Wat kost Viaplay in 2023? Dit zijn alle abonnementen en prijzen

Wat kost Viaplay?
Image: ⓒ Viaplay - Wat kost Viaplay?

Wat kost Viaplay in 2023? Het is een veelgestelde vraag en met de verschillende abonnementsvormen en prijswijzigingen zien veel mensen ook door de bomen het bos niet meer. Wij leggen je in dit artikel precies uit welke abonnementen er beschikbaar zijn en wat je er voor betaalt.

Viaplay is inmiddels niet meer weg te denken uit het streaminglandschap in Nederland. De Scandinavische streamingdienst betrad in 2022 de Nederlandse markt en voegde snel enkele grote titels toe aan haar aanbod.

Maar wat kost Viaplay nu precies en wat zijn de verschillende opties om te abonneren op de streamingdienst?

Dit zijn de kosten voor een abonnement op Viaplay

Je kan op verschillende manieren een Viaplay abonnement afsluiten. Er zijn grofweg twee opties te onderscheiden. Optie 1 is het direct abonneren bij Viaplay, via de Viaplay website. Optie 2 is Viaplay nemen via een TV-aanbieder.

Behalve de prijs zit er nog een verschil tussen de twee opties. Bij sommige TV-providers (zoals Ziggo en KPN) krijg je namelijk ook toegang tot de lineaire Viaplay-zender. Dit is helaas niet mogelijk als je direct bij Viaplay abonneert. Hieronder lichten we de verschillende opties nader toe.

Optie 1: rechtstreeks abonneren bij Viaplay

Dit is de simpelste optie en de meeste mensen kiezen hiervoor. Je kan rechtstreeks bij Viaplay abonneren voor 15,99 euro per maand. Je kan hier flink op besparen door direct een jaarabonnement te nemen, je betaalt dan omgerekend slechts 13,99 euro per maand en bespaart maar liefst 12,5% op je abonnement.

Maandabonnement of jaarabonnement?

Hoewel de korting op een jaarabonnement fors is, kan het natuurlijk zijn dat je Viaplay alleen gebruikt om bepaalde (sport)uitzendingen te kijken. Reken dan zeker even uit hoeveel losse maanden je per jaar abonnee wil blijven. Als dat meer dan 8 maanden per jaar is, ben je goedkoper uit met een jaarabonnement, anders is een maandabonnement nog steeds de betere keuze.

Optie 2a: een Viaplay abonnement via Ziggo

Ben je al abonnee van Ziggo of denk je erover om over te stappen naar Ziggo? Je betaalde tot 1 maart 2023 slechts 13,99 euro per maand. Helaas is deze actie verlopen en betaal je nu ook gewoon 15,99 euro. Als er een interessante actie beschikbaar is bij Ziggo houden we je uiteraard op de hoogte. Dit bedrag wordt dan gewoon op je maandelijkse Ziggo-factuur afgeschreven.

Je krijgt dan bovendien toegang tot het lineaire Viaplay-kanaal (Viaplay Xtra op kanaal 200), waar je tot alle Formule 1 races kan bekijken. Dit kanaal blijft nog bestaan tot 1 juni 2023.

Optie 2b: een Viaplay abonnement via KPN

Ben je abonnee van KPN of denk je erover om over te stappen naar KPN? KPN heeft weer net een andere aanbieding dan Ziggo en geeft tot 12,50 korting op je abonnement als je internet, mobiel en Viaplay combineert. Deze korting is opgebouwd uit 7,50 euro korting op je mobiele abonnement en 5 euro entertainmentkorting. Deze entertainmentkorting kan je alleen gebruiken als je die nog niet hebt ingezet voor een andere entertainmentdienst. Zonder de korting kost je Viaplay abonnement bij KPN 15,99 euro per maand.

Ook bij KPN krijg je bij je Viaplay abonnement toegang tot het lineaire Viaplay-kanaal (Viaplay Xtra op kanaal 225).

Optie 2c: een Viaplay abonnement via T-Mobile

Ben je abonnee van T-Mobile of denk je erover om over te stappen naar T-Mobile? T-Mobile biedt alle abonnees weer een iets ander pakket aan dan Ziggo en KPN. Je krijgt bij T-Mobile namelijk de eerste maand 50% korting op Viaplay en betaalt dan 6,99 euro. Daarna betaal je 13,99 euro per maand.

T-Mobile heeft bekendgemaakt haar Viaplay prijzen per 1 juni 2023 te verhogen naar 15,99 euro per maand.

T-Mobile biedt nog een extra deal aan, waarbij je Viaplay kan combineren met ESPN Compleet. Je betaalt dan slechts 17,50 euro per maand en krijgt dus 6,49 euro combikorting.

Ook bij T-Mobile heb je toegang tot het lineaire Viaplay-kanaal (Viaplay Xtra op kanaal 140).

Optie 2d: een Viaplay abonnement via Caiway of DELTA

Ben je abonnee van Caiway of Delta of denk je erover over te stappen naar Caiway of Delta? Dan is dit een interessante optie voor jou. Beide aanbieders vallen onder hetzelfde bedrijf (DELTA Fiber Nederland) en er loopt bij zowel Caiway als Delta als sinds de lancering van Viaplay dezelfde actie. Je krijgt namelijk maandelijks 1 euro korting door via hen te abonneren op Viaplay. Momenteel betaal je dus geen 15,99, maar slechts 14,99 euro per maand.

Wat kost Viaplay? Overzicht van alle prijzen voor een Viaplay abonnement

Aanbieder
Prijs per maand
Prijs per jaar
Viaplay maandabonnement
€ 15.99
€191,88
Viaplay jaarabonnement
€ 13.99
€ 167.88
Viaplay bij Ziggo
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij KPN
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij KPN (+entertainmentkorting)
€ 8.99
€ 107.88
Viaplay bij T-Mobile
€ 13.99
€ 167.88
Viaplay bij Caiway
€ 15.99
€191,88
Viaplay bij Delta
€ 15.99
€191,88

Viaplay accounts delen om kosten te drukken

Het is gelukkig ook mogelijk om je Viaplay account te delen met vrienden, familie of collega’s. Je kan bij een standaard Viaplay abonnement tot vijf apparaten aanmelden, en dus je account met vijf personen delen. Een klein addertje onder het gras: je kan maar met twee apparaten tegelijk streamen.

Kijk je zelf graag naar Formule 1? Deel je account dan met iemand die graag naar de Premier League of Bundesliga kijkt. Zo verklein je de kans dat jullie tegelijk willen streamen.

Streamen met een Chromecast

Als je direct bij Viaplay abonneert heb je overigens geen toegang tot het lineaire Viaplay kanaal. Viaplay streamen naar tv doe je met een apparaat als een Chromecast.

Je haalt een Chromecast snel in huis en hij werkt dus met elke tv die een HDMI-poort heeft. Hieronder bestel je ze direct op bol.com:

Ook als je via een TV-aanbieder abonneert is een Chromecast een handig apparaat om de uitzendingen die niet via het lineaire kanaal worden uitgezonden te streamen naar je tv.

Dit kan je allemaal streamen met Viaplay

Het aanbod van Viaplay is niet mals, en het wordt bovendien wekelijks uitgebreid. Je streamt met Viaplay alle Formule 1 races, alle voetbalwedstrijden uit de Premier League en Bundesliga en alle PDC-dartstoernooien. Je kijkt verder ook naar de hoofdklasse hockey (heren en dames) en alle IHF handbaltoernooien. Verder worden er steeds meer films, series en documentaires toegevoegd aan het platform.