Arsenal vs West Ham livestream: zo bekijk je de Premier League wedstrijd in Nederland

Arsenal vs West Ham livestream in Nederland
Image: Ⓒ iStock. Arsenal vs West Ham livestream in Nederland

Arsenal vs West Ham United trapt maandag 26 december om 21:00 uur af in het Emirates Stadium in Londen. Lees hier hoe je de Premier League wedstrijd live kan bekijken in Nederland.

Arsenal vs West Ham livestream

Arsenal vs West Ham is één van de topwedstrijden tijdens Boxing Day 2022. De wedstrijd sluit de Engelse feestdag af en trapt af om 21:00 uur. Arsenal verkeerde vóór de winterstop in de Engelse competitie in bloedvorm en verloor slechts één keer. Afgezien van nog een gelijkspel won de ploeg uit Londen al haar wedstrijden. Arsenal staat dan ook comfortabel bovenaan in de Premier League, met maar liefst 5 punten los van Manchester City.

De grote vraag is natuurlijk of Arsenal deze vorm tegen West Ham door kan zetten. De onderbreking door het WK heeft ongetwijfeld zijn invloed gehad op de selectie, waarvan 10 spelers naar Qatar zijn afgereisd. West Ham moest maar 5 spelers missen en heeft daardoor in theorie een fittere selectie en een klein voordeel tegenover Arsenal.

West Ham won slechts één van haar laatste zes wedstrijden en staat met slechts 14 punten maar 1 punt boven de degradatiezone. Als Arsenal haar niveau kan halen dan moet het een wedstrijd zonder problemen worden tegen West Ham, maar de winterstop kan dus ook een rol gaan spelen. Manager Mikel Arterta voelt de druk van de koppositie en heeft in een interview aangegeven zijn team zo snel mogelijk te willen versterken op de transfermarkt: “We gaan actief zijn [op de transfermarkt] en actief betekent dat we het team willen versterken”. Mogelijk komt deze wens voor versterkingen door de recente blessure van Gabriel Jesus, die nog minimaal 2 maanden uit de roulatie ligt na zijn blessure in de poulefase van het WK tijdens de wedstrijd van Brazilië tegen Kameroen.

Hoe kijk ik Arsenal vs West Ham United live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay sinds seizoen 2022/2023 de rechten op alle Premier League wedstrijden. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal. Arsenal vs West Ham is in Nederland live te streamen via Viaplay. Je kan hier een abonnement op Viaplay afsluiten.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Wanneer speelt Arsenal vs West Ham?

De wedstrijd tussen Arsenal en West Ham trapt af om 21:00 uur op maandag 26 december 2022 in het Emirates Stadium in Londen. Je kan de wedstrijd live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Arsenal vs West Ham: wat zijn de standen in de Premier League?

Arsenal staat momenteel met 37 punten comfortabel bovenaan in de Premier League. De ploeg staat 5 punten los van nummer 2 Manchester City en zelfs 7 punten los van nummer 3 Newcastle (dat zelfs een wedstrijd meer heeft gespeeld). Hoewel een verlies dus geen directe grote gevolgen heeft, zal Arsenal er alles aan doen om haar voorsprong te behouden. West Ham staat teleurstellend op de 16e plaats met slechts 14 punten. De ploeg won nog maar 4 wedstrijden in de Premier League en hangt tegen de degradatiezone aan. Een stunt tegen Arsenal zou de ploeg dan ook een beetje ademruimte geven. Europees deed de ploeg het tot nu toe beter en won het alle 6 de wedstrijden in de Conference League. De vraag van vanavond is hoeveel kracht ze uit die prestatie kunnen halen tegen een sterke tegenstander als Arsenal.