Deze 13 films gaat Disney in 2020 uitbrengen (info en trailers)

disney films,

Disney gaat in 2020 onder verschillende productiemaatschappijen in totaal 23 films uitbrengen. Een deel van deze films zal, omdat deze grof geweld en/of taal bevatten, nooit op Disney Plus belanden. Deze zullen we dan ook niet behandelen.

Maar gelukkig zijn er genoeg leuke titels waar we wel naar uit kunnen kijken op Disney Plus, en eerder al in de bioscoop natuurlijk. Wij hebben tot nu toe 13 films voor je gevonden waar wij erg blij van worden.

Er lijkt voor iedereen wat leuks, spannends en interessants bij te zitten. Van Pixar’s animatiefilm ‘Onward’ naar de live-action Disney-film van ‘Mulan’ tot ‘The Call Of The Wild’ met Harrison Ford en zijn grote vriend Buck. Maar er is meer! Zie hieronder de volledige lijst, waarvan de verwachting is dat een aantal titels in 2020 op Disney Plus moeten verschijnen.

‘The Call of the Wild’ (21 februari 2020 / Disney)

We trappen af met ‘The Call of the Wild’, een avonturenfilm gebaseerd op de roman The Call of the Wild van Jack London uit 1903 en de remake van de gelijknamige film uit 1935. We zien Harrison Ford schitteren als avonturier en dierenvriend John Thornton.

‘The Call of the Wild’ vertelt het verhaal van Buck, een groothartige hond wiens zalige huiselijke leven op zijn kop wordt gezet wanneer hij plotseling zijn huis in Californië moet verruilen voor de wildernis van Alaska tijdens de Gold Rush van 1890. Als groentje in een hondenslee-team voor postbezorging beleeft Buck het avontuur van zijn leven en ontdekt hij zijn ware plek in de wereld. De film draait vanaf 19 februari in de Nederlandse bioscopen.

*’The Call of the Wild’ zal naar verwachting rond september op Disney Plus verschijnen.

‘Onward’ (6 maart 2020 / Pixar)

‘Onward’ speelt zich af in een voorstedelijke fantasiewereld, bewoond door elfen, trollen, zeemeerminnen, centauren, kabouters, faunen en eenhoorns. Daarin leven Ian en Barley, twee tiener-elvenbroers die een buitengewone zoektocht beginnen om te ontdekken of er nog magie bestaat die hun vader terug kan brengen uit de dood.

‘Onward’ is een film van Pixar Animation Studios en is geregisseerd door Dan Scanlon en geproduceerd door Kori Rae, het team dat ook verantwoordelijk was voor ‘Monsters University’. De film draait vanaf 4 maart in de bioscoop.

*’Onward’ zal naar verwachting rond september op Disney Plus verschijnen.

‘Mulan’ (27 maart 2020 / Disney)

Geprezen filmmaker Niki Caro brengt het epische verhaal van de legendarische krijger van China tot leven in Disney’s Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een ​​van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie … en een trotse vader. Mulan draait vanaf 26 maart in de bioscoop.

*’Mulan’ zal naar verwachting rond oktober op Disney Plus verschijnen.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van Mulan uitgesteld naar 21 augustus 2020.

‘Black Widow’ (1 mei 2020 / Marvel)

Na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War (2016), bevindt Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) zich alleen en wordt ze gedwongen haar verleden onder ogen te zien. ‘Black Widow’, die vanaf 29 april in de Nederlandse bioscopen draait, zal de 24e film worden uit het Marvel Cinematic Universe (MCU).

*’Black Widow’ zal naar verwachting rond november op Disney Plus verschijnen.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘Black Widow’ uitgesteld naar 6 november 2020.

‘The Personal History of David Copperfield’ (8 mei 2020 / Fox Searchlight)

‘The Personal History of David Copperfield’ is een Brits-Amerikaans kostuumdrama/komedie uit 2019 onder regie van Armando Iannucci. De film is gebaseerd op de victoriaanse roman David Copperfield van auteur Charles Dickens en ging op 5 september in première op het Toronto International Film Festival.

Van de geboorte tot de kindertijd en van de adolescentie tot de volwassenheid, wordt de goedhartige David Copperfield (Dev Patel/Slumdog Millionaire) omringd door vriendelijkheid, slechtheid, armoede en rijkdom. David wil een schrijver worden, maar is ook zoekende naar familie, vriendschap, romantiek en status. Dit alles leidt tot een zeer vermakelijk verhaal wat door de Hollywoord reporter als ‘Hilarious’, door Times als ‘Striking’ en door The Guardian als ‘Incredibly funny, impossible to resist’ werd bestempeld.

‘The Personal History of David Copperfield’ gaat op 24 januari in Engeland in première. *De verwachting is dat de film op of rond deze datum ook te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘The Personal History of David Copperfield’ uitgesteld naar 17 september 2020.

‘Artemis Fowl’ (29 mei 2020 / Disney)

Geregisseerd door Kenneth Branagh en gebaseerd op het geliefde boek van Eoin Colfer, volgt ‘Artemis Fowl’ de 12-jarige genius Artemis Fowl, een afstammeling van een lange reeks criminele meesterbreinen. De jongen beland uiteindelijk in een strijd met een verborgen ras van feeën die wellicht achter de verdwijning van zijn vader zitten.

De film draait vanaf 27 mei in de bioscoop. *’Artemis Fowl’ wordt naar verwachting rond december op Disney Plus verwacht.

‘Artemis Fowl’ is nu te zien op Disney Plus! Klik hier.

‘Soul’ (19 juni 2020 / Disney-Pixar)

Disney en Pixar slaan de handen ineens voor het aanstekelijke ‘Soul’. ‘Soul’ introduceert Joe Gardner (stem Jamie Foxx), een bandleraar op de middelbare school die maar een echte passie heeft: het spelen van Jazzmuziek. Net op het moment dat Joe zijn droom lijkt uit te gaan komen, wordt hij door een onverwachtse misstap opnieuw gedwongen om zichzelf de vraag te stellen wat werkelijk belangrijk voor hem is in het leven. Dit komt allemaal door Joe’s ontmoeting met 22, een ziel die denkt dat er meer is tussen hemel en aarde.

‘Soul’ draait vanaf 17 juni in de Nederlandse bioscopen. *De film zal naar verwachting rond januari 2021 op Disney Plus verschijnen.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘Soul’ uitgesteld naar 20 november 2020.

‘Free Guy’ (3 juli 2020 / Disney)

In de avonturenkomedie ‘Free Guy’ besluit een bankier, die ontdekt dat hij eigenlijk een achtergrondspeler is in een open-wereldvideogame, om de held te worden van zijn eigen verhaal. Een verhaal dat hij zelf herschrijft. In een wereld waar geen grenzen zijn, is hij vastbesloten om de man te zijn die op zijn eigen manier zijn eigen wereld redt, voor het te laat is.

‘Free Guy’ is vanaf 2 juli te zien in de bioscoop. *De film wordt omstreeks januari 2021 op Disney Plus verwacht.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘Free Guy’ uitgesteld naar 9 december 2020.

‘Jungle Cruise’ (24 juli 2020 / Disney)

‘Jungle Cruise’ is een avontuurlijke Amazone-jungle-expeditie, met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol als rivierboot-kapitein Frank en Emily Blunt als avontuurlijke wetenschapper Lily, die met haar broer aan boord is gestapt. Hun missie: De Tree of Life vinden, een boom die helende krachten zou bezitten. Maar zij zijn niet de enige die naar de boom opzoek zijn…

‘Jungle Cruise’ is vanaf 24 juli in de bioscoop te zien. *De film wordt rond februari 2021 op Disney Plus verwacht.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘Jungle Cruise’ uitgesteld naar 28 juli 2021.

‘The One and Only Ivan’ (21 augustus 2020 / Disney)

‘The One and Only Ivan’ is een fantasiedramafilm, geregisseerd door Thea Sharrock en gebaseerd op de gelijknamige kinderroman.

Een gorilla genaamd Ivan woont in een kooi bij de Big Top Mall met een ouder wordende olifant genaamd Stella en een hond met de naam Bob. Beiden dieren hebben geen idee hoe ze daar terecht zijn gekomen. Ivan , Stella en Bob zijn eigendom van Mack, de eigenaar van de Big Top Mall. Wanneer een misbruikte babyolifant genaamd Ruby opduikt en onder Stella’s hoede komt, begint Ivan ook voor haar te zorgen. Samen met de dochter van de conciërge Julia willen ze de situatie in het winkelcentrum omdraaien voor een beter leven.

Door het Coronavirus en het (deels) sluiten van de bioscopen, heeft Disney besloten dat ‘The One and Only Ivan’ geen bioscooprelease krijgt en vanaf 21 augustus 2020 direct op Disney Plus te zien is!

‘The Eternals’ (6 november 2020 / Marvel)

In een verhaal van meer dan 7000 jaar beschermen de Eternals, een onsterfelijk buitenaards ras gecreëerd door wezens uit de hemel, de mensheid tegen hun kwaadaardige tegenhangers de Deviants. Er is nog geen trailer beschikbaar van deze film.

Richard Madden (‘Game of Thrones’), Kumail Nanjiani (‘Stuber’), Lauren Ridloff (‘The Walking Dead’), Brian Tyree Henry (‘Atlanta’), Salma Hayek, Don Lee en Angelina Jolie zullen schitteren in de film. ‘The Eternals’ is de 25e film uit het Marvel Cinematic Universe (MCU).

De Marvel-film draait vanaf 4 november in de bioscoop. *Naar verwachting verschijnt de film rond mei 2021 op Disney Plus. Er is nog geen trailer beschikbaar van deze film.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘The Eternals’ uitgesteld naar 10 februari 2021.

the eternals, marvel-

 

‘Raya and the Last Dragon’ (25 november 2020 / Disney)

‘Raya And The Last Dragon’ wordt de 59e film van Walt Disney Animation Studios. De film wordt geregisseerd door Paul Briggs en Dean Wellins en mede geregisseerd door John Ripa.

‘Raya And The Last Dragon’ speelt zich af in een land genaamd Kumandra, waar vijf verschillende clans het Land van de Draak vormen. De draken zijn echter al lang verdwenen en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.

‘Raya And The Last Dragon’ is vanaf 25 november in de Nederlandse bioscopen te zien. *De film wordt rond juni 2021 op Disney Plus verwacht. Er is nog geen trailer beschikbaar van deze film, wel onderstaande afbeeldingen.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘Raya And The Last Dragon’ uitgesteld naar 10 maart 2021.

raya and the last dragon, disney
raya and the last dragon, disney-


‘West Side Story’ (18 december 2020 / 20th Century Fox)

‘West Side Story’ is een musicalfilm onder regie van Steven Spielberg. De film is net als de gelijknamige productie uit 1961 een verfilming van de Broadwaymusical ‘West Side Story’ (1957), die op zijn beurt weer een moderne bewerking is van de Shakespeare-tragedie Romeo en Julia. De hoofdrollen worden vertolkt door Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose en David Alvarez.

De Jets en de Sharks zijn twee rivaliserende jeugdbendes uit New York met elk een andere etnische achtergrond. Tony behoorde ooit tot de Jets, terwijl Maria de zus is van Sharks-leider Bernardo. Ondanks de rivaliteit tussen de twee bendes worden Tony en Maria verliefd op elkaar en beginnen ze aan een verboden romance.

*’West Side Story’ is vanaf 18 december in de bioscoop te zien. De verwachting is dat de musical rond juli 2021 op Disney Plus te zien zal zijn.

UPDATE: door het coronavirus is de bioscooprelease van ‘West Side Story’ uitgesteld naar 17 december 2021.

*De data van de films zijn gebaseerd op eerdere releases van Disney-films op Disney Plus en zijn op basis van een schatting. Disney kan ten alle tijden beslissen om een film eerder of later aan Disney Plus toe te voegen.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus. Zoek je films die je in 4K kan bekijken? Een lijst van zo’n 100 films in 4K vind je hier.