Amber Brantsen gaat Formule 1 op Viaplay presenteren

amber brabtsen, viaplay, formule 1

Amber Brantsen zal de NOS gaan verlaten en de live-uitzendingen van het nieuwe seizoen van de Formule 1 op Viaplay gaan presenteren. Dit maakte de presentatrice zelf bekend op haar website. Wie de analisten aan haar tafel worden wordt later bekendgemaakt. 

Voor de Formule 1-fans is Amber Brantsen geen nieuw gezicht. Sinds 2019 was Brantsen, naast haar werkzaamheden als nieuwsanchor bij het NOS Journaal, de presentatrice van de NOS Formule 1-podcast. Vanaf de start van het seizoen 2022 is de Viaplay-studio haar nieuwe domein.

Formule 1 groeiende

Amber Brantsen voelt zich vereerd om Formule 1 in Nederland te mogen hosten. “De sport waar ik van hou – en vele Nederlanders met mij – is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken”, aldus Brantsen. “Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”

Het Nederlandse sportteam van Viaplay staat onder leiding van Marco Zwaneveld, die op 1 november gestart is als Head of Sports in Nederland. Hij is verheugd om Amber te verwelkomen als het eerste lid van Viaplay’s Formule 1-team in Nederland. “Ambers enthousiasme en passie voor de sport zijn aanstekelijk”, aldus Zwaneveld. “Met het nieuwe reglement, dat vanaf 2022 van kracht is, ontstaan er weer andere invalshoeken en verhalen. Door haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid zal Amber de kijkers op de juiste manier weten te boeien en informeren”.

Rob Kamphues

Rob Kamphues presenteert op dit moment de Formule 1 op Ziggo, die volgend jaar de rechten verliest aan de Nordic Entertainment Group  (NENT), het bedrijf achter Viaplay. Het lijkt er dus op dat we afscheid gaan nemen van Kamphues, in ieder geval als presentator. Het is niet duidelijk of de gastheer een andere rol binnen de Formule 1 op Viaplay gaat krijgen.

Nederlandse shows en films

Naast 60 Viaplay Originals heeft Viaplay ook laten weten dat het Nederlandse shows en series gaat maken. Hiermee wordt service een serieuze concurrent voor RTL en Talpa. Filippa Wallestam, programmahoofd van Viaplay, vertelde recent aan het AD dat hij in 2023 twee Nederlands geproduceerde realityshows, twee dramaseries en één documentaire op Viaplay wil hebben.

Viaplay Nederland

Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Nordic Entertainment Group  (NENT), die in het eerste kwartaal van 2022 naar Nederland komt. Het Zweedse bedrijf heeft in korte tijd een aardige sport-portfolio opgebouwd. Zo kocht NENT de rechten van de Formule 1, Premier League, Bundesliga en het darten. Al deze sporten zullen vanaf volgend jaar exclusief op Viaplay te zien zijn in Nederland. Wat de service moet gaan kosten en een exacte lanceringsdatum is nog niet bekendgemaakt.