Formule 1 in Full HD te zien bij Viaplay in Nederland

viaplay, studio, 16-12

De Formule 1 bij Viaplay zal vanaf de start op vrijdag 10 maart in Full HD (1080P) te zien zijn. Dit laat de Nordic Entertainment Group (NENT) aan GoStreaming weten. 

[mc4wp_form id=”496″]

Op social media deden afgelopen dagen berichten de ronde dat Viaplay een HD-stream van 720P zou gaan leveren aan Nederlandse klanten. Deze informatie blijkt niet correct te zijn. “Sportuitzendingen worden ook in Nederland weergegeven in 1080P, Full HD”, aldus het Zweedse mediabedrijf in een reactie. NENT werkt achter de schermen hard om uiteindelijk 4K-kwaliteit te gaan aanbieden aan zijn klanten. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.

In dit artikel:

F1 TV Pro

Viaplay wordt veelvuldig vergeleken met F1 TV Pro, de officiële streamingdienst van de Formule 1, die ook Full HD kwaliteit levert. Marco Zwaneveld, Head of Sports bij Viaplay, laat in een reactie weten dat F1 TV en Viaplay niets van elkaar te duchten hebben en prima naast elkaar kunnen bestaan.

“TV Pro is en zal geen concurrent zijn van Viaplay in Nederland of andere markten. Tegenwoordig bestaan onze verschillende producten naast elkaar op de Scandinavische markten en dat doen we al jaren, zonder dat dit een probleem is. We hebben een zeer goede en langdurige samenwerking met F1 in al onze markten en onze producten hebben altijd naast elkaar bestaan”, aldus de topman.

Hij vervolgd: “We bieden een premium product waarbij we een lokale studio hebben met lokale experts, een uitgebreide crew op de circuits en lokaal commentaar. We hebben daarnaast ook veel extra programma’s. Dus voor de volledige F1-ervaring hebben we een breed en exclusief aanbod dat in al onze markten zeer wordt gewaardeerd.”

Op de vraag of Viaplay een los Formule 1 pakket gaat aanbieden is Zwaneveld duidelijk: “Er komt geen los F1 abonnement bij Viaplay.”

Ziggo en KPN

Klanten die het abonnement van Viaplay (€ 13,99 per maand) te hoog vinden wordt aangeraden af te wachten. De verwachting is dat zowel KPN als Ziggo met een scherpere prijs gaat komen voor de nieuwe streamingdienst.

Naast de Formule 1 zal Viaplay ook de Bundesliga, Premier League (vanaf augustus 2022), PDC darttoernooien, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse Serie A en Zweedse Damallsvenskan, matchroom snooker en pool, de KSW mixed martial arts (MMA) en eigen geproduceerde (Nederlandse) films en series gaan aanbieden. In 2023 moeten er twee Nederlands geproduceerde realityshows, twee dramaseries en één documentaire op Viaplay te zien zijn.