Disney: ‘The Eternals’ vanaf januari 2022 op Disney Plus

De nieuwste Marvel-film ‘The Eternals’ is vanaf woensdag 12 januari 2022 wereldwijd te zien op Disney Plus. Dit bevestigt Disney desgevraagd aan GoStreaming na berichtgeving van StreamingGuider.com.  

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

De website bracht recent het bericht naar buiten dat de door Kevin Feige geproduceerde film ‘The Eternals’ op 12 januari op de streamingservice van de huismuis zou verschijnen. Hierop ontstond op social media veel verwarring. Veel fans dachten dat dit niet mogelijk was, omdat dit bijna 70 dagen na de premièredatum (3 november) in de bioscoop zou zijn en Disney eerder heeft aangegeven dat films na 45 dagen op Disney Plus zouden verschijnen.

Dit wil echter niet zeggen dat een film op dag 46 op de service te zien is. Dit is van meerdere factoren afhankelijk, onder andere welke titels er nog meer verschijnen in die periode. Disney bekijkt en beslist dit per film. Vele hadden een datum van woensdag 22 of vrijdag 24 december in gedachte. Fans speculeerde er behoorlijk op los en alle mogelijke theorieën zijn de revue gepasseerd.

12 januari 2022

Om alle duidelijkheid weg te nemen nam GoStreaming contact op met Disney om navraag te doen omtrent de datum. Het mediabedrijf heeft bevestigt dat de nieuwe Marvel-film ‘The Eternals’, met onder andere Salma Hayek en Angelina Jolie, inderdaad op woensdag 12 januari wereldwijd op Disney Plus verschijnt. Een officiële aankondiging zal binnenkort volgen.

Strategisch

De reden dat Disney ‘The Eternals’ langer vasthoudt heeft alles te maken met de drukke programmering van Disney Plus in de decembermaand. Pixar’s nieuwe film ‘Encanto’ staat voor 24 december op de agenda, gevolgd door de nieuwe Star Wars live-action serie ‘The Book of Boba Fett’ op 29 december. Disney zou er daarom alles behalve goed aan doen om ‘The Eternals’ daar vlak voor of tussenin te plaatsen. Er zou dan een overload aan content ontstaan.

Daarnaast is januari over het algemeen gezien allesbehalve een spectaculaire maand. Behalve ‘Ice Age: Adventures of Buck Wild’ staat er tot op heden niets bijzonders op de agenda voor de eerste maand van het jaar. Strategisch gezien is januari voor ‘The Eternas’ dus een goede keuze van Disney.

Synopsis

Door een onverwachte tragedie na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame uit 2019 gaan de Eternals, een onsterfelijk buitenaards ras gecreëerd door de Celestials die in het geheim meer dan 7000 jaar op Aarde hebben geleefd, herenigen om de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.

‘Marvel Assembled: The Eternals’

Disney in Latijns-Amerika heeft officieel bevestigt dat ‘Marvel Assembled: The Eternals’, waarin wordt uitgelegd hoe de Marvel-film tot stand is gekomen, op woensdag 22 december in première gaat. Wellicht komt ‘The Eternals’ daar eerder naar de streamingservice dan de rest van de wereld.

marvel assembled, disney plus
Bron: Disney Latijns-Amerika.

Aangezien de film hier op 12 januari op Disney Plus verschijnt en de ‘making offs’ altijd na de films of laatste aflevering van de series verschijnen, gaan wij er vanuit dat ‘Marvel Assembled’ op dezelfde dag als ‘The Eternals’ op Disney Plus te zien is (net zoals bij Shang-Chi het geval was) of kort daarna.

Mark your calendar: ‘The Eternals’, 12 januari, Disney Plus.