Heeft ‘The Marvels’ een after credits-scène?

The Marvels op Disney Plus
© Disney

Wil je weten of je na (of tijdens) de aftiteling van The Marvels nog verrassingen te wachten staan? Dan ben je hier op de juiste plaats. Wij laten je in dit artikel weten of er een after credits-scène (of mid-credits-scène) in de film zit.

Vrijwel elke Marvel-film en -serie bevat wel minstens één after credits-scène en veel films uit deze reeks bevatten zelfs meerdere van dit soort extra scènes na of tijdens de aftiteling.

Dit is een fenomeen dat Marvel niet heeft verzonnen, maar wel enorm populair heeft gemaakt, dus ook bij veel andere films zie je tegenwoordig vaak nog wat korte scènes nadat de film eigenlijk al is afgelopen. Bij sommige films zie je tijdens of na de aftiteling gewoon wat bloopers of gewoon nog een korte grappige scène, maar bij andere films wordt er gehint naar een vervolg of spin-off.

Bij Marvel-films worden we vaak na de afloop van de film nog verrast met twee extra scènes. Vaak gaat het om een mid-credits-scène die hint naar een volgende film of serie en een after credits-scène die vooral bedoeld is als een leuke, grappige afsluiter voor de mensen die tot het einde zijn blijven zitten.

Heeft ‘The Marvels’ een after credits-scène?

In tegenstelling tot veel andere Marvel-films heeft The Marvels geen echte after credits-scéne, maar wel een mid-credits-scène. Deze scène krijg je te zien nadat het meest stijlvolle gedeelte van de aftiteling voorbij is (met de titel van de film en de grootste namen van de regisseur en de grootste acteurs) en voordat de rest van de aftiteling als witte tekst op een zwarte achtergrond voorbij scrolt.

Je hoeft in dit geval dus niet heel lang te wachten voor de verrassing, maar technisch gezien zit er wel nog een hele kleine andere verrassing aan het einde van de credits. Dit is echter geen extra scène, maar een kort audiofragment waarvan je misschien even zal grinniken. Je hoeft dus echter niet per se helemaal tot het einde van The Marvels te wachten.

De mid-credits-scène is het echter zeker waard om voor te blijven zitten, want hij hint naar een heel erg interessante toekomst voor Marvel’s ‘Multiverse Saga’. Meer zullen we hier niet verklappen, maar hieronder kan je lezen wat er precies gebeurt in de scène.

Hier vind je alvast de pagina voor The Marvels op Disney Plus. Momenteel vind je daar alleen de bioscooptrailer, maar wanneer de film op Disney Plus uitkomt, kan je hem ook via de bovenstaande link streamen.

Als je geen spoilers wil voor de after credits, scrol dan niet verder dan de trailer hieronder!

Zie voor meer over Marvel ook ons overzicht van alle Marvel-films in chronologische volgorde. Ben je geïnteresseerd in meer films en series van Disney? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney Plus.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Spoilers: Dit gebeurt er in de after credits

Aan het einde van The Marvels zagen we dat Monica Rambeau vast kwam te zitten aan de andere kant van het gat in tijd en ruimte dat Dar-Benn had gecreëerd.

We weten niet precies waar Monica is beland, maar ze wordt ineens wakker in een soort ziekenhuisbed. Ze probeert zich te oriënteren en ziet ineens haar moeder, Maria Rambeau (uit de eerste Captain Marvel) naast haar slapen in een stoel met een deken over haar heen.

De Maria uit Monica’s universum was overleden terwijl Monica ‘geblipt’ was, dus ze wordt nogal overweldigd door emoties. Als Maria echter wakker wordt, lijkt ze Monica niet te herkennen.

Vervolgens stapt er ineens nog iemand de ruimte binnen en die “persoon” is niemand minder dan Dr. Hank McCoy, oftewel Beast, van de X-Men. De stem van Beast wordt ingesproken door Kelsey Grammer, die het personage in eerdere X-Men-films heeft vertolkt (die geen onderdeel waren van de MCU). Deze versie van Beast ziet er echter wel iets anders uit, omdat dit een CGI-Beast is en Grammer in make-up.

Beast vertelt dat “Charles”, oftewel Charles Xavier/Professor X, gevraagd heeft om een update over Monica en hij laat ook weten aan Monica dat ze zich in een parallel universum bevindt. Dat verklaart ook meteen waarom Maria niet weet wie Monica is en dat zegt ze ook.

Aan het einde van de scène staat Maria op uit de stoel, laat ze de deken vallen en zien we haar in een rood en wit superheldenpak dat nogal lijkt op het pak van de superheld ‘Binary’ uit de Marvel-stripboeken (gerelateerd aan het personage Captain Marvel).

Wat betekent dit voor de toekomst van de MCU? Nou, we gokken dat de X-Men en mutanten (op grote schaal, want technisch gezien zijn Namor en Ms. Marvel ook al mutanten) in ieder geval in de eerste instantie via zo’n parallel universum ook in de ‘Sacred Timeline’ worden geïntroduceerd en het lijkt erop dat we nog wel wat meer cameo’s kunnen verwachten uit oudere X-Men-films.

Tot nu toe hebben we namelijk Charles Xavier al gezien in Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) en krijgen we ook Hugh Jackman en Ryan Reynolds weer als Wolverine en Deadpool te zien in de MCU. We weten niet of we Monica dan ook al in Deadpool 3 zullen zien terugkeren, maar die kans bestaat zeker als die film ook andere mutanten op de Sacred Timeline in ‘Earth-616’ zal plaatsen.