Formule 1-races Viaplay te zien op tv-kanaal Ziggo

ziggo, viaplay, formule 1 okt 20

De Formule 1-races van Viaplay zijn vanaf maart toch te zien via een lineair kanaal bij Ziggo. Het kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via Ziggo een Viaplay-abonnement hebben genomen.

Ziggo: kanaal 200

Het nieuwe seizoen van de Formule 1, die alleen via Viaplay te bekijken is, zal toch te zien zijn op een lineair kanaal bij Ziggo. Het alsnog uitzenden van de races op een tv-kanaal zou te maken hebben met zorgen omtrent de capaciteit als een groot aantal mensen tegelijk op Max gaan afstemmen met Viaplay.

“In de raceweekenden worden kwalificaties, wedstrijden en studio-programma’s van de Formule 1 tijdelijk uitgezonden op het lineaire kanaal 200”, aldus Ziggo. “Doordeweeks en in weekenden zonder races zijn er op dit kanaal onder andere herhalingen te zien.” Het kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via Ziggo een Viaplay-abonnement hebben genomen. Ook moeten ze een mediabox of CI+ Module hebben.”

KPN: kanaal 225

KPN zegt dat er in een testfase vandaag een kanaal ’te vroeg is opengezet voor klanten’. Dit werd eerder gemeld door TotaalTV. Hiermee werd duidelijk dat ook KPN werkt aan de mogelijkheid om klanten de Formule 1 te laten kijken via een lineair kanaal. “Dat had nog niet mogen gebeuren en inmiddels is zender 225 weer op zwart gezet. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan brengen we onze klanten hiervan op de hoogte”, aldus een woordvoerder van KPN aan GoStreaming.

Viaplay voordeligst

Viaplay is in navolging van Ziggo en KPN zelf ook met een aanbieding op de proppen gekomen om de streamingdienst in de Nederlandse markt te zetten. Het gaat om een jaarabonnement wat 99 euro kost. Dit komt neer op 8,25 euro per maand. Dit is een korting van totaal 68 euro, want de maandprijs is 13,99 euro. Na een jaar wordt het abonnement omgezet in een maandabonnement, of je zegt het op.

Een jaarabonnement op Viaplay is daarmee een stuk voordeliger dan bij KPN (147,88 euro / 12,30 euro per maand) en Ziggo (127,92 euro / 10,60 euro per maand).

Bij T-Mobile krijgen nieuwe klanten die een Internet Only, Internet en TV of Alles-in-1 abonnement afsluiten of klanten die hun huidige contract met een jaar verlengen vier maanden gratis Viaplay. Het is voorlopig niet mogelijk om een los Viaplay-abonnement af te sluiten bij de provider.

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden en verloopt op 28 februari.