Viaplay streamen naar TV met Chromecast in 3 stappen

Viaplay streamen naar TV

Viaplay streamen naar TV is een fluitje van een cent. We leggen uit hoe je dat kan doen met behulp van een Google Chromecast.

Met een chromecast kan je al je favoriete Viaplay series, films en zelfs live sport bekijken op je TV. Je hebt geen kabels of externe aansluitingen nodig, enkel een goedkoop chromecast-apparaatje. Handig he?

Lees ook hoe je Disney Plus kan kijken met een Chromecast.

Hoe kan ik Viaplay streamen naar TV?

Viaplay streamen naar je TV is helemaal niet moeilijk. We leggen in 3 stappen uit hoe je Viaplay op het grote scherm krijgt met een Chromecast.

Dit heb je nodig:

Stap 1: Sluit de Chromecast aan

Zorg ervoor dat de Chromecast juist is geïnstalleerd op je TV. Het is belangrijk dat al je apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Als dat is gedaan ga je naar de volgende stap.

Stap 2: Open Viaplay op je apparaat

Open de Viaplay app op je smartphone of tablet, of open Viaplay in de browser van je laptop zoals je dat anders zou doen. Als je Viaplay opent via je browser raden we hiervoor Chrome aan.

Stap 3: Viaplay streamen naar je TV

Heb je de Viaplay app open op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet? Zoek dan rechts vanboven naar het cast-icoontje. Als je daarop klikt kan je verbinden met je tv.

Als je Viaplay opent via je browser met je laptop of PC kan je het chromecast icoon terugvinden in de player nadat je een stream of video aan het spelen bent. Als je het cast-icoontje niet kan vinden kan je ook je gehele scherm streamen door rechtsvanboven op de drie stippen te klikken en vervolgens cast te selecteren.

Wat als chromecast niet werkt?

Werkt het niet? Probeer dan deze stappen te ondernemen:

  • Kijk na of je Chromecast en je apparaat verbonden zijn met hetzelfde wi-fi netwerk.
  • Sluit Viaplay en open de app opnieuw
  • Zet je apparaat uit en dan weer aan
  • Reset je chromecast

Als je na bovenstaande stappen nog steeds problemen ondervind, kan het zijn dat je een nieuwe Chromecast moet aanschaffen.

Je kan natuurlijk ook steeds gebruik maken van een kwaliteitsvolle HDMI-kabel om Viaplay op het grote scherm te bekijken. Dit is de beste HDMI-kabel (prijs/kwaliteit).

Viaplay kost 15,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 13,99 euro per maand (12,5% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.