Zo bekijk je alle Marvel-films in chronologische volgorde

Zo bekijk je alle Marvel-films in chronologische volgorde
Image: Ⓒ Disney

Wil je graag alle Marvel-films in chronologische volgorde kijken? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet en hoe je ook op volgorde van releasedatum kan kijken om zo de Marvel Cinematic Universe (MCU) tijdlijn beter te begrijpen.

De MCU begon in 2008 met Iron Man en toen was alles nog vrij makkelijk te volgen en de meeste films uit deze franchise die in de beginperiode uitkwamen, werden ook over het algemeen in chronologische volgorde uitgebracht. Inmiddels zijn er echter alweer 32 films, 9 series en 2 ‘special presentations’ uitgebracht en is de MCU eigenlijk ’s werelds grootste tv-serie geworden (die zich grotendeels op het grote doek afspeelt). Het is alleen na al deze jaren (en films) wel een stuk ingewikkelder geworden om te volgen.

Door de gebeurtenissen in Avengers: Endgame, waarbij het MCU vijf jaar vooruit in de tijd wordt geplaatst, wordt de tijdlijn ook wat complexer. Marvel films zoals Spider-Man: No Way Home en series zoals Hawkeye en WandaVision vinden plaats op verschillende momenten, waardoor het lastiger wordt om de tijdlijn te volgen. Het bekijken van alle Marvel-films in chronologische volgorde kan hierbij helpen.

Gelukkig zijn inmiddels wel bijna alle films op Disney Plus te vinden, dus je hoeft ze in ieder geval niet allemaal op verschillende streamingdiensten te gaan zoeken. Alleen Spider-Man: No Way Home is momenteel (nog) niet te vinden op Disney Plus vanwege de distributierechten die in andere handen liggen.

De meest recente Marvel-film die in de bioscoop uitkwam was Guardians of the Galaxy Vol. 3. Deze film staat inmiddels sinds 2 augustus 2023 ook alweer op de streamingdienst, dus alles wat tot nu toe is uitgekomen kan je lekker thuis op de bank bingewatchen. De eerste Marvel-serie van dit jaar, Secret Invasion, is onderhand ook op Disney Plus verschenen, net als de tweede reeks van I Am Groot-shorts.

Er komt echter nog veel meer aan, want we krijgen dit jaar in ieder geval nog The Marvels in de bioscoop (en waarschijnlijk vervolgens op Disney Plus) te zien. Ook verschijnen er als het goed is dit jaar nog een aantal series: Loki (seizoen 2), Echo en misschien ook nog What If…? (seizoen 2).

Al deze films en series (plus alles wat sinds 2021 is uitgekomen) behoren tot wat Marvel de ‘Multiverse Saga’ noemt. Deze saga bouwt langzamerhand op naar de nieuwe grote vijand (van Thanos-niveau) genaamd Kang the Conqueror.

We geven je in dit artikel twee volgordes om uit te kiezen voor het begin van je MCU-marathon: alle Marvel-films in chronologische volgorde en alle Marvel-films op volgorde van release. De chronologische volgorde begint met Steve Rogers’ oorsprong in Captain America: The First Avenger. De releasevolgorde begint met de Iron Man uit 2008.

Daarnaast zetten we ook nog even de Avengers-films in chronologische volgorde en voegen we een overzicht toe van de Marvel-series die voormalig op Netflix stonden, omdat die inmiddels ook aan de MCU worden gelinkt. We zullen de films en series ook rangschikken, zodat je weet wat de beste Marvel-films zijn om te streamen op Disney Plus als je geen tijd hebt om alle films te kijken. Als laatste zetten we ook de aankomende films en series even voor je op een rijtje, zodat je weet wat je nog te wachten staat.

Bijna alle Marvel-films en -series zijn dus te vinden op Disney Plus en niet alleen de MCU-films. Zie hier ook een aantal van de grootste titels die dit jaar naar Disney Plus komen.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Tijdelijk 80% korting op Disney Plus!

Er loopt momenteel een ijzersterke kortingsactie voor Disney Plus: je betaalt de eerste drie maanden slechts €1,99 per maand. Dat komt neer op een indrukwekkende korting van maar liefst 80%!

Klik hier om jouw korting te claimen

Wees er wel snel bij, want deze aanbieding is tijdelijk. De actie loopt van 6 september tot 20 september. Zowel terugkerende als nieuwe abonnees kunnen van deze actie gebruik maken.

Zo bekijk je alle Marvel-films in chronologische volgorde

De kans is groot dat je bij dit artikel bent beland, omdat je op zoek bent naar de onderstaande volgorde van de MCU. We hebben hier alle Marvel-films (en series) voor je onder elkaar gezet in chronologische volgorde. Dit is vooral een leuke kijkvolgorde voor als je de films misschien al een keer hebt gezien en je nu wil zien waar ze precies thuishoren op de MCU-tijdlijn.

Avengers: Endgame uit 2019 en Eternals uit 2021 maken deze volgorde wel iets lastiger. Endgame introduceerde namelijk tijdreizen in de MCU en in Eternals zitten flashbacks die zich lang voor de eerste Captain America-film (ons startpunt) voordoen. Eternals vind je echter toch onderaan bij de modernere films, omdat het gros van het verhaal zich wel in de Phase 4-periode afspeelt.

We hebben bij elke film en serie even een korte beschrijving staan van waar ze ongeveer op de tijdlijn te plaatsen zijn, want het zijn inmiddels zo veel films en sommige films vereisen misschien wat uitleg over de plaatsing op deze lijst.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

1. Captain America: The First Avenger (2011)

Dit was dan wel pas de vijfde film in de MCU, maar de film speelt zich af tussen 1942 en 1945 en hebben wij aangehouden als ons beginpunt voor deze chronologische volgorde.

2. Captain Marvel (2019)

Deze film kwam pas in Phase 3 uit, maar het gaat om een prequel en de gebeurtenissen van deze film vinden plaats in 1995.

3. Iron Man (2008)

De eerste MCU-film die uitkwam is niet de eerste in chronologische volgorde, maar staat op de derde plaats. Tony Stark liet in 2008 aan de wereld weten dat hij Iron Man was.

4. Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2 kwam twee jaar na de eerste film uit en deze film speelt zich dan ook af in 2010.

5. The Incredible Hulk (2008)

De enige Hulk-film van de MCU kwam eigenlijk eerder uit dan Iron Man 2, maar speelt zich ook af in 2010 en gezien de after credits in Iron Man 2 en de cameo aan het einde van deze film is dit de meest logische plaats voor de film in de chronologische volgorde.

6. Thor (2011)

We werden in 2011 voor het eerst voorgesteld aan Marvel’s versie van de mythologische dondergod Thor. Ook deze film speelt zich af in het jaar dat hij uitkwam.

7. The Avengers (2012)

Aan het einde van Phase 1 kwamen eindelijk alle oorspronkelijke superhelden bij elkaar in The Avengers uit 2012. Ook op de MCU-tijdlijn kan je deze film bij 2012 plaatsen.

8. Iron Man 3 (2013)

Dit is de laatste Iron Man-solofilm en deze laat het effect van de gebeurtenissen uit The Avengers op Tony Stark zien. De film speelt zich dan ook ongeveer zes maanden na de grote team-up af.

9. Thor: The Dark World (2013)

Thor kreeg ook weer een tweede film na The Avengers, waarin we ook zien wat er met hem en Loki is gebeurd na The Avengers. Deze film speelt zich af in 2013.

10. Captain America: The Winter Soldier (2014)

De tweede Captain America-film was eigenlijk de eerste film die een beetje afweek van de standaard Marvel-films die we daarvoor zagen. Deze spionagethriller is de eerste MCU-film die zich afspeelt in 2014.

11. Guardians of the Galaxy (2014)

De vreemde Guardians of the Galaxy kwamen ook voor het eerst bij elkaar in 2014 in een film die eigenlijk vrijwel net zo goed als comedy en als superheldenfilm kan worden beschouwd. Ook begon hier de traditie voor de fantastische soundtracks in de Guardians of the Galaxy-films.

12. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

De tweede film over de Guardians of the Galaxy speelt zich maar ongeveer zes maanden na de eerste film af, ook al zat er drie jaar tussen de releasedatums. Dit keer komen ze erachter wie Star-Lord’s vader is.

13. I Am Groot (2022-2023)

Dit is de eerste “serie” van Disney Plus in chronologische volgorde, omdat deze reeks van shorts over Groot zich grotendeels vrij snel na Guardians of the Galaxy Vol. 2 afspeelt. Er zijn inmiddels twee “seizoenen” verschenen van elk vijf shorts.

14. Avengers: Age of Ultron (2015)

De Avengers kwamen in 2015 opnieuw bij elkaar om met de gevolgen van Captain America: The Winter Soldier samen aan te pakken. Maar dat leidt uiteindelijk tot een nieuwe vijand in de vorm van de AI-robot genaamd Ultron.

15. Ant-Man (2015)

Deze kleine superheld verscheen in 2015 voor het eerst op het grote scherm en ook in de MCU speelt deze film zich in 2015 af. Ant-Man komt hier ook iemand tegen die hem introduceert aan de grotere wereld van de MCU.

16. Captain America: Civil War (2016)

Captain America 3, oftewel Avengers 2.5, speelt zich af in 2016 en zet de superhelden tegenover elkaar met behulp van de Sokovia Accords. Dit is ook de eerste film in de MCU waarin we Spider-Man en Black Panther zien en ze mogen dan ook meteen meevechten.

17. Black Widow (2021)

Black Widow is eigenlijk nog een relatief recente film (uit Phase 4), maar de gebeurtenissen spelen zich in 2016 af, een paar maanden na Civil War. Black Widow zit ondergedoken, maar wordt ineens geconfronteerd met allerlei figuren uit haar verleden.

18. Spider-Man: Homecoming (2017)

De eerste Spider-Man-solofilm in de MCU speelt zich ook vrij snel na Civil War af in 2016. Nu Spider-Man een nieuwe mentor heeft gevonden in Tony Stark en ook heeft meegevochten met de Avengers, wil hij aantonen dat hij een plaats in het team verdient.

19. Doctor Strange (2016)

De laatste film uit 2016 op de MCU-tijdlijn is Doctor Strange. We volgen Doctor Stephen Strange, terwijl hij met behulp van magie probeert zijn lichaam te herstellen na een heftig ongeluk. Hij weet echter zelf nog niet dat dit zijn eerste stap is richting de functie van Sorcerer Supreme.

20. Black Panther (2018)

Black Panther is de eerste Marvel-film ooit die genomineerd is voor een Oscar voor Best Picture. Het is de tweede film waarin we Black Panther zien en in zijn eerste solofilm zien we hoe T’Challa als koning en als Black Panther omgaat met een ongewenste gast in Wakanda. De gebeurtenissen spelen zich in 2017 af.

21. Thor: Ragnarok (2017)

Ook Thor’s humoristische derde film vindt plaats in 2017 en in deze film komt Thor er achter dat hij een nogal kwaadaardige zus heeft. Zij betekent het begin van het einde voor Asgard. De eerste confrontatie met zijn zus verliest Thor en daardoor belandt hij op een vreemde planeet, waar hij oude bekenden tegenkomt en ook nieuwe vrienden maakt.

22. Avengers: Infinity War (2018)

Dit is de Marvel-film die de MCU voor altijd veranderde. De derde keer dat de Avengers bij elkaar komen, verliezen ze voor het eerst van de grote vijand genaamd Thanos, die we ook al eerder in andere films voorbij hebben zien komen. Dit gebeurde ook nog in 2017, want het verhaal begint meteen na het einde van Thor: Ragnarok.

23. Ant-Man and the Wasp (2018)

Ant-Man wordt in zijn tweede film gesteund door de Wasp. Hij wordt om hulp gevraagd, terwijl hij eigenlijk in huisarrest zit. De film speelt zich tegelijkertijd af met Infinity War en dat wordt extra duidelijk in de ‘after credits’-scène.

24. Avengers: Endgame (2019)

Endgame maakt de chronologische tijdlijn iets ingewikkelder. Het is de eerste van een aantal films die ervoor zorgen dat de films en series die erop volgen wat lastiger te plaatsen zijn op de tijdlijn. De superhelden moeten proberen om hun verlies tegen Thanos ongedaan te maken en daardoor wordt er gespeeld met tijdreizen. De film begint direct na Infinity War in 2018 en eindigt in 2023.

25. Loki (2021)

Deze serie van Marvel is net als de volgende in deze lijst heel erg gefocust op de multiverse. Het speelt zich dan ook op meerdere punten van de tijdlijn af, maar het zet vooral Loki’s verhaal voort vanaf zijn laatste verschijning in Endgame, dus we hebben hem na Endgame op de lijst gezet.

26. What If…? (2021)

Ook What If…? draait om de multiverse en is dus niet specifiek verbonden aan een specifiek punt op de MCU-tijdlijn. Omdat het concept van de multiverse pas na Endgame echt een ding werd in de MCU, staat deze serie ook na Endgame op de lijst.

27. WandaVision (2021)

De gebeurtenissen van WandaVision vinden ongeveer drie weken na Avengers: Endgame plaats in 2023 en laten zien hoe het met Wanda gaat na de gebeurtenissen van Infinity War en Endgame. De serie lijkt in de eerste instantie misschien heel vreemd en lastig te plaatsen, maar het wordt langzamerhand duidelijker wat er aan de hand is.

28. The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Deze serie vind zich ook in 2023 plaats, maar dan pas zes maanden na Endgame. In deze serie volgen we de twee sidekicks van Captain America, die te maken krijgen met een post-blip wereld. Endgame heeft veel veranderd en niet iedereen is blij met het feit dat de Avengers alles weer recht hebben gezet.

29. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Shang-Chi verschijnt voor het eerst in het begin van 2024 in de MCU. Er zitten wel wat flashbacks in de film die zich eerder afspelen, maar het hedendaagse verhaal speelt zich dus af in 2024. De film lijkt in de eerste instantie redelijk op zichzelf te staan, maar wordt op de typische Marvel-wijze toch nog aan de grotere MCU gekoppeld.

30. She-Hulk: Attorney at Law (2022)

De nicht van Bruce Banner, oftewel She-Hulk, wordt ongeveer in dezelfde periode geïntroduceerd als Shang-Chi. Dat is gedeeltelijk te herleiden uit het verhaal, maar het is ook bevestigd door de hoofdschrijver, Jessica Gao. Jennifer Walters moet haar leven als advocaat leren te combineren met haar She-Hulk alter ego.

31. Spider-Man: Far From Home (2019)

Hoewel dit de eerste film na Endgame was op volgorde van release, speelt deze tweede Spider-Man-solofilm zich pas acht maanden na Endgame af. Peter wordt uit New York gehaald en ontmoet een nieuw soort mentor, terwijl hij op reis door Europa is met zijn klasgenoten.

32. Eternals (2021)

Zoals we boven deze chronologische volgorde al beschreven, is Eternals een enigszins lastige film om op de tijdlijn te plaatsen. Technische gezien zien we deze superheldengroep al zo’n 7.000 jaar voor Captain America verschijnen, maar je zou die gebeurtenissen als een soort flashbacks kunnen zien, want de film speelt zich grotendeels af in het “heden” van de MCU. Volgens Nate Moore (Marvel Studios-producent) is dat ergens in mid-2024, ongeveer rond dezelfde tijd als Far From Home.

33. Spider-Man: No Way Home (2021)

Deze film pakt het verhaal van Spider-Man vrijwel meteen na Far From Home op, maar tijdens een groot deel van de film zien we kerstversieringen, dus dat plaatst deze film in eind 2024. Peter wil een fout ongedaan maken met de hulp van Doctor Strange, maar wordt daardoor geconfronteerd met bekende gezichten vanuit de multiverse.

34. Hawkeye (2021)

Hawkeye’s eigen serie vindt plaats tijdens de kerstdagen en het is ook bevestigd dat het hier om 2024 gaat. Hawkeye is net voor de kerst gezellig met zijn kinderen in New York, maar door een herinnering aan zijn minder heldhaftige verleden moet hij in New York blijven om een probleem op te lossen, terwijl hij het liefste gewoon naar huis wil voor kerst.

35. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Doctor Strange verscheen al even in Spider-Man: No Way Home en dat had grote gevolgen voor de multiverse, maar dit verhaal speelt zich ergens in 2025 en dus na die film af. Strange komt in aanraking met iemand die door de multiverse kan reizen en probeert haar te beschermen tegen een oude bekende.

36. Moon Knight (2022)

Moon Knight staat redelijk op zichzelf en is dus lastig te plaatsen op de tijdlijn. Marvel’s eigen tijdlijn zet de serie echter achter Hawkeye, dus de gebeurtenissen uit deze serie lijken officieel ook in 2025 plaats te vinden. Stephen Grant komt erachter dat iemand genaamd Marc Spector af en toe zijn lichaam overneemt en op pad gaat als Moon Knight.

37. Ms. Marvel (2022)

Ms. Marvel laat ook niet heel duidelijk zien waar de serie zich bevindt op de tijdlijn. maar de producent Sana Amanat heeft gezegd dat het één of twee jaar na Endgame is. Dat is dus ergens tussen 2024 en 2025, maar we hebben deze dus maar even op volgorde van release geplaatst, omdat dat dus ook kan kloppen. Kamala Khan is een grote Captain Marvel-fan en krijgt door een familie-erfstuk ineens zelf ook kosmische krachten.

38. Thor: Love and Thunder (2022)

Thor heeft alweer zijn vierde solofilm gekregen en ook deze vindt plaats in 2025. Dat hebben we uitgevogeld door wat rekenwerk. Thor zegt in deze film tegen zijn voormalige vriendin Jane Foster dat ze al acht jaar uit elkaar zijn en in Ragnarok uit 2017 zei hij tegen Loki voor het eerst dat ze uit elkaar waren gegaan. Acht jaar later is dan dus 2025. Thor wordt dus weer herenigt met Jane, maar hij moet ook een nieuwe vijand tegenhouden, genaamd Gorr the God Butcher, die probeert alle goden te vermoorden.

39. Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Producent Nate Moore heeft voor de tweede Black Panther-film bevestigd dat het zich ook in 2025 afspeelt. Chadwick Boseman, de acteur van Black Panther/T’Challa, is helaas overleden voordat hij terug kon keren in deze film. De filmmakers hebben toen besloten dat het personage van T’Challa ook zou zijn overleden. De gebeurtenissen in de film vinden over het algemeen ongeveer een jaar na de dood van dat personage plaats. T’Challa’s familie moet aan de wereld laten zien dat Wakanda ook zonder Black Panther nog sterk is.

40. Werewolf by Night (2022)

Dit is de eerste Special Presentation die Marvel op Disney Plus heeft uitgebracht. Er wordt in de special vrij weinig duidelijk over de plaats op de MCU-tijdlijn en regisseur Michael Giacchino heeft gezegd dat er nooit een officiële plaats op de tijdlijn is vastgesteld met Marvel. We hebben eerlijk gezegd dus geen idee waar deze precies hoort te staan, maar ook al is het gefilmd als een oude Hollywood-monsterfilm, voelt de film nog steeds redelijk modern aan, dus hebben we deze maar hier geplaatst.

41. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

De derde Ant-Man-film speelt zich grotendeels af in de Quantum Realm waar de wetten van tijd en ruimte niet echt lijken te gelden. We zien echter dat Scott Lang zijn memoires al heeft geschreven in deze film en daar werd ook naar gerefereerd in Black Panther: Wakanda Forever. We kunnen er dus vanuit gaan dat de gebeurtenissen in die films rond dezelfde tijd plaatsvinden, ergens in 2025.

42. Secret Invasion (2023)

Deze serie over Nick Fury en de Skrulls bevat een aantal flasbacks naar de jaren 90, maar speelt zich volgens de officiële synopsis van de serie (vooral) af in het heden van de MCU en dat betekent ergens in 2025, net als heel veel van de Phase 4-projecten. Aangezien The Guardians of the Galaxy Holiday Special zich rond kerst afspeelt en Vol. 3 weer een tijdje daarna, gokken we dat Secret Invasion in ieder geval voor die films hoort in de chronologische volgorde.

43. The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Deze tweede Special Presentation is tegelijkertijd met de aankomende Guardians of the Galaxy Vol. 3 opgenomen en laat dan ook al een beetje zien wat we kunnen verwachten van de Guardians in Vol. 3. Het is een kerstspecial, maar we gaan ervan uit dat het toch een jaar later is dan de kerstperiode uit Hawkeye en Spider-Man: No Way Home, aangezien we verwachten dat Vol. 3 ook weer de meest recente film wordt op chronologische volgorde wanneer deze uitkomt. Dat zou deze special dus plaatsen in eind 2025.

44. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Het derde (en misschien wel het laatste) Guardians-avontuur begint ergens (kort) na de Holiday Special. Het is geen kerst meer, maar er wordt wel gerefereerd naar bepaalde gebeurtenissen en onthullingen uit de kerstspecial. Dit plaatst de film dus ergens in 2026.

Zo bekijk je alle Marvel-films op volgorde van release

Als je liever gewoon de films en series volgt op volgorde van release, dan kan je die lijst hieronder vinden. Zo weet je zeker dat je alle referenties naar de films onder elkaar op de juiste volgorde ziet en kan je genieten van de volgorde waar Marvel zelf voor heeft gekozen. Deze lijst begint met Iron Man uit 2008 en inmiddels is Guardians of the Galaxy Vol. 3 de meest recente release in de bioscoop en I Am Groot seizoen 2 de meest recente release op Disney Plus.

We hebben de films ook even gerangschikt per ‘Phase’, oftewel de fases die Marvel heeft bedacht om de films in te groeperen (meestal eindigend met een grote afsluiting of de nasleep daarvan). Dit maakt deze enorme lijst ook wat overzichtelijker.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Phase 1

Phase 2

Phase 3

Phase 4

Phase 5

Zo bekijk je alle Avengers-films in chronologische volgorde

Hierboven zag je dus alle Marvel-films in chronologische volgorde en op volgorde van release, maar aangezien er inmiddels al 44 verschillende delen van deze reeks zijn uitgekomen, kan het een beetje overweldigend zijn om alles (opnieuw) te kijken.

Je kan dus ook kiezen om alleen de Avengers-films in chronologische volgorde te kijken, zodat je in ieder geval een aantal van de grootste highlights meekrijgt. Dit zijn momenteel maar vier films, dus dat scheelt al een hele hoop tijd. Hieronder zie je de Avengers-films in chronologische volgorde.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Zo bekijk je alle Netflix Marvel-series in chronologische volgorde

Een aantal acteurs uit de Netflix Daredevil-serie zijn inmiddels ook als hun personages uit die serie verschenen in de MCU, waaronder de acteur die Daredevil/Matt Murdock zelf speelde (Charlie Cox). Om dus echt de volledige Marvel-ervaring te hebben, kan je ook nog alle Netflix Marvel-series bekijken. Dan ben je voorbereid als er nog meer bekende gezichten uit die Netflix-series in aankomende Marvel-films of -series verschijnen.

Al deze series kwamen dus oorspronkelijk op Netflix uit, maar inmiddels staan alle seizoenen op Disney Plus. Deze series zijn verder ook gewoon in chronologische volgorde uitgebracht, dus hieronder vind je een overzicht van alle Netflix Marvel-series in chronologische volgorde.

Klik hieronder op de serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Dit zijn de beste Marvel-films (en -series)

Als je alle bovenstaande films en series naast elkaar zet, dan zijn er toch wel een aantal die beter zijn dan gemiddeld en ook een aantal die slechter zijn dan gemiddeld. Wil je liever gewoon de beste Marvel-films kijken en de minder goede films overslaan, bekijk dan de onderstaande lijst. Hier hebben we de films en series gerangschikt op basis van hun huidige scores op IMDB. Dat betekent natuurlijk niet per se dat jij het met die volgorde eens bent, maar het is een goed beginpunt.

Ook hier hebben we de Netflix Marvel-series bijgezet, aangezien deze dus ook gelinkt zijn aan de MCU.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Welke Marvel-films kunnen we in 2023 en daarna verwachten?

Het is duidelijk dat de MCU nog lang niet afgelopen is en voor de komende jaren staan er weer een hoop nieuwe films en series op de planning. Er zijn al een aantal datums bekend, maar soms kan het wel een klein beetje afwijken per land en natuurlijk kan er altijd iets vertraagd worden, naar voren worden geschoven of ineens iets nieuws worden toegevoegd.

Als eerste kregen we dit jaar Ant-Man and the Wasp: Quantumania in de bioscoop te zien, maar hieronder vind je de volledige lijst van alle aankomende Marvel-films en -series.

Klik hieronder op de film of serie om de trailer op YouTube te bekijken:

Phase 5

 • Loki seizoen 2 (Serie, 6 oktober 2023)
 • The Marvels (10 november 2023)
 • What If…? seizoen 2 (Animatieserie, Onbekend maar misschien eind december 2023)
 • Echo (Serie, januari 2024, alle afleveringen tegelijk)
 • X-Men ’97 (Animatieserie, begin 2024)
 • Ironheart (Serie, 2024)
 • Daredevil: Born Again (Serie, begin 2024)
 • Deadpool 3 (3 mei 2024)
 • Captain America: Brave New World (26 juli 2024)
 • Agatha: Darkhold Diaries (Serie, eind 2024)
 • Thunderbolts (20 december 2024)
 • Blade (14 februari 2025)

Phase 6

 • Fantastic Four (2 mei 2025)
 • Avengers: The Kang Dynasty (1 mei 2026)
 • Avengers: Secret Wars (7 mei 2027)

Onbekend

 • Marvel Zombies (Animatieserie, mid-2024)
 • Spider-Man: Freshman Year (Animatieserie, 2024)
 • Wonder Man (Serie, 2023-2024)
 • Vision Quest (Serie, 2024-2025)
 • Armor Wars (Onbekend)

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Tijdelijk 80% korting op Disney Plus!

Er loopt momenteel een ijzersterke kortingsactie voor Disney Plus: je betaalt de eerste drie maanden slechts €1,99 per maand. Dat komt neer op een indrukwekkende korting van maar liefst 80%!

Klik hier om jouw korting te claimen

Wees er wel snel bij, want deze aanbieding is tijdelijk. De actie loopt van 6 september tot 20 september. Zowel terugkerende als nieuwe abonnees kunnen van deze actie gebruik maken.