Zo bekijk je alle Marvel-films in chronologische volgorde

The Marvels op Disney Plus
© Disney

Wil je graag alle Marvel-films in chronologische volgorde kijken? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet en hoe je ook op volgorde van releasedatum kan kijken om zo de Marvel Cinematic Universe (MCU) tijdlijn beter te begrijpen.

De MCU begon in 2008 met Iron Man en toen was alles nog vrij makkelijk te volgen en de meeste films uit deze franchise die in de beginperiode uitkwamen, werden ook over het algemeen in chronologische volgorde uitgebracht. Inmiddels zijn er echter alweer 33 films, 11 series en 2 ‘special presentations’ uitgebracht en is de MCU eigenlijk ’s werelds grootste tv-serie geworden (die zich grotendeels op het grote doek afspeelt). Het is alleen na al deze jaren (en films) wel een stuk ingewikkelder geworden om te volgen.

Door de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019), waarbij het MCU vijf jaar vooruit in de tijd wordt geplaatst, wordt de tijdlijn ook wat complexer. Meerdere Marvel-films en -series vanaf Phase 4 vinden plaats rond dezelfde periodes en gedeeltelijk door elkaar heen, waardoor het lastiger wordt om de tijdlijn te volgen. Het bekijken van alle Marvel-films in chronologische volgorde kan hierbij helpen.

Wij gebruiken hier voor ons overzicht van de chronologische volgorde de officiële tijdlijn uit het boek ‘The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline’. Dit boek zet alle gebeurtenissen uit de films en series op een rijtje tot en met The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022), oftewel tot en met Phase 4. Alles wat daarna is verschenen voegen we toe op posities die ons het meest logisch lijken.

Gelukkig zijn inmiddels bijna alle films op Disney Plus te vinden, dus je hoeft ze in ieder geval niet allemaal op verschillende streamingdiensten te gaan zoeken. Alleen Spider-Man: No Way Home (2021) is momenteel (nog) niet te vinden op Disney Plus vanwege de distributierechten die in andere handen liggen.

De meest recente Marvel-film die in de bioscoop uitkwam was The Marvels (2023) en deze film staat inmiddels ook alweer op de streamingdienst. Alles wat tot nu toe is uitgekomen tot en met The Marvels kan je dus lekker thuis op de bank bingewatchen. De eerste Marvel-serie van dit jaar, Echo (2024), is onderhand ook op Disney Plus verschenen en er komen later dit jaar als het goed is nog vier andere series aan, plus de film Deadpool & Wolverine.

Al deze films en series (plus alles wat sinds 2021 is uitgekomen) behoren tot wat Marvel de ‘Multiverse Saga’ noemt. Deze saga was langzamerhand aan het opbouwen naar de nieuwe grote vijand (van Thanos-niveau) genaamd Kang the Conqueror, waar we inmiddels al verschillende varianten van gezien hebben, maar de acteur die Kang en zijn ‘variants’ speelde (Jonathan Majors) is inmiddels ontslagen. We weten niet of de rol nu naar iemand anders gaat of dat Marvel gaat kiezen voor een andere grote slechterik.

We geven je in dit artikel twee volgordes om uit te kiezen voor het begin van je MCU-marathon: alle Marvel-films in chronologische volgorde en alle Marvel-films op volgorde van release. De chronologische volgorde begint met Steve Rogers’ oorsprong in Captain America: The First Avenger (want het verre verleden wordt alleen getoond in flashbacks in andere films). De releasevolgorde begint met de Iron Man uit 2008.

Daarnaast zetten we ook nog even de Avengers-films in chronologische volgorde en voegen we een overzicht toe van de Marvel-series die voormalig op Netflix stonden, omdat die inmiddels ook aan de MCU worden gelinkt. We zullen de films en series ook rangschikken, zodat je weet wat de beste Marvel-films zijn om te streamen op Disney Plus als je geen tijd hebt om alle films te kijken. Als laatste zetten we ook de aankomende films en series even voor je op een rijtje, zodat je weet wat je nog te wachten staat.

Bijna alle Marvel-films en -series zijn dus te vinden op Disney Plus en niet alleen de MCU-films. Zie hier ook een aantal van de grootste titels die dit jaar naar Disney Plus komen.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Zo bekijk je alle Marvel-films in chronologische volgorde

De kans is groot dat je bij dit artikel bent beland, omdat je op zoek bent naar de onderstaande volgorde van de MCU. We hebben hier alle Marvel-films (en series) voor je onder elkaar gezet in chronologische volgorde. Dit is vooral een leuke kijkvolgorde voor als je de films misschien al een keer hebt gezien en je nu wil zien waar ze precies thuishoren op de MCU-tijdlijn.

Avengers: Endgame uit 2019 en Eternals uit 2021 maken deze volgorde wel iets lastiger. Endgame introduceerde namelijk tijdreizen in de MCU en in Eternals zitten flashbacks die zich lang voor de eerste Captain America-film (ons startpunt) voordoen. Eternals vind je echter toch onderaan bij de modernere films, omdat het gros van het verhaal zich wel in de Phase 4-periode afspeelt.

We hebben bij elke film en serie even een korte beschrijving staan van waar ze ongeveer op de tijdlijn te plaatsen zijn, want het zijn inmiddels zo veel films en sommige films vereisen misschien wat uitleg over de plaatsing op deze lijst.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

1. Captain America: The First Avenger (2011)

Dit was dan wel pas de vijfde film in de MCU, maar de film speelt zich af tussen 1942 en 1945 en dit hebben wij aangehouden als ons beginpunt voor deze chronologische volgorde, omdat deze film zich (op een heel klein stukje na) bijna volledig in deze tijd afspeelt. Andere films vertonen wel gebeurtenissen die zich eerder afspelen, maar dat zijn dan flashbacks en niet het heden van die films.

2. Captain Marvel (2019)

Deze film kwam pas in Phase 3 uit, maar het gaat om een prequel en de gebeurtenissen van deze film vinden plaats in 1995, maar Captain Marvel krijgt haar krachten al in 1989.

3. Iron Man (2008)

De eerste MCU-film die uitkwam is niet de eerste in chronologische volgorde, maar staat op de derde plaats. Tony Stark liet in 2008 aan de wereld weten dat hij Iron Man was.

4. The Incredible Hulk (2008)

De enige Hulk-film van de MCU kwam een paar jaar eerder uit dan Iron Man 2, maar speelt zich ook af in 2010. Beide films, plus de eerste Thor-film, spelen zich rond dezelfde tijd af (lente 2010), maar volgens de officiële tijdlijn begint The Incredible Hulk net iets eerder.

5. Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2 kwam twee jaar na de eerste film uit en deze film speelt zich dan ook af in 2010.

6. Thor (2011)

We werden in 2011 voor het eerst voorgesteld aan Marvel’s versie van de mythologische dondergod Thor. Deze film speelt zich echter af in het jaar 2010 en overlapt dan ook met The Incredible Hulk en Iron Man 2.

7. The Avengers (2012)

Aan het einde van Phase 1 kwamen eindelijk alle oorspronkelijke superhelden bij elkaar in The Avengers uit 2012. Ook op de MCU-tijdlijn kan je deze film bij 2012 plaatsen.

8. Thor: The Dark World (2013)

Thor kreeg een tweede film na The Avengers, waarin we zien wat er met hem en Loki is gebeurd na The Avengers. Deze film speelt zich af in de herfst van 2013.

9. Iron Man 3 (2013)

Dit is de laatste Iron Man-solofilm en deze laat het effect van de gebeurtenissen uit The Avengers op Tony Stark zien. De film speelt zich in de winter van 2013 af, specifiek rond kerst.

10. Captain America: The Winter Soldier (2014)

De tweede Captain America-film was eigenlijk de eerste film die een beetje afweek van de standaard Marvel-films die we daarvoor zagen. Deze spionagethriller is de eerste MCU-film die zich afspeelt in 2014.

11. Guardians of the Galaxy (2014)

De vreemde Guardians of the Galaxy kwamen ook voor het eerst bij elkaar in de zomer van 2014 in een film die eigenlijk vrijwel net zo goed als comedy en als superheldenfilm kan worden beschouwd. Ook begon hier de traditie voor de fantastische soundtracks in de Guardians of the Galaxy-films.

12. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

De tweede film over de Guardians of the Galaxy speelt zich iets later dan de eerste film in de herfst van 2014 af, ook al zat er drie jaar tussen de releasedatums. Dit keer komen ze erachter wie Star-Lord’s vader is.

13. I Am Groot (2022-2023)

Dit is de eerste “serie” van Disney Plus in chronologische volgorde, omdat deze reeks van shorts over Groot zich grotendeels vrij snel na Guardians of the Galaxy Vol. 2 afspeelt. Er zijn inmiddels twee “seizoenen” verschenen van elk vijf shorts.

14. Avengers: Age of Ultron (2015)

De Avengers kwamen in 2015 opnieuw bij elkaar om de gevolgen van Captain America: The Winter Soldier samen aan te pakken. Maar dat leidt uiteindelijk tot een nieuwe vijand in de vorm van de AI-robot genaamd Ultron.

15. Ant-Man (2015)

Deze kleine superheld verscheen in 2015 voor het eerst op het grote scherm en ook in de MCU speelt deze film zich in 2015 af. Ant-Man komt hier ook iemand tegen die hem introduceert aan de grotere wereld van de MCU.

16. Doctor Strange (2016)

Er zijn vijf films die zich in 2016 afspelen en elkaar enigszins overlappen, maar het verhaal van Doctor Stephen Strange begint technisch gezien als eerste (in februari 2016), wanneer hij gewond raakt in een heftig ongeluk. Met behulp van magie probeert hij zijn lichaam te herstellen. De hoeveelheid tijd die verloopt in deze film was in de eerste instantie vrij onduidelijk, maar volgende de officiële tijdlijn speelt het einde van de film zich in 2017 af.

17. Captain America: Civil War (2016)

Captain America 3, oftewel Avengers 2.5, speelt zich af in de lente van 2016 en zet de superhelden tegenover elkaar met behulp van de Sokovia Accords. Dit is ook de eerste film in de MCU waarin we Spider-Man en Black Panther zien en ze mogen dan ook meteen meevechten.

18. Black Widow (2021)

Black Widow is eigenlijk nog een relatief recente film (uit Phase 4), maar de gebeurtenissen spelen zich tussen de lente en de zomer van 2016 af, een paar maanden na Civil War. Black Widow zit ondergedoken, maar wordt ineens geconfronteerd met allerlei figuren uit haar verleden.

19. Black Panther (2018)

Black Panther is de eerste Marvel-film ooit die genomineerd is voor een Oscar voor Best Picture. Het is de tweede film waarin we Black Panther zien en in zijn eerste solofilm zien we hoe T’Challa als koning en als Black Panther omgaat met een ongewenste gast in Wakanda. De gebeurtenissen spelen zich in de zomer van 2016 af.

20. Spider-Man: Homecoming (2017)

De eerste Spider-Man-solofilm in de MCU speelt zich ook na Civil War af in de herfst van 2016. Nu Spider-Man een nieuwe mentor heeft gevonden in Tony Stark en ook heeft meegevochten met de Avengers, wil hij aantonen dat hij een plaats in het team verdient.

21. Thor: Ragnarok (2017)

Ook Thor’s humoristische derde film vindt plaats in 2017 en in deze film komt Thor erachter dat hij een nogal kwaadaardige zus heeft. Zij betekent het begin van het einde voor Asgard. De eerste confrontatie met zijn zus verliest Thor en daardoor belandt hij op een vreemde planeet, waar hij oude bekenden tegenkomt en ook nieuwe vrienden maakt.

22. Ant-Man and the Wasp (2018)

Ant-Man wordt in zijn tweede film gesteund door de Wasp. Hij wordt om hulp gevraagd, terwijl hij eigenlijk in huisarrest zit. De film speelt zich gedeeltelijk tegelijkertijd af met Infinity War en dat wordt extra duidelijk in de ‘after credits’-scène. Volgens de officiële tijdlijn begint deze film echter net iets eerder in de lente van 2018

23. Avengers: Infinity War (2018)

Dit is de Marvel-film die de MCU voor altijd veranderde. De derde keer dat de Avengers bij elkaar komen, verliezen ze voor het eerst van de grote vijand genaamd Thanos, die we ook al eerder in andere films voorbij hebben zien komen. Dit gebeurde ook in de lente van 2018.

24. Avengers: Endgame (2019)

Endgame maakt de chronologische tijdlijn iets ingewikkelder. Het is de eerste van een aantal films die ervoor zorgden dat de films en series die erop volgen wat lastiger te plaatsen waren op de tijdlijn, tot we de officiële tijdlijn kregen. De superhelden moeten proberen om hun verlies tegen Thanos ongedaan te maken en daardoor wordt er gespeeld met tijdreizen. De film begint direct na Infinity War in 2018 en eindigt in 2023.

25. Loki (2021)

Deze serie van Marvel is net als de volgende in deze lijst heel erg gefocust op de multiverse. Het speelt zich dan ook op meerdere punten van de tijdlijn af, maar het zet vooral Loki’s verhaal voort vanaf zijn laatste verschijning in Endgame, dus we hebben hem na Endgame op de lijst gezet. Technisch gezien zijn de twee seizoenen van deze serie niet per se gebonden aan een bepaald jaartal op de tijdlijn, maar het is aan te raden om de serie pas na Endgame te kijken.

26. WandaVision (2021)

De gebeurtenissen van WandaVision vinden vrij kort na Avengers: Endgame plaats in de herfst van 2023 en laten zien hoe het met Wanda gaat na de gebeurtenissen van Infinity War en Endgame. De serie lijkt in de eerste instantie misschien heel vreemd en lastig te plaatsen, maar het wordt langzamerhand duidelijker wat er aan de hand is.

27. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Shang-Chi verschijnt voor het eerst in de lente van 2024 in de MCU. Er zitten wel wat flashbacks in de film die zich eerder afspelen, maar het hedendaagse verhaal speelt zich dus af in 2024. De film lijkt in de eerste instantie redelijk op zichzelf te staan, maar wordt op de typische Marvel-wijze toch nog aan de grotere MCU gekoppeld.

28. What If…? (2021)

Ook What If…? draait om de multiverse en is dus niet specifiek verbonden aan een specifiek punt op de MCU-tijdlijn. Het concept van de multiverse werd pas na Endgame echt een ding in de MCU, dus deze serie moest in ieder geval na die film op de lijst komen. Seizoen 1 refereert vooral naar gebeurtenissen voor Endgame, maar in seizoen 2 zit ook een aflevering die refereert naar Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, dus we hebben hem onder die film geplaatst.

29. The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Deze serie vind ook (gedeeltelijk) in de lente van 2024 plaats. De komende MCU-projecten op deze lijst overlappen echter wel hier en daar met elkaar. In deze serie volgen we de twee sidekicks van Captain America, die te maken krijgen met een post-blip wereld. Endgame heeft veel veranderd en niet iedereen is blij met het feit dat de Avengers alles weer recht hebben gezet.

30.  Spider-Man: Far From Home (2019)

Hoewel dit de eerste film na Endgame was op volgorde van release, speelt deze tweede Spider-Man-solofilm zich pas maanden na Endgame af. Peter wordt uit New York gehaald en ontmoet een nieuw soort mentor, terwijl hij op reis door Europa is met zijn klasgenoten. Technisch gezien speelt de opening van Black Panther: Wakanda Forever zich nog hiervoor af, maar de rest van de film niet.

31. Eternals (2021)

Zoals we boven deze chronologische volgorde al beschreven, is Eternals een enigszins lastige film om op de tijdlijn te plaatsen. Technisch gezien zien we deze superheldengroep al zo’n 7.000 jaar voor Captain America verschijnen, maar je zou die gebeurtenissen als een soort flashbacks kunnen zien, want de film speelt zich grotendeels af in het “heden” van de MCU op dat moment. Volgens de officiële tijdlijn betekent dat de herfst van 2024.

32. Spider-Man: No Way Home (2021)

Deze film pakt het verhaal van Spider-Man vrijwel meteen na Far From Home op, maar Peter zoekt in de herfst van 2024 contact met Doctor Strange om met wat hulp een fout ongedaan te maken. Hierdoor wordt hij echter geconfronteerd met bekende gezichten vanuit de multiverse. Het einde van de film speelt zich echter in de winter van 2024 af.

33. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Doctor Strange verscheen al even in Spider-Man: No Way Home en dat had grote gevolgen voor de multiverse. Dit verhaal speelt zich vrij snel daarna in de herfst van 2024 af. Strange komt in aanraking met iemand die door de multiverse kan reizen en probeert haar te beschermen tegen een oude bekende.

34. Hawkeye (2021)

Hawkeye’s eigen serie vindt plaats tijdens de kerstdagen en het is ook bevestigd dat het hier om 2024 gaat. Hawkeye is net voor de kerst gezellig met zijn kinderen in New York, maar door een herinnering aan zijn minder heldhaftige verleden moet hij in New York blijven om een probleem op te lossen, terwijl hij het liefste gewoon naar huis wil voor kerst.

35. She-Hulk: Attorney at Law (2022)

Technisch gezien krijgt de nicht van Bruce Banner, oftewel She-Hulk, haar krachten al voor No Way Home (en Eternals), maar Jennifer Walters moet haar leven als advocaat leren te combineren met haar She-Hulk alter ego vanaf de lente van 2025. Een tweede gedeelte van de serie (vanaf aflevering 4) vindt echter pas na Moon Knight en Black Panther: Wakanda Forever plaats.

36. Moon Knight (2022)

Moon Knight staat redelijk op zichzelf, maar de gebeurtenissen uit deze serie vinden officieel plaats in de lente van 2025. Dat is wanneer Stephen Grant erachter komt dat iemand genaamd Marc Spector af en toe zijn lichaam overneemt en op pad gaat als Moon Knight.

37. Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Chadwick Boseman, de acteur van Black Panther/T’Challa, is helaas overleden voordat hij terug kon keren in deze film. De filmmakers hebben toen besloten het personage van T’Challa ook te laten overlijden. De gebeurtenissen in de film vinden over het algemeen ongeveer een jaar na de dood van dat personage plaats in de lente van 2025. T’Challa’s familie moet aan de wereld laten zien dat Wakanda ook zonder Black Panther nog sterk is.

38. Echo (2024)

Het is officieel bevestigd dat Echo zich vijf maanden na het einde van Hawkeye afspeelt, oftewel in mei 2025. In Hawkeye zagen we de hoofdpersoon van deze serie, Maya Lopez, dan ook voor het eerst verschijnen. Ze schoot aan het einde van Hawkeye een belangrijk MCU-personages neer en Echo gaat onder andere in op de gevolgen daarvan.

39. Ms. Marvel (2022)

Ms. Marvel volgt na het einde van She-Hulk en begint dus in de herfst van 2025. Kamala Khan is een grote Captain Marvel-fan en krijgt door een familie-erfstuk ineens zelf ook kosmische krachten.

40. Thor: Love and Thunder (2022)

Thor heeft alweer zijn vierde solofilm gekregen en ook deze vindt plaats in de herfst van 2025. Thor wordt weer herenigd met Jane, maar hij moet ook een nieuwe vijand tegenhouden, genaamd Gorr the God Butcher, die probeert alle goden te vermoorden.

41. Werewolf by Night (2022)

Dit is de eerste Special Presentation die Marvel op Disney Plus heeft uitgebracht. Er wordt in de special vrij weinig duidelijk over de plaats op de MCU-tijdlijn, maar in het boek met de officiële tijdlijn staat dat de gebeurtenissen zich in de herfst van 2025 lijken af te spelen. Qua stijl lijkt dit op een oude Hollywood-monsterfilm, maar tegelijkertijd voelt de film nog steeds redelijk modern aan.

42. The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Deze tweede Special Presentation is tegelijkertijd met Guardians of the Galaxy Vol. 3 opgenomen en liet dan ook al een beetje zien wat we konden verwachten van de Guardians in Vol. 3. Het is een kerstspecial die zich een jaar later afspeelt dan de kerstperiode uit Hawkeye en Spider-Man: No Way Home. Deze special vindt dus plaats in december van 2025.

43. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Het derde (en misschien wel het laatste) Guardians-avontuur begint ergens (kort) na de Holiday Special. De officiële tijdlijn houdt op bij de Holiday Special (en dus bij het einde van Phase 4), maar het is geen kerst meer en er wordt wel gerefereerd naar bepaalde gebeurtenissen en onthullingen uit de kerstspecial. Dit plaatst de film dus ergens in 2026.

44. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

De derde Ant-Man-film speelt zich grotendeels af in de Quantum Realm waar de wetten van tijd en ruimte niet echt lijken te gelden. We zien echter dat Scott Lang zijn memoires al heeft geschreven in deze film en daar werd ook naar gerefereerd in Black Panther: Wakanda Forever. We weten dus deze film zich ergens daarna afspeelt. Disney Plus plaatst hem net voor de derde Guardians-film en na de Holiday Special, maar voor nu plaatsen we hem hier, omdat het verhaal zich waarschijnlijk ergens in 2026 afspeelt.

45. Secret Invasion (2023)

Deze serie over Nick Fury en de Skrulls bevat een aantal flasbacks naar de jaren 90, maar speelt zich (vooral) af in het “heden” van de MCU en dat betekent ergens in 2026, net als heel veel van de Phase 4-projecten. Aangezien Disney Plus hem helemaal achteraan plaatst in de chronologische volgorde doen wij dat hier ook.

46. The Marvels (2023)

Deze team-up tussen Carol Danvers (Captain Marvel), Monica Rambeau en Kamala Khan (Ms. Marvel) speelt zich voor zover we weten ook weer af in het heden van de MCU en uit het uiterlijk van Nick Fury kunnen we afleiden dat deze film zich in ieder geval ook na Secret Invasion afspeelt.

Zo bekijk je alle Marvel-films op volgorde van release

Als je liever gewoon de films en series volgt op volgorde van release, dan kan je die lijst hieronder vinden. Zo weet je zeker dat je alle referenties naar de films op de juiste volgorde ziet en kan je genieten van de volgorde waar Marvel zelf voor heeft gekozen. Deze lijst begint met Iron Man uit 2008 en inmiddels is The Marvels de meest recente film op Disney Plus en Echo de meest recente serie.

We hebben de films ook even gerangschikt per ‘Phase’, oftewel de fases die Marvel heeft bedacht om de films in te groeperen (meestal eindigend met een grote afsluiting of de nasleep daarvan). Dit maakt deze enorme lijst ook wat overzichtelijker.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Phase 1

Phase 2

Phase 3

Phase 4

Phase 5

Zo bekijk je alle Avengers-films in chronologische volgorde

Hierboven zag je dus alle Marvel-films in chronologische volgorde en op volgorde van release, maar aangezien er inmiddels al 46 verschillende delen van deze reeks zijn uitgekomen, kan het een beetje overweldigend zijn om alles (opnieuw) te kijken.

Je kan dus ook kiezen om alleen de Avengers-films in chronologische volgorde te kijken, zodat je in ieder geval een aantal van de grootste highlights meekrijgt. Dit zijn momenteel maar vier films, dus dat scheelt al een hele hoop tijd. Hieronder zie je de Avengers-films in chronologische volgorde.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Zo bekijk je alle Netflix Marvel-series in chronologische volgorde

Een aantal acteurs uit de Netflix Daredevil-serie zijn inmiddels ook als hun personages uit die serie verschenen in de MCU, waaronder de acteur die Daredevil/Matt Murdock zelf speelde (Charlie Cox) en de acteur die de grote slechterik Kingpin/Wilson Fisk speelde (Vincent D’Onofrio).

Deze series lijken inmiddels door Marvel Studios ook officieel erkend te worden als deel van de MCU, maar het blijft nog steeds een beetje onduidelijk in hoeverre dit echt het geval is, dus hebben we deze series nog even los van de grote lijst staan. Als je ze echter binnen de overkoepelende chronologische volgorde wil bekijken, dan is het in ieder geval aan te raden om deze series ergens tussen The Avengers en Spider-Man: No Way Home te bekijken.

Al deze series kwamen dus oorspronkelijk op Netflix uit, maar inmiddels staan alle seizoenen op Disney Plus. Deze series zijn verder op zichzelf ook gewoon in chronologische volgorde uitgebracht, dus hieronder vind je een overzicht van alle Netflix Marvel-series in chronologische volgorde.

Klik hieronder op de serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Dit zijn de beste Marvel-films (en -series)

Als je alle bovenstaande films en series naast elkaar zet, dan zijn er toch wel een aantal die beter zijn dan gemiddeld en ook een aantal die slechter zijn dan gemiddeld. Wil je liever gewoon de beste Marvel-films kijken en de minder goede films overslaan, bekijk dan de onderstaande lijst. Hier hebben we de films en series gerangschikt op basis van hun huidige scores op IMDB. Dat betekent natuurlijk niet per se dat jij het met die volgorde eens bent, maar het is een goed beginpunt.

Ook hier hebben we de Netflix Marvel-series bijgezet, aangezien deze dus ook gelinkt zijn aan de MCU.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Welke Marvel-films kunnen we in 2024 en daarna verwachten?

Het is duidelijk dat de MCU nog lang niet afgelopen is en voor de komende jaren staan er weer een hoop nieuwe films en series op de planning. Er zijn al een aantal datums bekend, maar soms kan het wel een klein beetje afwijken per land en natuurlijk kan er altijd iets vertraagd worden, naar voren worden geschoven of ineens iets nieuws worden toegevoegd.

Als eerste kregen we dit jaar Echo op Disney Plus te zien, maar hieronder vind je de volledige lijst van alle aankomende Marvel-films en -series.

Klik hieronder op de film of serie om de trailer op YouTube te bekijken:

Phase 5

 • X-Men ’97 (Animatieserie, begin 2024)
 • Deadpool & Wolverine (26 juli 2024)
 • Your Friendly Neighborhood Spider-Man (Animatieserie, 2024)
 • Eyes of Wakanda (Animatieserie, 2024)
 • Agatha: Darkhold Diaries (Serie, eind 2024)
 • Captain America: Brave New World (14 februari 2025)

Phase 6

 • Fantastic Four (2 mei 2025)
 • Thunderbolts (25 juli 2025)
 • Blade (7 november 2025)
 • Avengers 5 (1 mei 2026)
 • Avengers: Secret Wars (7 mei 2027)
 • Daredevil: Born Again (Serie, Onbekend, maar waarschijnlijk in 2025 en in Phase 6)

Onbekend

 • Ironheart (Serie, Onbekend)
 • Marvel Zombies (Animatieserie, mid-2024)
 • Wonder Man (Serie, misschien 2024)
 • Vision Quest (Serie, 2024-2025)
 • Armor Wars (Onbekend)

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.