Dit zijn de nieuwe Disney Plus (Star) titels voor mei 2021 (overzicht)

cruella, disney plus, disney+

Disney Plus wordt in mei 2021 aangevuld met weer een leuk lijstje aan nieuwe titels. We hebben ze allemaal weer netjes voor je op een rijtje gezet. Ready? Daar gaan we!

Wil je direct naar het volledige aanbod van Disney Plus? Klik dan hier.

Wil je direct naar het volledige aanbod van Disney Plus Star? Klik dan hier.

5 mei

‘Star Wars: The Bad Batch’ (2021) Première

‘Star Wars: The Bad Batch’ volgt Hunter, Echo, Tech, Wrecker en Crosshair, een groep elite en experimentele clones van de ‘Bad Batch’ (voor het eerst geïntroduceerd als Clone Force 99 in ‘The Clone Wars’ seizoen 7). Zij zullen hun weg moeten vinden in een snel veranderend universum, in de nasleep van de Clone War.

De leden van de ‘Bad Batch’ zijn een unieke groep clones die genetisch verschillen van hun broers uit het Clone Leger. Zij hebben allemaal unieke en uitzonderlijke vaardigheden die ze buitengewoon effectieve soldaten maken. Na het Clone War-tijdperk zullen zij verschillende huurlingenmissies uitvoeren, terwijl ze hun uiterste best moeten doen om te overleven.

7 mei

‘The New Mutants’ (2020)

In deze angstaanjagende actiefilm gebaseerd op de MARVEL-comics, worden vijf jongeren met bijzondere krachten gedwongen om een behandeling te ondergaan in een geheim instituut, om zo te genezen van de gevaren van hun krachten. Onder hen: Danielle Moonstar ofwel Mirage (Blu Hunt), die illusies kan vormen van andermans angsten. Rahne Sinclair (Maisie Williams) die in de weerwolf Wolfsbane kan veranderen. Sam Guthrie (Charlie Heaton) die als Cannonball met hoge snelheid kan vliegen terwijl een krachtenveld hem beschermt. Robert da Costa (Henry Zaga), die zonnekracht kan absorberen en kanaliseren. En Illyana Rasputin ofwel Magik (Anya Taylor-Joy), de jongere zus van Colossus, die zichzelf op commando kan laten omhullen door een pantser en een zwaard hanteert om haar meervoudige bovenmenselijke en paranormale gaven te versterken.

Op uitnodiging van dr. Cecilia Reyes (Alice Braga) delen zij hun verhalen over wanneer hun krachten zich voor het eerst manifesteerden. De vijf ‘patiënten’ komen er zo achter dat zij tot een klasse behoren die men mutanten noemt die van oudsher al worden uitgesloten en gevreesd. Als zij hun oorsprong herleven, wordt hun geheugen in bezit genomen door een angstaanjagende realiteit. Al snel vragen ze zich af wat echt is en wat niet, en blijkt dat het instituut niet is wat het lijkt.

De vraag is nu: waarom worden ze gevangen gehouden? En wie probeert hen te vernietigen? De spanning en verschrikkingen stijgen in deze bloedstollende spannende rit, geregisseerd door Josh Boone en geschreven door Boone en Knate Lee.

‘Angel’ (seizoen 1/m 5 / 1999-2004) Star

Een eeuwenoude vampier vervloekt met een geweten, Angel (David Boreanaz), heeft het kleine Californische stadje Sunnydale en de enige vrouw van wie hij ooit hield verlaten om zich te vestigen in de City of Angels. Tussen het alomtegenwoordige kwaad en de talloze verleidingen die onder de glinsterende façade van de stad op de loer liggen, blijkt Los Angeles het ideale adres te zijn voor een gevallen vampier die een paar verloren zielen wil redden en op zijn beurt zijn ziel wil verlossen door hoop te geven aan degenen die vastzitten in een strijd met hun eigen demonen.

‘The Art Of Getting By’ (2011) Star

De film vertelt het verhaal van George Zinavoy (Freddie Highmore), een middelbare scholier die een broertje dood heeft aan huiswerk maken. Tot de dag waarop hij vriendschap sluit met Sally Howe (Emma Roberts), het meisje waarop hij reeds lange tijd verliefd is…

‘Dummie the Mummie’ (2014) Star

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je de tuin in en je ontdekt ineens een levende mummie. Wat doe je dan? In het geval van Goos en zijn vader Klaas loopt hun idee om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje is uit op een heel stoer avontuur. Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken.

‘Station 19’ (2018-heden) Star

Andy Herrera, opgegroeid op Station 19 in Seattle, is een zelfverzekerde brandweerman die ook de dochter is van Pruitt Herrera, het formidabele hoofd van de brandweerkazerne. Kapitein Pruitt was Andy’s voornaamste inspiratiebron om brandweerman te worden en is een mentor voor zowel haar als Jack Gibson, de luitenant op het station. Jack is op papier net zo onverschrokken als Andy, maar als de twee samen zijn, vliegen vonken rond en trekken tegenpolen elkaar aan. De twee worden vergezeld door Maya Bishop, Dean Miller, Travis Montgomery, Victoria Hughes en de nieuwste aanwinst van het station, rookie Ben Warren.

14 mei

‘High School Musical: The Musical: The Series’ (seizoen 2 / 2021) Première

In seizoen twee nemen de East High Wildcats, die zich voorbereiden om “Beauty and the Beast” uit te voeren als hun lentemusical, het op tegen de rivaliserende school North High om een prestigieuze en moordende theaterwedstrijd voor studenten te winnen. Pruiken worden weggerukt, loyaliteit wordt op de proef gesteld en ballades worden gezongen. Het seizoen bevat ook gloednieuwe solo’s geschreven door Olivia Rodrigo en Joshua Bassett.

Naast Rodrigo en Bassett worden de hoofdrollen in de serie vertolkt door Matt Cornett, Sofia Wylie, Larry Saperstein, Julia Lester, Dara Reneé, Frankie Rodriguez, Joe Serafini, Mark St. Cyr en Kate Reinders. Gastrollen dit seizoen zijn weggelegd voor Derek Hough, Olivia Rose Keegan, Roman Banks, Andrew Barth Feldman en Asher Angel.
Het eerste seizoen van “High School Musical: The Musical: The Series” is momenteel beschikbaar op Disney+. Het is “Certified Fresh” op Rotten Tomatoes, zoals gemeten door een consensus van recensies door topcritici en werd tevens onlangs bekroond met een GLAAD Media Award. De serie is gemaakt en uitvoerend geproduceerd door Tim Federle (“Ferdinand”).

‘New Girl’ (seizoen 1 t/m 7 / 2011-2018) Star

‘New Girl’ is een comedyserie met een vriendencast met een moderne kijk op vriendschap. Nadat Jess Day (Zooey Deschanel) en haar vriend op een nare manier uit elkaar gaan, gaat ze op zoek naar een nieuwe woning en ze vindt online een fantastische loft, maar daar wonen drie vrijgezelle jongens die ze nog nooit heeft ontmoet.

Nick (Jake Johnson) is de meest nuchtere van het stel, maar hij is ook een beetje ongeïnspireerd. Hij is gestopt met zijn rechtenstudie en is nu barman. Schmidt (Max Greenfield) is a een jonge snelle carrièreman, die nogal trots is op zijn buikspieren. Winston (Lamorne Morris) is een strijdlustige sportman die geen idee heeft wat hij wil doen nu zijn sportcarrière ten einde is. De groep wordt compleet gemaakt met het model Cece (Hannah Simone), de beste vriendin van Jess, die ze al bijna haar hele leven kent.

Het vijftal beseft dat ze elkaar meer nodig hebben dan ze hadden gedacht en uiteindelijk vormen ze een hecht gezin dat een beetje gestoord is, maar eigenlijk toch heel goed samengaat.

‘The Beverly Hillbillies’ (1993) Star

Jed Clampett en zijn familie verhuizen van Arkansas naar Beverly Hills als hij biljonair is geworden door een olievondst. Jed gaat op zoek naar een vrouw om zijn leven mee te delen, maar er zijn natuurlijk genoeg kandidaten en neppers die voor het geld gaan.

‘Hoe overleef ik mezelf’ (2008) Star

De veertienjarige Rosa verhuist van Brabant naar Groningen om met haar moeder en halfbroertje bij haar nieuwe stiefvader te gaan wonen. Dat valt nog niet mee. Mooie jeugdfilm, gebaseerd op boeken van Francine Oomen. De makers verlegden wat accenten en brachten een paar wijzigingen aan. Aanvankelijk tot ongerustheid van Oomen, maar die ging overstag toen ze hoorde dat verwijzingen naar bijvoorbeeld boulimia niet zo geschikt waren voor het verwachte, soms jonge publiek. Het resultaat is pakkend én vrolijk, door de leuke animaties die door de film werden gevlochten.

Jeugdfilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Jolijn van de Wiel, Mees Peijnenburg, Jade Olieberg, Stefan de Walle en Pascal Tan.

‘Sadie Sparks’ (2019) Star

Sadie vindt een tovenaarshoed en tot haar verbazing wordt deze geleverd met een huurder erin: Gilbert. Hij is een magisch konijn en assistent van de beroemste tovenaar uit de geschiedenis. Sadie Sparks is een animatieserie.

‘Rio’ (2011) Star

Blu is een zeldzame Macaw papegaai die werd gevangen in de jungle van Rio. Hij belandde dankzij smokkelaars in Minnesota, waar hij gevonden werd en nu al vijftien jaar verzorgd wordt door Linda. De twee zijn onafscheidelijk. Op een dag komt een professor langs bij Linda om te vragen of zij en Blu mee gaan naar Rio om daar zijn ras te redden; Blu is namelijk het laatste mannetje van zijn soort. In Rio verloopt alles niet bepaald zoals gepland en beland Blu in een avontuur, samen met zijn soortgenoot Jewel en andere nieuwe vrienden.

21 mei

‘MARVEL’s M.O.D.O.K.’ (Hulu Original / 2021) Première 

Na jarenlang geen controle over de wereld te hebben gekregen en te hebben gestreden met superhelden, werd M.O.D.O.K verwijderd uit zijn bedrijf A.I.M. nadat het failliet is gegaan en is verkocht aan de rivaliserende GRMBL. Dan begint hij af te rekenen met zijn besmettelijke familie terwijl hij wordt geconfronteerd met een midlife crisis.

‘Star’ (seizoen 1 t/m 3 / 2016-2019) Star

Drie vrouwen, die met verschillende achtergronden te maken hebben, komen samen en vormen een succesvolle muzikale groep in Atlanta. Ze vinden troost in het gezelschap van elkaar.

‘War of the Worlds’ (seizoen 1 en 2 / 2019-heden) Star

Een FOX-serie. In het Edwardiaanse Engeland proberen George en zijn partner Amy zich af te zetten tegen de vooroordelen in de maatschappij en samen een leven op te bouwen. Hun relatie neemt echter een drastische wending wanneer het land geteisterd wordt door een alieninvasie. Ze zullen alles op alles moeten zetten om te overleven en zullen het moeten opnemen tegen een vijand die niet te doorgronden valt.

‘Brammetje Baas’ (2012) Star

Brammetje Baas (Van Overdam) is een heel erg drukke, zevenjarige jongen met een levendige fantasie. Hij verheugt zich op groep drie, waar hij Chinees hoopt te leren. Maar als hij daar op meester P. Vis (Groothof) stuit, raakt die hoop snel vervlogen. Brammetje Baas, geschreven door Tamara Bos, is een fijne familiefilm, met gelaagde personages als belangrijkste troef. Brammetjes fantasiewereld krijgt gestalte door collageachtige animaties, mooie geluidseffecten en een voice-over waarin Bram zijn gedachtewereld, soms iets te perfect, weet te verwoorden.

Familiefilm van Anna van der Heide. Met o.a. Coen van Overdam, Katja Herbers, René Groothof, Egbert Jan Weeber en Tjebbo Gerritsma.

‘An innocent man’ (1989)

Een stel smerissen doet een inval bij een man (Selleck), die op het vliegveld bij de gronddienst werkt. Ze houden hem voor een drugsdealer. Als ze hun vergissing inzien, ligt hij al zwaar gewond op de vloer. Om te voorkomen dat men hun nalatigheid zal verwijten, plaatsen ze zelf bewijsstukken. Gevolg: de man vliegt voor tien jaar een streng bewaakte gevangenis in, terwijl hij in gerechtigheid geloofde. Dramatisch beeld van een onschuldige, vredelievende burger, die door een paar corrupte agenten moedwillig wordt beschuldigd. Het nogal ongeloofwaardige scenario van Larry Brothers krijgt weinig steun van het vlakke spel van Selleck. Medegevangene Abraham komt veel realistischer over. De opgeklopte, weinig plausibele wraakactie aan het eind klinkt verschrikkelijk vals. Het camerawerk is van William A. Fraker.

28 mei

‘Cruella’ (2021) Première met VIP-toegang 

Klik hier voor meer informatie hoe je VIP-toegang koopt voor ‘Cruella’.

‘Cruella’ speelt zich af in het Londen van de jaren zeventig, te midden van de punkrockrevolutie. De film volgt het jonge arme meisje Estella, een slimme en creatieve zwendelaar die vastbesloten is om naam te maken met haar ontwerpen. Ze raakt bevriend met een paar jonge dieven die haar honger naar kattenkwaad wel kunnen waarderen. Samen bouwen ze een leven voor zichzelf op in de straten van Londen.

Op een dag valt Estella’s talent voor mode in het oog van barones von Hellman (gespeeld door Emma Thompson uit oa ‘Howards End’ en ‘Sense & Sensibility’), een modellegende die enorm chic is en een groot aanzien heeft. Maar hun relatie zet een reeks gebeurtenissen en onthullingen in gang die ervoor zorgen dat Estella haar slechte kant omarmt en de rauwe, modieuze en wraakzuchtige Cruella wordt.

‘Rebel’ (2021) Première Star

Rebel’, geïnspireerd op het leven van de echte Erin Brockovich die met succes een rechtszaak in gang zette tegen een groot nutsbedrijf, vertelt het verhaal van Annie “Rebel” Bello. Annie Bello, gespeeld door Katey Sagal (‘Married with Children’, ’Sons of Anarchy’, ‘8 Simple Rules’ en ‘Futurama’) is een advocaat, maar zonder diploma in de rechten. Ze is een grappige, rommelige, briljante en onverschrokken vrouw die werkelijk geloofd in de doelen waar ze voor vecht en de mensen van wie ze houdt. Als Rebel ergens voor gaat, dan zal ze winnen ook, koste wat het kost.

‘Bob’s Burgers’ (2011-heden)

De eerste 10 seizoenen van ‘Bobs’ Burgers’ zijn door Disney op Facebook aangekondigd voor 28 mei. Echter, op de lijst voor mei die wij van Disney Nederland hebben ontvangen stond de animatieserie niet op, maar dit wil niet zeggen dat hij niet komt. De serie kan alsnog toegevoegd worden en dit is dus even afwachten. Wij hebben Disney om een reactie gevraagd. Zodra wij een terugkoppeling hebben ontvangen zullen wij dit artikel updaten.

UPDATE 28-04-2021

Disney heeft bevestigd dat de eerste 10 seizoenen van ‘Bob’s Burgers’ vanaf 28 mei op Disney Plus te zien is.

‘Bob’s Burgers’ gaat over Bob Belcher, een restauranthouder die samen met zijn lieftallige vrouw en hun drie kinderen Bob’s Burgers runt. Bob gelooft dat zijn hamburgers voor zichzelf spreken en is niet bang om verschillende ongebruikelijke creaties aan te bieden. De vrouw van Bob, Linda, steunt zijn droom, maar ze vindt het niet fijn dat het niet goed gaat met de zaak, omdat het restaurant voortdurend failliet dreigt te gaan. Ondanks de uitdagingen, waaronder de voortdurende intimidatie van Linda’s ex, een gezondheidsinspecteur, probeert Bob de grill te laten sissen.

Disney’s Launchpad

‘Dinner is served’ (2021)

Een live action short film dat binnen het Launchpad Programma voor Disney is ontwikkeld.

‘Growing Fangs’ (2021)

Een live action short film dat binnen het Launchpad Programma voor Disney is ontwikkeld.

‘The last of the Chupacabras’ (2021)

Een live action short film dat binnen het Launchpad Programma voor Disney is ontwikkeld.

‘Let’s be tigers’ (2021)

Een live action short film dat binnen het Launchpad Programma voor Disney is ontwikkeld.

‘American Eid’ (2021)

Een live action short film dat binnen het Launchpad Programma voor Disney is ontwikkeld.

Zie hieronder de trailer van het Disney’s launchpad programma.

‘A Teacher’ (seizoen 1 / 2020) Star

Claire is lerares op een middelbare school. Ze is ontevreden over haar huwelijk en wanhopig op zoek naar connectie. Dan begint Eric, een student, interesse in haar te tonen. Ondanks dat het niet legaal is krijgen de twee een affaire. Wanneer ze betrapt worden blijkt hun verboden relatie de nodige complexiteit en gevolgen te hebben, zowel voor henzelf als voor hun vrienden en familie.

‘Water for Elephants’ (2011) Star

Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen… totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.

‘Akashinga: The Brave Ones’ (2020)

Een National Geographic-serie. In Zimbabwe leidt Petronella Chigumbara alleenstaande moeders, verlaten vrouwen en slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld op, zodat zij kunnen helpen bij de bescherming van olifanten.

‘The Full Monty’ (1997) Star

Twee ontslagen staalarbeiders uit het Engelse Sheffield trachten een oplossing te vinden voor hun uitzichtloos bestaan. Geïnspireerd door een optreden van de Chippendales, denken zij erover om een dansact te creëren waarbij ze zouden gaan voor ’the full monty’, een plaatselijke uitdrukking voor volledig naakt. Probleem is dat ze niet kunnen dansen en ook niet bepaald de meest sexy jongens van de stad zijn. Toch vinden ze nog vier kompanen en beginnen ze schoorvoetend te oefenen.

‘Koning van Katoren’ (2012) Star

Koning van Katoren vertelt het verhaal van de zeventienjarige Stach die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat de ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren. Zeventien jaar later stelt Stach de vraag die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten om de jonge lastpost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudente Kim (Abbey Hoes).