Darts-commentator Jacques Nieuwlaat naar Viaplay

jacques nieuwlaat, viaplay, darts
Jacques Nieuwlaat. Bron: Bull's Darts NL.

Darts-commentator Jacques Nieuwlaat maakt de overstap van RTL naar Viaplay. Na de WK zal de 49-jarige Delftenaar de overstap maken naar de Zweedse streamingdienst.

[mc4wp_form id=”496″]

De Nordic Entertainment Group (NENT) heeft de uitzendrechten voor het darten voor de komende vijf jaar binnengehaald. De dartwedstrijden zijn vanaf maart 2022 exclusief op NENT’s streamingdienst Viaplay te zien.

“Natuurlijk vind ik het prettig dat ik meega met de rechten. Ik denk niet dat ik de enige zal zijn van de ploeg die het darts nu nog bij RTL doet, maar ik weet echt niet wie wel en wie niet. Viaplay maakt bij alle sporten gebruik van duopresentatie, dus ik zal ongetwijfeld iemand naast me krijgen”, aldus Verlaat in een reactie tegen De Stentor.

De darts-commentator vervolgd: “Ik heb zin in het nieuwe avontuur, maar wil eerst dat bij RTL goed afsluiten. Dat verdienen ze daar. We hebben echt iets neergezet, vind ik.” 

De Masters en Premier League of Darts

Viaplay gaat op 1 maart 2022 van start in Nederland. Zowel de Masters (28 t/m 30 januari) als de eerste vier weken (donderdagen) van de Premier League of Darts (3, 10, 17 en 24 februari 2022) zijn gratis te bekijken op het YouTube-kanaal van Viaplay.

Naast het darten heeft NENT ook de uitzendrechten van de Formule 1, Bundesliga, Premier League, Matchroom snooker en pool en de KSW mixed martial arts (MMA) in handen. Al deze sporten zullen exclusief op Viaplay te zien zijn.