‘Black Panther 2 Wakanda Forever’ vanaf nu exclusief op Disney Plus

Black Panther 2 Wakanda Forever op Disney Plus
Image:Ⓒ Disney

Black Panther 2 Wakanda Forever is vanaf nu in Nederland beschikbaar op streamingdienst Disney Plus.

Black Panther 2 Wakanda Forever, geregisseerd door Ryan Coogler, werd op 11 november 2022 in de bioscoop uitgebracht. Het is dus al even geleden dat de film wereldwijd werd gelanceerd. Begin januari maakte Disney officieel bekend dat de film Black Panther 2 Wakanda Forever vanaf 1 februari 2023 op de streamingdienst Disney Plus beschikbaar zal zijn.

Het verhaal van Black Panther 2 Wakanda Forever

In de Marvel Studios film Black Panther 2 Wakanda Forever vechten Koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), Okoye (Danai Gurira), M’Baku (Winston Duke) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) om hun land te beschermen tegen vijandige wereldmachten na de dood van Koning T’Challa. De inwoners van Wakanda, een fictieve Afrikaanse natie, moeten samenwerken met Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) om een nieuwe toekomst voor het koninkrijk te creëren. Tenoch Huerta speelt Namor, de koning van een verborgen onderwaternatie.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Black Panther 2 Wakanda Forever is de 30e film in het MCU en het is tevens het vervolg op de film Black Panther uit 2018. Wegens het succes van Black Panther werd het vervolg Black Panther 2: Wakanda Forever gemaakt, maar door het overlijden van acteur Chadwick Boseman, die in de film Black Panther de hoofdrol vertolkte, werd het filmscript herschreven. Zijn personage T’Challa, het alter ego van Black Panther, keerde niet meer terug in de film.

Wanneer komt Black Panther 2 Wakanda Forever op Disney Plus?

Marvel Studios heeft bevestigd dat Black Panther 2 Wakanda Forever op 1 februari op Disney Plus zal verschijnen. De film werd afgelopen jaar in november in de bioscoop uitgebracht en we verwachtten aanvankelijk dat hij in januari 2023 op Disney Plus zou verschijnen. Dit was gebaseerd op de releases van andere superheldenfilms op de streamingdienst Disney Plus. Marvel heeft echter bevestigd dat de film een maand later beschikbaar is dan verwacht. Marvel films worden meestal niet onmiddellijk na hun bioscooprelease op Disney Plus uitgebracht. Elke film heeft een wereldwijde exclusiviteitsperiode van 45 dagen in de bioscoop. Als Black Panther 2 precies 45 dagen na 11 november was uitgebracht, dan zou dat op 26 december zijn geweest. Helaas is dat dus niet gebeurd. Marvel heeft geen van zijn films na Avengers: Endgame zo snel na hun bioscooprelease beschikbaar gesteld op Disney Plus.

Disney breekt traditie

Disney bracht traditioneel nieuwe films en series altijd op woensdag uit. Dit veranderde recentelijk toen She-Hulk: Attorney at Law op een donderdag (18 augustus) verscheen. Dit kwam door de midweekse aflevering van de Star Wars-serie Andor. Het is duidelijk dat Marvel en Lucasfilm niet wilden dat hun belangrijkste franchises op dezelfde dag beschikbaar waren. Als Black Panther 2 zich had gehouden aan Marvel’s traditionele woensdag voor Disney Plus releases, dan zou de film op 28 december zijn uitgebracht. Dit was echter niet het geval. De reden hiervoor is dat de film nog steeds in de bioscoop te zien is. Bioscoopuitjes zijn tijdens de feestdagen vaak een leuke gezinsactiviteit. Als Disney de film in december al op zijn streamingdienst had gezet, dan zou dit mogelijk een slechte impact hebben gehad op het aantal bioscoopbezoekers.

Hoe lang duurt Black Panther 2 Wakanda Forever?

Black Panther 2 Wakanda Forever duurt maar liefst 2 uur en 41 minuten. Dat is inclusief een post-credits scène en de twee aftitelingen. Dit maakt Black Panther 2 de op één na langste MCU-film aller tijden. Alleen Avengers: Endgame, die maar liefst drie uur duurt, is dus langer. Mocht je alle voorgaande Marvel-films in volgorde willen bekijken? Klik dan hier.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Black Panther 2 Wakanda Forever.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.