen maanden waren voor hem een ware achtbaan van emoties. Het was altijd zijn droom om de Formule 1 te halen en die droom is nu werkelijkheid geworden. Hij gaat in op zijn lange weg naar de Formule 1 en hoe hij bij Alpha Tauri, het zusterteam van het grote Red Bull van Max Verstappen, is terechtgekomen. Ook laat hij zien hoe hij zich met zijn performance manager op het Formule 1 seizoen heeft voorbereid.

Bekijk hieronder de trailer van Nyck de Vries: Durf te Dromen.

Benieuwd wat Nyck de Vries tijdens de eerste race op 5 maart 2023 in Bahrein gaat doen? Lees dan in dit artikel hoe je het beste alle Formule 1 races kan kijken.

Viaplay kost 15,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 12,79 euro per maand bij het afsluiten van een jaarabonnement. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.