Viaplay vs F1 TV Pro: waar Formule 1 kijken in 2024?

Viaplay vs f1tv pro
Photo door Lowes Takes Photos op Unsplash

F1TV of toch maar Viaplay om Formule 1 te kijken in Nederland? Wij zetten de twee opties naast elkaar zodat jij de juiste keuze kan maken.

Formule 1 kijken in Nederland

In 2024 kan je op twee manieren live naar Formule 1 kijken in Nederland. Je kan kijken via Viaplay, maar ook via F1TV Pro. Welke het best bij jou past ligt aan je noden en wensen. We vergelijken beide opties en leggen je uit wanneer je voor welk platform moet kiezen.

Viaplay vs F1 TV Pro voor Formule 1

We moeten niet flauw doen, de prijs van een abonnement is en blijft gewoon een belangrijk punt bij het kiezen van een streamingdienst. Een F1 TV Pro abonnement kost €11,90 voor het maandabonnement en €94,99 als je kiest voor het jaarabonnement (omgerekend €7,92/maand). Dit is heel wat goedkoper dan een Viaplay abonnement. Viaplay kost je €15,99 per maand. Sinds januari 2024 kan je ook weer een jaarabonnement afsluiten voor €12,79 per maand.

Voor uitgebreidere prijsanalyses kan je terecht op onze posts over de prijs van Viaplay of de prijs van F1 TV.

Als het enkel op Formule 1 aankomt, is F1 TV Pro overduidelijk de betere keuze. Het is niet enkel de goedkoopste van de twee, je kan tijdens livestreams via de app ook een eigen camerastandpunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld de race volgen uit de cockpit van Max Verstappen en krijg je zo ook al het radioverkeer te horen. Daarnaast kan je de race bekijken in ‘split screen’ zodat je én het standpunt van je favoriete coureur kan zien, én de volledige race kan volgen. Deze functies zijn niet beschikbaar bij Viaplay. Je kan hier 32% korting krijgen op F1TV Pro als je kiest voor het jaarabonnement.

Viaplay kan echter ook een prima keuze zijn als je naast Formule 1 ook nog wilt genieten van andere sporten zoals voetbal of darts. Viaplay heeft ook een uitgebreide bibliotheek van Films en Series die je kan bekijken met het abonnement.

Welk abonnement precies bij je past ligt dus aan wat je allemaal wilt kijken. Ben je enkel een Formule 1-fan? Dan is de keuze voor F1 TV Pro in ons opzicht snel gemaakt. Als je wat meer flexibiliteit wilt en af en toe ook eens naar darts, voetbal of films en series wilt kijken is Viaplay de betere keuze.

Bekijk hieronder de vergelijkingstabel:

Viaplay vs F1 TV Pro
Viaplay
F1 TV Pro
Aanbod
Gratis toegang tot F1 TV Pro + Formule 1, Premier League, Bundesliga, Darts, Films & series en meer
Formule 1, Formule 2, Formule 3, Porsche supercup, F1 documentaires en meer
Live Formule 1 kijken?
Ja
Ja
Camerastandpunt zelf kiezen?
Ja, via F1 TV Pro
Ja
Teamradio zelf kiezen?
Ja, via F1 TV Pro
Ja
Commentaar
Nederlands of Engels via F1 TV Pro
Nederlands of Engels
Prijs maandabonnement
€15,99
€11,90
Prijs jaarabonnement
€153,48 (€12,79/maand)
€94,99 (€7,92/maand)
Abonneren

Samengevat: Viaplay of F1TV?

Een F1TV-abonnement is de beste optie als je enkel naar Formule 1, en wat andere racesporten wilt kijken. De livestreams zijn echt gemaakt met de Formule 1-fan in het achterhoofd. Zo kan je zelf je camerastandpunt kiezen en je kan zelfs kijken in splitscreen, (bijvoorbeeld de cockpit van Max Verstappen + de race zelf) zodat je helemaal niets mist van de race. Daarnaast is F1TV Pro ook gewoon een stuk goedkoper dan Viaplay.

Sluit een F1 TV Pro jaarabonnement af en pak 32% korting (beste deal)

Als je echter naast Formule 1 ook nog andere sport wilt kijken, dan is een Viaplay-abonnement geen overbodige luxe. Daarnaast is het aanbod van Viaplay ook veel ruimer dan F1TV Pro. Viaplay biedt niet alleen sport zoals Formule 1 en voetbal aan, maar ook een heleboel geweldige films en series.

Sluit een Viaplay abonnement af en pak 20% korting! (beste deal)