El Grito de las Mariposas nu te zien op streamingdienst Disney Plus

El Grito de las Mariposas op Disney Plus
Image:Ⓒ Disney Plus

Geïnspireerd door waargebeurde gebeurtenissen vertelt ‘El Grito de las Mariposas’ het levensverhaal van Minerva Mirabal, een advocate en activiste uit de Dominicaanse Republiek, die samen met haar zussen Patria en Maria Teresa op 25 november 1960 werd vermoord in opdracht van de dictator Leónidas Trujillo. 

El Grito de las Mariposas het verhaal

El Grito de las Mariposas vertelt het levensverhaal van Minerva Mirabal, een advocate en activiste uit de Dominicaanse Republiek, die samen met haar zussen Patria en Maria Teresa op 25 november 1960 werd vermoord in opdracht van de dictator Leónidas TrujilloHet verhaal laat zien wat er allemaal gebeurde voor en na deze tragische dag. De moorden waren een pijnlijke herinnering aan het gendergerelateerde geweld dat nog steeds wijdverspreid is in de wereld. Daarom besloot de Verenigde Naties om 25 november uit te roepen tot de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Minerva en haar zussen waren sterke vrouwen die opkwamen voor hun rechten en de rechten van anderen. Ze waren actief in de politiek en probeerden verandering te brengen in een land dat werd geregeerd door een dictator. Ze werden echter gevangengenomen en gemarteld voordat ze werden vermoord.

Eerbetoon

Het verhaal van El Grito de las Mariposas is een eerbetoon aan deze dappere vrouwen en aan alle vrouwen die strijden voor gelijke rechten en een einde aan gendergerelateerd geweld. Het laat zien hoe moeilijk het kan zijn om verandering te brengen in een samenleving die wordt geregeerd door corruptie en geweld, maar het geeft ook hoop en inspiratie voor de toekomst.

Bekijk hieronder de Disney Plus trailer van El Grito de las Mariposas.

Afleveringen El Grito de las Mariposas

Aflevering Episode
Aflevering 1 Dans met de duivel
Aflevering 2 Twee wegen
Aflevering 3 De test
Aflevering 4 Pieken en dalen
Aflevering 5 De prijs van dromen
Aflevering 6 De prooi
Aflevering 7 Jij bent Gipsy
Aflevering 8 Het moment van de waarheid
Aflevering 9 Breng Jimmy Alves
Aflevering 10 Laat ons in het harnas sterven
Aflevering 11 14-jun
Aflevering 12 Laat het een ongeluk lijken
Aflevering 13 Moorden of vermoord worden

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.