Dit zijn alle DC-films op HBO Max

Dit zijn alle DC-films op HBO Max
Image: ⓒ DC

HBO Max is sinds de lancering vorig jaar al de thuisbasis voor alle DCEU-films geworden, maar je kan inmiddels nog veel meer DC-films op HBO Max vinden en het aanbod zal de komende jaren ook ongetwijfeld uitgebreid worden. Hieronder vind je in ieder geval een overzicht van alle films (en live-action series) van DC die je kan streamen op HBO Max.

Sinds de release van Man of Steel in 2013 is DC al aan het proberen om het succes van de MCU te evenaren door ook zijn eigen filmreeks te creëren bestaande uit verschillende solo- en team-up-films met bekende (en minder bekende) DC-helden in de hoofdrol, die zich in dezelfde wereld afspelen. 12 films (plus 1 serie) en 10 jaar later is deze filmreeks niet zo’n groot succes als DC en de fans hadden gehoopt, dus nu wordt er gewerkt aan een soort reboot voor de DCEU (DC Extended Universe).

Er komen nog een paar laatste films uit onder die benoeming van ‘DCEU’, maar daarna gaat officieel de ‘DCU’ (DC Universe) van start onder leiding van James Gunn (regisseur van The Suicide Squad en de Guardians of the Galaxy-films van Marvel) en Peter Safran. Een eerste lading films en series voor de DCU is inmiddels ook al bekendgemaakt, dus die titels kan je in de toekomst ook op HBO Max verwachten.

De DCEU-films (en straks de DCU-films) zijn echter niet de enige DC-films die je op HBO Max kan terugvinden. Er zijn door de jaren heen namelijk al meerdere films, filmreeksen en series gebaseerd op DC Comics verschenen, die nu ook op de streamingdienst staan.

Zo heb je bijvoorbeeld de Superman-films uit de jaren 70/80, De Batman films uit de jaren 80/90 en de Dark Knight-trilogie en nog veel meer films en series die veelal op zichzelf staan.

Ben je een fan van de DCEU-films of gewoon van de bekende DC-personages zoals Batman of Superman en wil je weten welke DC-films op HBO Max te vinden zijn? Of heb je alle Marvel-films en -series al bekeken en ben je benieuwd wat DC allemaal te bieden heeft? Dan zit je hier op de juiste plek, want wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van alle DC-films op HBO Max.

Op deze lijst vind je alle live-action en geanimeerde DC-films terug die op HBO Max staan. We hebben ook de bekende live-action series toegevoegd, omdat die vaak ook redelijk populair zijn, maar om het overzicht te behouden hebben we geen animatieseries toegevoegd (waarvan er ook momenteel niet veel op HBO Max te vinden zijn).

De films en series vind je hieronder terug in verschillende categorieën, aan de hand van benamingen die DC zelf ook vaak voor sommige van deze films en series gebruikt. Hieronder vind je dus alle DCEU-films en -series, alle DC Elseworlds-films, alle Batman-films, alle Superman-films, alle overige films en alle (live-action) series die op HBO Max staan. Ook vind je helemaal onderaan nog een overzicht van alle aankomende DC-films en -series verdeeld over de categorieën: DCEU, DCU en DC Elseworlds.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.

Dit zijn alle DC-films op HBO Max

DCEU

Als eerste vind je hier de lijst van alle DCEU-films (en de ene serie) die op HBO Max staan. Dit zijn alle films die de afgelopen 10 jaar zijn uitgebracht en tot hetzelfde “universum” behoren.

Tot nu toe zijn er in totaal 13 films en 1 serie uitgebracht en er komen in ieder geval nog 4 films aan voordat de DCEU overgaat in de DCU. In principe komen normaal gesproken alle DCEU-films op HBO Max te staan (even nadat ze uit de bioscopen zijn verdwenen), maar vreemd genoeg duurde het vrij lang voordat de film Birds of Prey op HBO Max verscheen. Deze staat er inmiddels in ieder geval ook op, dus je kan alles van de DCEU streamen op HBO Max.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via HBO Max te gaan streamen:

DC Elseworlds

De categorie van DC Elseworlds werd officieel benoemd door James Gunn tijdens zijn aankondiging van het eerste “hoofdstuk” van de DCU. Hieronder vallen (in de toekomst) de films en series die wel gebaseerd zijn op DC Comics, maar die niet tot de DCU behoren.

James Gunn noemde als voorbeeld dus ook de films die je hieronder ziet staan (en hun vervolgen), maar hij noemde ook Teen Titans Go! Dat is echter een animatieserie met een aantal bijbehorende animatiefilms, dus die serie vind je hieronder niet terug, maar de films staan wel onder het kopje animatie.

Klik hieronder op de film om meteen via HBO Max te gaan streamen:

Batman

Er zijn door de jaren heen al redelijk wat Batman-films uitgekomen. De eerste echte filmreeks van Batman begon in 1989 met, natuurlijk, de film Batman. Die film kreeg 3 vervolgen met een aantal verschillende acteurs als Batman en met wisselend succes.

Vervolgens kregen we tussen 2005 en 2012 The Dark Knight-trilogie van de bekende regisseur Christopher Nolan. Deze films werden enorm goed ontvangen, maar na drie films was die reeks ook weer klaar.

Sindsdien hebben we nog wel een versie van Batman in de DCEU gekregen en daarnaast zie je hierboven ook The Batman bij de DC Elseworlds-categorie staan. Allebei die versies van Batman keren ook (nog minstens één keer) terug en in de DCU zullen we weer een nieuwe Batman krijgen.

In de trailer voor de aankomende DCEU-film The Flash zagen we ook al dat Michael Keaton uit Batman en Batman Returns zijn rol na al deze jaren weer opnieuw gaat vertolken en we weten ook al dat Ben Affleck’s DCEU-Batman ook in die film zit. Wie weet zien we dus ook Christian Bale uit The Dark Knight-trilogie verschijnen.

Klik hieronder op de film om meteen via HBO Max te gaan streamen:

The Dark Knight-trilogie

Superman

Batman is misschien wel het populairdere DC-personage, maar Superman kreeg eerder een eigen filmreeks. Deze begon in 1978 en kreeg 4 vervolgfilms en 1 spin-off (Supergirl, maar die staat niet op HBO Max).

Christopher Reeve speelde Superman in de eerste vier films en in Superman Returns (die pas 19 jaar na Superman IV uitkwam) werd de rol vertolkt door Brandon Routh. Die laatste film uit 2006 negeerde eigenlijk de gebeurtenissen van Superman III en Superman IV (en Supergirl) en was meer bedoeld als een hommage aan de eerste twee films.

De DCEU werd ook gestart met een Superman-film (Man of Steel) en Henry Cavill’s Superman verscheen dan ook in meerdere DCEU-films. Ook de DCU krijgt weer zijn eigen (nieuwe) Superman, zoals je hieronder kan zien bij de aankomende DC-films en -series.

Klik hieronder op de film om meteen via HBO Max te gaan streamen:

Overige films

Er zijn door de jaren heen ook meerdere losstaande films uitgekomen die gebaseerd zijn op DC-personages. Sommigen daarvan staan sowieso ook in de comics al iets meer op zichzelf (zoals Constantine) en sommigen (zoals Green Lantern) waren bedoeld om al voor de DCEU een gedeeld filmuniversum te starten.

Bij de overige films hebben we ook alle animatiefilms gezet. Hoewel hier ook vooral veel Batman-films bij zitten, of Batman-gerelateerde films, staan ze los van de live-action films, dus hebben we ze hier allemaal verzameld. DC staat dan ook wel bekend om zijn goede animatiefilms. Helaas staat (nog) niet alles op HBO Max, maar hieronder zie je wat er wel op staat.

Klik hieronder op de film om meteen via HBO Max te gaan streamen:

Live-action

Animatie

Series

Er zijn sinds ongeveer 2001 ook meerdere live-action series uitgebracht van DC-personages. Een aantal van deze series hebben net als de DCEU-films een samenhangend verhaal geprobeerd te creëren en andere series staan los van elkaar.

De Arrowverse heeft zijn eigen categorie gekregen, omdat al de series die tot deze categorie behoren, met elkaar verbonden zijn. Deze “universe/multiverse” heet de Arrowverse, omdat het begon met de serie Arrow in 2012. Helaas staan de meeste series van de Arrowverse momenteel niet op HBO Max, maar ze kunnen natuurlijk altijd nog later verschijnen, daarom hebben we ze wel in dit overzicht laten staan.

Klik hieronder op de serie om meteen via HBO Max te gaan streamen:

Arrowverse

Overige series

Aankomende DC-films en -series op HBO Max

Van de bestaande DC-films en -series die nog niet op HBO Max staan, weten we helaas ook niet of ze nog naar HBO Max komen, maar naar verwachting zullen wel veel van de (of misschien wel alle) aankomende DCEU-, DCU-, en DC Elseworlds-films op HBO Max verschijnen.

Hieronder hebben we voor alle drie de categorieën de films en series op een rijtje gezet dit tot nu toe zijn aangekondigd met de geplande releasedatums (of releaseperiodes) erachter. De series zullen misschien, net als Peacemaker uit de DCEU, meteen op HBO Max worden uitgebracht. Warner Brothers-films komen meestal ook vrij snel na de bioscooprelease al op HBO Max. Dat zagen we bijvoorbeeld ook bij The Batman en bij Black Adam, dus dat zal ook bij de aankomende films waarschijnlijk zo zijn.

Het eerste hoofdstuk van de DCU is recentelijk (gedeeltelijk) aangekondigd, dus je ziet hieronder het huidige overzicht van “Chapter 1: Gods and Monsters”. James Gunn zei al dat dit niet per se alles is, dus het is nog even afwachten voordat we weten hoe het volledige eerste hoofdstuk van de DCU eruit gaat zien.

Voor de films en series waar al een trailer van is, hebben we een link naar die trailer op YouTube toegevoegd, zodat je alvast kan kijken wat je kan verwachten van de aankomende DC-projecten. We zullen dit overzicht ook blijven updaten met nieuwe links en toevoegingen, wanneer er nieuwe trailers of aankondigingen volgen.

Klik hieronder op de film of serie om de trailer op YouTube te bekijken:

DCEU

 • The Flash (16 juni 2023) (dit verhaal zal grotendeels zorgen voor de overgang van de DCEU naar de DCU)
 • Blue Beetle (18 augustus 2023)
 • Aquaman and the Lost Kingdom (25 december 2023)

DCU

Chapter 1: Gods and Monsters

 • Creature Commandos (Animatieserie, onbekend)
 • Waller (Serie, onbekend)
 • Superman: Legacy (11 juli 2025)
 • Lanterns (Serie, onbekend)
 • The Authority (Onbekend)
 • Paradise Lost (Serie, onbekend)
 • The Brave and the Bold (Onbekend)
 • Booster Gold (Serie, onbekend)
 • Supergirl: Woman of Tomorrow (Onbekend)
 • Swamp Thing (Onbekend)

DC Elseworlds

 • Joker: Folie à Deux (4 oktober 2024)
 • The Penguin (Serie, 2024)
 • The Batman – Part II (3 oktober 2025)
 • Derde ‘The Batman’-film (Onbekend)
 • Arkham-serie zonder officiële titel (Onbekend)
 • GCPD-serie zonder officiële titel (Onbekend)
 • Superman-film zonder officiële titel (Onbekend)

Benieuwd wat HBO Max nog meer te bieden heeft? Bekijk dan ook onze lijst van de 10 beste films op HBO Max.

HBO Max is beschikbaar vanaf 7.99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of vanaf 59.99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren.