Wat kost F1 TV in 2023? Dit zijn alle abonnementen en prijzen

Wat kost F1 TV?
Image: Ⓒ F1 TV - wat kost F1 TV in Nederland?

Wat kost F1 TV in 2023? Veel mensen vragen zich af wat de streamingdienst van de Formule 1 kost en hoe ze een abonnement afsluiten. Wij leggen het je uit.

Er zijn in 2023 twee manieren om de Formule 1 te streamen. Dat kan via Viaplay, maar ook via F1 TV. F1 TV is de streamingdienst van de Formule 1. Je kijkt via de dienst naar onder andere de Formule 1, maar ook naar de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup. In dit artikel vergelijken we Viaplay met F1 TV Pro.

Via F1 TV krijg je daarnaast toegang tot onboard camera’s tijdens de races, waardoor je geen enkel detail meer mist. Daarnaast kan je ook historische races terugkijken en nog even nagenieten.

Maar wat kost F1 TV nu precies en wat zijn de verschillende opties om te abonneren op de streamingdienst?

Dit zijn de kosten voor een abonnement op F1 TV:

F1 TV biedt twee verschillende abonnementen. Namelijk F1 TV Pro en F1 TV Access. Er zitten echter wel een aantal belangrijke verschillen tussen de twee abonnementen, vooral op het gebied van live kijken naar de races.

Daarnaast kan je ook nog kiezen tussen een maandabonnement en een jaarabonnement. Een maandabonnement geeft je natuurlijk meer flexibiliteit, maar een jaarabonnement is in veel gevallen goedkoper. Bekijk hieronder de verschillen.

F1 TV Pro (meest populair)

F1 TV Pro is het meest complete abonnement. Het geeft je toegang tot de livestreams (in Full HD, 1080p) van alle races, kwalificaties en vrije trainingen. Je kijkt daarmee dus naar de Formule 1, Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup.

Je kan via de app bovendien je eigen camerastandpunt kiezen. Wil je de race alleen volgen via de cockpit van Max Verstappen? Dan selecteer je gewoon die camera. Je krijgt dan ook toegang tot al het radioverkeer vanuit daar.

Daarnaast kan je de race ook in splitscreen kijken. Zo kan je de cockpit van je favoriete coureur combineren met de livestream van de race en mis je dus echt niks meer.

F1 TV Pro kost je 7,99 euro per maand bij een maandabonnement en 64,99 euro per jaar bij een jaarabonnement. Dat is omgerekend 5,42 euro per maand.

Kies voor F1 TV Pro

F1 TV Access

Als je geen behoefte hebt aan de livestreams dan kan je ook kiezen voor F1 TV Access. Je kijkt dan naar de herhaling (in Full HD, 1080p) van de Formule 1 races. Je kan daarnaast kijken naar documentaires en krijgt toegang tot meer dan 650 archiefraces.

Met F1 TV Access heb je dus geen toegang tot de livestreams van de Formule 1. Daarnaast heb je ook geen toegang tot alles van de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup.

F1 TV Access kost je 2,99 euro per maand bij een maandabonnement en 26,99 euro per jaar bij een jaarabonnement. Dat is omgerekend slechts 2,25 euro per maand.

Kies voor F1 TV Access

Wat kost F1 TV? Overzicht van alle prijzen voor een F1 TV abonnement

F1 TV abonnement
Prijs maandabonnement
€7,99
€2,99
Prijs jaarabonnement
€64,99 (€5,42/maand)
€26,99 (€2,25/maand)
Beeldkwaliteit
Full HD (1080p)
Full HD (1080p)
Live kijken naar
F1, F2, F3, Porsche Supercup
Nee
On-demand kijken naar
F1 en voorprogramma's F2, F3, Porsche Supercup
F1
Liveboordcamera’s en teamradio
Ja
Nee
Livetijden en klassement
Ja
Ja
Aantal schermen tegelijk streamen
1
1
Proefperiode
Nee
Nee
Abonneren via

F1 TV accounts delen om kosten te drukken

Je kan je F1 TV abonnement gelukkig delen met je vrienden, familie en collega’s. Zo kan je de kosten zelfs nog wat drukken per persoon. Je kan tot 6 accounts toevoegen per abonnement, maar je kan helaas maar op 1 apparaat tegelijk streamen. Het delen van je account is dus vooral handig bij het terugkijken van races.

F1 TV commentaar

Je kan bij F1 TV Pro kiezen wie je als commentator wil horen. Kies je voor de Nederlandse taal, dan krijg je het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk (die ook bij Viaplay commentaar geven). Je kan echter ook kiezen voor andere talen, zoals het Engelse commentaar van David ‘Crofty’ Croft.

Dit kan je allemaal streamen met F1 TV Pro

Hoewel de naam anders doet vermoeden, kan je met F1 TV meer kijken dan alleen de Formule 1. Zo krijg je toegang tot de Formule 1, Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup. Je kijkt met F1 TV Pro boven alle races van de Formule 1 terug en je kan bovendien je eigen camera’s wisselen tijdens de race. Alsof je er echt bij bent dus.

Is er een gratis proefperiode beschikbaar voor F1 TV?

Als je eerst de kat uit de boom wil kijken kan het handig zijn om F1 TV eerst op proef te nemen en uit te proberen. Er zijn soms acties vanuit F1 TV om een gratis proefabonnement van 7 dagen te nemen. De laatste actie waarbij je een gratis proefabonnement kon nemen liep af op 6 maart 2023.

Je kan F1 TV natuurlijk ook uitproberen door een goedkoop maandabonnement te nemen (7,99 per maand). Dit abonnement is maandelijks opzegbaar. Op deze manier kan je F1 TV Pro en F1 TV Access dus voordelig een maand uitproberen.

F1 TV streamen met een Chromecast

Er is geen F1 TV tv-kanaal beschikbaar via de lineaire tv en je kan de races dus alleen via de app (op mobiel en desktop) bekijken. Om F1 TV toch op je televisie te kunnen streamen heb je daarom een apparaat als een Chromecast nodig.

Je haalt een Chromecast snel in huis en hij werkt dus met elke tv die een HDMI-poort heeft. Hieronder bestel je ze direct op bol.com:

Een Chromecast is overigens sowieso een handig apparaat om te streamen. Het werkt namelijk met bijna alle streamingapps samen (Disney Plus, Netflix, YouTube, Viaplay, HBO Max, …).