Bahrain Darts Masters 2023 livestream: live darts kijken op tv en online in Nederland

UK Open Darts 2023 livestream
Image: Ⓒ iStock

Wil je de Bahrain Darts Masters 2023 live kijken in Nederland? Vanaf vandaag zijn de darters te zien tijdens de Bahrain Darts Masters die van 12 januari tot en met 13 januari gehouden worden.

Bahrain Darts Masters 2023 live kijken via livestream

De Bahrain Darts Masters 2023 is het eerste PDC evenement van de World Series of Darts 2023. Het evenement vindt plaats op het Bahrain International Circuit in Sahkir (Bahrein) en begint vandaag 12 januari en eindigt 13 januari.

Klik hier om de wedstrijden live te streamen via Viaplay

Format Bahrain Darts Masters 2023

Tijdens de Bahrain Darts Masters 2023 strijden 16 deelnemers om de eindzege. Michael Smith zal na zijn zege op het WK Darts 2023 als topfavoriet gelden. Maar er zijn meer kanshebbers, want Peter Wright, Gerwyn Price, Raymond van Barneveld, Luke Humpries, Rob Cross, Jonny Clayton en Dimitri Van den Bergh zullen ook acte de presence geven. Michael van Gerwen geniet van een vakantie na zijn verloren finale op het WK Darts 2023 dus Van Barneveld is de enige Nederlander. Naast deze spelers zijn er nog 8 andere spelers die zich konden kwalificeren of een invitatie hebben gekregen.

Alle wedstrijden worden gespeeld volgens het “single in, double out” principe, waarbij de spelers 501 punten moeten scoren om een leg te winnen, eindigend op een dubbel of de bulsseye. De wedstrijden worden gespeeld in legs. In de eerste ronde en de kwartfinale gaat het om best of 11 legs, in de halve finale gaat het om best of 13 legs en in de finale gaat het om best of 15 legs.

Speelschema Bahrain Darts Masters

Donderdag 12 januari vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd

1e ronde (best of 11 legs)

Dimitri Van den Bergh vs Alain Abiabi
Rob Cross vs Nitin Kumar
Luke Humphries vs Man Lok Leung
Gerwyn Price vs Paul Lim
Peter Wright vs Toru Suzuki
Michael Smith vs Abdulnasser Yusuf
Raymond van Barneveld vs Yuki Yamada
Jonny Clayton vs Basem Mahmood

Vrijdag 13 januari vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd

Kwartfinales (best of 11 legs)
Halve finales (best of 13 legs)
Finale (best of 15 legs)

Hoe kijk ik de Bahrain Darts Masters 2023 live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay de rechten op alle darttoernooien. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Lees hier hoe je alle dartwedstrijden in Nederland bekijkt.

Welke Nederlandse darters doen mee aan de Bahrain Darts Masters 2023?

Voor Nederland komt dit jaar alleen Raymond van Barneveld in actie. Michael van Gerwen, is afwezig en geniet van een wel verdiende vakantie na een succesvol dartjaar 2022, ondanks zijn verloren finale tegen Michael Smith.

Je kan de wedstrijden live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.