Disney Plus in beraad over 2e seizoen Feyenoord-serie

dat ene woord feyenoord, disney plus seizoen 2

Disney en Feyenoord zijn tevreden over het resultaat van het eerste seizoen van de Feyenoord-serie ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’ op Disney Plus. Beiden partijen zijn samen met het Nederlandse mediabedrijf Lusus Media in gesprek over een tweede seizoen die in 2023 zou moeten verschijnen.

‘Dat Ene Woord: Feyenoord‘, die uit 9 afleveringen bestaat, ging in september 2021 in première op Disney Plus. De laatste episode was op 27 oktober op de streamingdienst te zien. In de serie krijgen kijkers een unieke blik achter de schermen in de dagelijkse beslommeringen bij de Rotterdamse voetbalclub. Disney kreeg volledige toegang bij het maken van de productie, ook in de kleedkamer en bestuurskamer was het toegestaan om te filmen. Dit was uniek, zeker ook omdat Covid-19 door het land woekerde. Het leverde heftige maar vermakelijke beelden op van onder andere de toenmalige coach Dick Advocaat en keeper Nick Marsman.

Wil jij ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’ zien? Klik dan hier om je voor slechts € 8,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 89,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Dit is uiteraard inclusief de recente uitbreiding van Disney Plus, Star. Je kan hiervoor ook op de onder en bovenstaande Disney-banners klikken.

In dit artikel:

Cijfers

De ervaring leert dat als een serie, op welke streamingdienst dan ook, niet de gewenste kijkcijfers en/of abonnementen oplevert deze niet kan rekenen op een vervolg. Wat betreft ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’ zitten die cijfers dus wel goed. Peter Vis, Chief Operational Officer van Lusus Media zegt tegen deze site niet verder te kunnen ingaan op de cijfers. “Het feit dat we weer in gesprek zijn voor een tweede serie geeft denk ik wel aan dat zij tevreden waren.”

Eerder liet sportmarketeer Chris Woerts in het voetbalprogramma Veronica Inside al weten dat de doelstelling wat betreft nieuwe abonnees die er (door de serie) bij moesten komen al na de eerste aflevering behaald was.

2e seizoen

Het liefst hadden fans natuurlijk een aansluitend vervolg gehad. Maar een tweede serie voor het seizoen 2021/2022 met Arne Slot aan het roer zat er niet in. “Voor dit seizoen zijn we natuurlijk te laat en wij werken per seizoen. Wij weten dat als we starten hier rond juni/juli 2022 aan moeten beginnen.” Een tweede seizoen is voor Disney, Feyenoord en de mannen van Lusus Media absoluut het doel. “We zijn nu aan het kijken of we volgend seizoen weer iets met zijn drieën kunnen doen. Alle drie de partijen hebben diezelfde gedachte”, aldus Vis. De producent verwacht begin volgend jaar meer te kunnen vertellen.

Het moet dus wel heel gek lopen als we geen opvolger gaan zien van de Feyenoord-serie op Disney Plus. Het tweede seizoen van ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’ zou dan in 2023 op Disney Plus moeten verschijnen.