Borussia Dortmund vs FC Augsburg livestream: bekijk hier de Bundesliga wedstrijd live in Nederland

Borussia Dortmund vs FC Augsburg livestream
Image: ⓒ iStock

Zoek je een Borussia Dortmund vs FC Augsburg livestream? Deze wedstrijd in de Bundesliga trapt zondag 22 januari af om 15:30 uur in het Signal Iduna Park, Dortmund. Je leest hier hoe je de wedstrijd live kan kijken in Nederland.

Borussia Dortmund vs FC Augsburg livestream

Borussia Dortmund ontvangt FC Augsburg aanstaande zondag (22 januari) in de Bundesliga. De ploeg uit Dortmund zal er alles aan willen doen om de 3 punten in eigen huis te houden, en zo aansluiting te behouden met de top van de competitie.

Stream Borussia Dortmund vs FC Augsburg hier live

(De livestream opent vanaf 15:20, de wedstrijd start om 15:30)

In de onderlinge wedstrijden komt Borussia Dortmund het beste uit de bus. De ploeg uit Dortmund won 14 wedstrijden (61%) en speelde 6 wedstrijden (26%). FC Augsburg wist slechts 3 wedstrijden (13%) te winnen van Dortmund.

Laatste vijf wedstrijden Borussia Dortmund: 🟢🟢🔴🟢🟢

Laatste vijf wedstrijden FC Augsburg: 🟢🔴🔴🔴🔴 

Edin Terzić, manager van Borussia Dortmund, onderschat FC Augsburg alvast niet. Op de persconferentie zei hij het volgende:

“Ook al hebben ze nog geen zeven wedstrijden gewonnen, ze waren zeer agressief en dichtbij. Vooral tegen de sterke teams als Leipzig, Bayern of Leverkusen speelden ze erg goed en ze zullen die wedstrijden goed in de gaten hebben gehouden. Het wordt een zeer intense wedstrijd, maar we zijn er klaar voor.”

Borussia Dortmund vs FC Augsburg: opstellingen en spelers om op te letten

Borussia Dortmund vs FC Augsburg belooft in ieder geval een spektakel te worden: de onderlinge wedstrijden tussen de twee ploegen staan vrijwel altijd garant voor veel doelpunten.

Borussia Dortmund

Vermoedelijke opstelling: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Guerreiro; Bellingham, Can, Brandt; Reus, Haller, Moukoko

Borussia Dortmund heeft met Meunier, Kamara en Morey nog een aantal geblesseerden in de selectie en moet daarom wat schuiven in zijn opstelling.

Topscoorder Moukoko (6 goals in de Bundesliga) staat vrijwel zeker aan de aftrap en krijgt wellicht hulp van Sébastien Haller. De spits kwam afgelopen zomer over van Ajax, maar speelde nog geen minuut in een officiële wedstrijd voor Dortmund vanwege een kwaadaardige tumor in zijn teelbal die in de voorbereiding werd ontdekt. Manager Edin Terzić gaf op de persconferentie aan dat de spits waarschijnlijk zijn debuut zal maken tegen FC Augsburg.

FC Augsburg

Vermoedelijke opstelling: Gikiewicz; Gumny, Gouweleeuw, Bauer, Uduokhai; Gruezo, Rexbecaj, Caliguiri; Pedersen, Demirovic, Vargas

FC Augsburg zal zeer waarschijnlijk weer met topscoorder Demirovic (5 doelpunten in de Bundesliga) aan de aftrap verschijnen. Pedersen is nog een vraagteken wegens ziekte, maar is zondag waarschijnlijk fit genoeg om af te trappen.

Hoe kijk ik Borussia Dortmund vs FC Augsburg live in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay sinds seizoen 2022/2023 de rechten op alle Bundesliga wedstrijden. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal. Borussia Dortmund vs FC Augsburg is in Nederland live te streamen via Viaplay. Heb je nog geen Viaplay-abonnement? Lees dan hier hoe je de beste deal pakt en zelfs enkele maanden gratis naar Viaplay kijkt.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Borussia Dortmund vs FC Augsburg: wat zijn de standen in de Bundesliga?

Borussia Dortmund staat momenteel met 25 punten uit 15 wedstrijden op de zesde plaats in de Bundesliga. Bij winst zal de ploeg aansluiting vinden met de top 5 in de competitie, waar nummers 2 tot en met 5 zeer dicht tegen elkaar aan leunen qua punten. Dat wil zeggen dat Dortmund bij winst zomaar een aantal plaatsen kan stijgen. Dat geldt overigens ook voor een verliespartij: Als Dortmund verliest, en Wolfsburg en streekgenoot Borussia Mönchengladbach winnen, zakken ze 2 plaatsen naar plaats 8.

FC Augsburg staat momenteel met 15 punten op de veertiende plek in de Bundesliga. Bij winst liggen de plekken 14 tot en met 11 in het verschiet. Bij verlies moet de ploeg uit Augsburg echter naar de degradatiezone kijken, waar het slechts 1 punt boven staat.