Disney kondigt ‘Enchanted’ aan voor Disney Plus Nederland

enchanted, disney plus

Als er een film is die veel fans graag willen zien op Disney Plus dan is het ‘Enchanted’ wel, maar juist deze sprookjesfilm ontbrak wereldwijd op de streamingdienst. Maar goed nieuws! Disney heeft vandaag namelijk aan GoStreaming laten weten dat ‘Enchanted’ vanaf 12 november (Disney Plus Day) op Disney Plus in Nederland te zien is. 

‘Enchanted’, die een mix is van live-action en animatie, ging in eind 2007 in première in de Nederlandse bioscopen. Tot dusver was de film wereldwijd nergens te streamen, maar alleen te koop. Daar komt nu dus verandering in.

Verhaal

In de perfecte animatie-wereld heerst een tovenares-koningin totdat haar stiefzoon een vrouw gevonden zal hebben. Wanneer hij (Prins Edward / James Marsden) bij toeval in het bos een naïef meisje (Giselle / Amy Adams) ontmoet, vraagt hij haar meteen ten huwelijk. Door toedoen van haar aanstaande schoonmoeder belandt zij echter in het hedendaagse New York, waar zij zich uiteraard geen raad weet. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke jonge vader en haar wereld verandert ingrijpend. Haar droomprins is haar echter gevolgd, evenals een dienaar van de boosaardige koningin, die haar plannen in het honderd gooit. Dan besluit zij maar zelf een eind aan de voorgenomen idylle tussen haar stiefzoon en het bosmeisje te maken.

‘Disenchanted’

Disney heeft laten weten dat er een vervolg gaat komen op ‘Enchanted’, genaamd ‘Disenchanted’. Zowel Amy Adams als James Marsden zullen terugkeren in hun rollen als Giselle en Prins Edward. De film heeft nog geen releasedate gekregen.

Disney Plus Day

Op 12 november viert Disney Plus zijn tweede verjaardag, omgetoverd tot Disney Plus Day. Naast ‘Enchanted’ zullen er nog veel meer nieuwe films op de service verschijnen, zoals ‘Jungle Cruise’, Marvel’s ‘Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings en de Hulu Original ‘Dopesick’ met onder andere Michael Keaton. Zie hier het volledige programma van Disney Plus Day in Nederland.