Chris Woerts: Robert Doornbos naar Viaplay als F1-analist

robert doornbos, formule 1

Robert Doornbos maakt volgend seizoen de overstap van Ziggo naar Viaplay als analist van de Formule 1-races. Dit meldt sportmarketeer Chris Woerts in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. 

Vandaag werd bekend dat Amber Brantsen de NOS gaat verlaten en het live-programma omtrent de Formule 1 gaat presenteren vanuit de Viaplay Studio. Doornbos is de eerste analist die aan haar tafel zal gaan aanschuiven .

Het lijkt er dus op dat we afscheid gaan nemen van Ziggo-presentator Rob Kamphues, in ieder geval als gastheer. Het is niet duidelijk of Kamphues een andere rol binnen de Formule 1 op Viaplay gaat krijgen.

Wie de andere analytici zijn wordt later bekendgemaakt.

Olav Mol

Woerts vertelde ook in het programma dat hij vandaag met Olav Mol sprak. De huidige F1-commentator, evenals pitreporter Jack Plooij, hebben nog steeds niets van Viaplay vernomen. Dat beiden heren vervangen zullen gaan worden in het nieuwe seizoen wordt steeds aannemelijker.

NOS

Volgend seizoen zullen er zes races gratis te bekijken zijn. De Formule 1-race op Zandvoort zal volgend jaar op de publieke omroep uitgezonden gaan worden, aldus de sportmarketeer. Waar de overige vijf ritten te zien zijn is nog niet bekend.

We houden je op de hoogte!

Zie hieronder het fragment van Chris Woerts bij Veronice Inside.