Dit zijn alle Marvel-films op Disney Plus

Dit zijn alle Marvel-films op Disney Plus
Image: ⓒ Marvel & ⓒ Disney

Disney Plus staat sinds de lancering al vol met Marvel-films uit de MCU (Marvel Cinematic Universe), maar er staan nog veel meer Marvel-films op Disney Plus. In dit artikel hebben we dan ook een overzicht gemaakt van alle films, series en shorts gebaseerd op Marvel-comics, die je op Disney Plus kan streamen.

De bekendste Marvel-films zijn natuurlijk tegenwoordig de films uit de MCU. Deze filmreeks begon in 2008 met Iron Man en 15 jaar later zijn de oude en nieuwe MCU-films nog steeds enorm populair. Hier vind je dan ook onze lijst van deze Marvel-films in chronologische volgorde.

Aangezien Disney in 2009 Marvel (en daarmee Marvel Studios) overnam, had dat bedrijf vanaf toen ook de MCU in handen en dat was dan ook een logische toevoeging toen het jaren later met Disney Plus zijn eigen streamingdienst begon. Sindsdien worden er binnen de MCU dus ook Marvel-series specifiek voor Disney Plus ontwikkeld en staan ook bijna alle MCU Marvel-films op Disney Plus.

Er is momenteel echter nog wel één MCU-film die niet op Disney Plus staat, namelijk Spider-Man: No Way Home. Voor deze film heeft Disney (nog) niet de nodige distributierechten, want deze is in samenwerking met Columbia Pictures gemaakt.

Voordat Marvel Studios zelf films ging maken werden er namelijk filmrechten voor Marvel-personages verkocht aan verschillende filmstudio’s. Zo kreeg Sony de rechten voor Spider-Man en 20th Century Fox de rechten voor onder andere X-Men en de Fantastic 4.

Sony werkt inmiddels samen met Marvel Studios aan de Spider-Man-films in de MCU, dus sommige oudere Spider-Man-films staan nu ook op Disney Plus en 20th Century Fox is ook overgenomen door Disney, dus veel Fox-films staan nu ook op Disney Plus.

Heb je alle MCU-films al een keer gezien en wil je weten wat voor Marvel-films, -series en -shorts je nog meer kan kijken op Disney Plus? Ben je benieuwd naar Marvel-personages die je nog niet in de MCU hebt gezien? Of wil je gewoon voorbereid zijn voor verschijningen van oude bekenden in de MCU? Dan hebben we hieronder een overzicht voor je gemaakt van alle Marvel-films op Disney Plus.

We hebben het voor de overzichtelijkheid wel bij de live-action films gehouden (met uitzondering van een paar animatieseries in de MCU), maar je kan ook nog verschillende animatieseries van Marvel terugvinden op Disney Plus.

We hebben de films, series en shorts ingedeeld in verschillende categorieën (die je ook op Disney Plus zelf kan terugvinden), zodat je weet wat bij elkaar hoort. Je ziet hieronder dus alle MCU-films en -series, alle series van de Defenders Saga, alle films van de Spider-Verse en alle Marvel Legacy-films en -series die op Disney Plus staan. Ook zetten we op het einde nog alle aankomende Marvel-films en -series op een rijtje. Alles staat per categorie op volgorde van release.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.

Als je benieuwd bent naar de films van de concurrentie, dan kun je ook ons artikel met alle DC-films op HBO Max bekijken.

Dit zijn alle Marvel-films op Disney Plus

MCU

De MCU is de populairste filmreeks gebaseerd op Marvel Comics. Dit is ook een van de weinig filmreeksen van Marvel die nog (heel erg) actief bezig is. Veel van de films uit de andere categorieën hieronder werden voor het begin van de MCU gemaakt of overlapten gedeeltelijk met de MCU.

Er zijn inmiddels 44 MCU-films en -series uit op Disney Plus, plus nog 8 shorts die door de jaren heen zijn uitgebracht als leuke extra’s. In principe komen standaard alle MCU-films op Disney Plus te staan, alleen zijn er zoals hierboven genoemd een aantal films waarbij dit (momenteel) niet het geval is. Deze staan hieronder wel in de lijst voor de overzichtelijkheid en zodat je weet welke films uit deze lijst je niet op Disney Plus kan vinden. Het kan echter wel zo zijn dat deze films later nog op Disney Plus verschijnen en dan zullen we deze lijst updaten.

We hebben de MCU-films en -series verdeeld aan de hand van de officiële ‘Phases’ (Phase 1 t/m Phase 5). De Marvel One-Shots zijn ook wel leuke shorts om te kijken, dus die zijn onderaan ook terug te vinden.

Klik hieronder op de film, serie of short om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Phase 1

Phase 

Phase 3

Phase 4

Phase 5

Marvel One-Shots

De Defenders Saga

De Defenders Saga is de naam die op Disney Plus wordt gegeven aan de Marvel-series die in de eerste instantie op Netflix te vinden waren. Dit waren 6 verschillende series (13 seizoenen in totaal) die ook met elkaar verbonden waren. De Defenders Saga begon in 2015 met Daredevil en eindigde in 2019 met het derde seizoen van Jessica Jones. Maar er was net als in de MCU-films ook een team-up in The Defenders uit 2017.

Er zijn inmiddels al een aantal personages uit deze series in de MCU verschenen, dus hoewel het een beetje onduidelijk is of al deze series echt bij de MCU-canon horen, geeft de Defenders Saga je wel wat meer achtergrondinformatie over de personages die je misschien later (nogmaals) in de MCU ziet terugkomen (en het zijn over het algemeen ook gewoon goede series).

Klik hieronder op de serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Spider-Verse

Niet alle Spider-Man-films (en gerelateerde films, zoals bijvoorbeeld Venom: Let There Be Carnage en Morbius) staan op Disney Plus, maar inmiddels is er wel een categorie op Disney Plus genaamd ‘Spider-Verse’. Daar vind je de oudere live-action Spider-Man-films met Tobey Maguire en Andrew Garfield als Peter Parker/Spider-Man en de eerste Venom-film. Op Disney Plus staan ook de MCU Spider-Man-films in deze categorie, maar die hebben we hierboven al staan.

Ook deze films zijn vanwege Spider-Man: No Way Home enigszins verbonden aan de MCU, dus als je die (opnieuw) wil bekijken, dan kan je je op Disney Plus ook nog even voorbereiden door deze voorgaande Spider-Man-films eerst te bekijken.

Klik hieronder op de film om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Marvel Legacy-films en -series

De grootste categorie naast de MCU is de categorie die door Disney Plus ‘Marvel Legacy’ wordt genoemd. Hier vind je veel (maar nog niet alle) van de oudere Marvel-films en -series. Deze zijn grotendeels ook niet door Disney gemaakt, maar omdat Disney nu veel filmrechten voor Marvel-personages weer in handen heeft, zijn deze films nu ook op Disney Plus te vinden.

Deze Marvel Legacy-films en -series hebben we onderverdeeld in een paar categorieën: X-Men, Overige films en Series. De X-Men-filmreeks is namelijk wel groot genoeg voor zijn eigen categorie en bij de overige films vind je vooral losstaande films of films waarvan misschien één vervolg is gemaakt. Onderaan in deze Marvel Legacy-categorie hebben we nog verschillende series neergezet die gebaseerd zijn op Marvel-personages.

Agents of S.H.I.E.L.D., Agent Carter en Inhumans moesten in de eerste instantie eigenlijk ook deel uitmaken de MCU, maar daar is nooit heel veel van gekomen. Het lijkt er overigens ook op dat dezelfde Deadpool uit de X-Men-films wel deel uit gaat maken van de MCU (in ieder geval in de Multiverse). Ook zagen we in Doctor Strange in the Multiverse of Madness al een leuke cameo van iemand uit de X-Men-films en nu we in de Multiverse Saga van de MCU zitten, zien we misschien nog wel meer Marvel Legacy-personages terugkeren.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

X-Men

Overige films

Series

Aankomende Marvel-films en -series op Disney Plus

Van de resterende Marvel Legacy-films en Sony’s Spider-Man-films weten we niet precies of (en wanneer) ze nog op Disney Plus komen te staan, maar we weten in ieder geval wel dat er een hele hoop aankomende MCU-films en-series zijn die uiteindelijk ook op Disney Plus zullen verschijnen.

Hieronder vind je dan ook alle films en series die tot nu toe zijn aangekondigd met de releasedatums (of de periode waarin ze uitkomen) die Marvel heeft bekendgemaakt. De series verschijnen sowieso meteen op Disney Plus, terwijl de films meestal eerst in de bioscoop verschijnen en dan meestal na maximaal een paar maanden ook op Disney Plus kome te staan.

We hebben ook links toegevoegd naar de trailers van de films en series op YouTube (en op Disney Plus zelf), wanneer deze al beschikbaar zijn. We zullen dit overzicht ook updaten als er nieuwe trailers uitkomen of nieuwe films en series officieel worden aangekondigd.

Klik hieronder op de film of serie om de trailer op YouTube te bekijken:

Phase 5

Phase 6

  • Fantastic Four (2 mei 2025)
  • Avengers: The Kang Dynasty (1 mei 2026)
  • Avengers: Secret Wars (7 mei 2027)

Onbekend

  • Marvel Zombies (Animatieserie, mid-2024)
  • Spider-Man: Freshman Year (Animatieserie, 2024)
  • Wonder Man (Serie, 2023-2024)
  • Vision Quest (Serie, 2024-2025)
  • Armor Wars (Onbekend)

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.