‘The Marvels’ vanaf nu te streamen op Disney Plus

The Marvels op Disney Plus
© Disney

The Marvels (2023) is vanaf vandaag te streamen via Disney Plus. Vanaf nu kan je dus thuis op de bank zien hoe drie van Marvels nieuwste helden samen een team vormen. 

Deze nieuwe team-up tussen Captain Marvel, Ms. Marvel en Monica Rambeau is niet door iedereen even goed ontvangen, maar mocht je hem in de bioscoop gemist hebben of wil je hem gewoon nog een keer bekijken, dan kan je hem nu gelukkig thuis via Disney Plus streamen en je eigen mening vormen.

Deze film is ten eerste vooral een vervolg op Captain Marvel uit 2019 en het heeft dus zo’n vier jaar geduurd voordat die film een vervolg kreeg. The Marvels kwam op 8 november 2023 uit in de bioscoop. Het heeft dus 91 dagen geduurd voordat de film op Disney Plus verscheen. De periode van ongeveer 3 maanden tussen bioscooprelease en streamingrelease lijkt een beetje de nieuwe standaard te worden voor Marvel-films.

Het verhaal van ‘The Marvels’

In The Marvels raken de krachten van Captain Marvel/Carol Danvers (Brie Larson), Monica Rambeau (Teyonah Parris) en Ms. Marvel/Kamala Khan (Iman Vellani) met elkaar verstrengeld nadat Carol en Monica tegelijkertijd op verschillende plaatsen in de ruimte een ‘jump point’ aanraken dat maar niet wil sluiten. Elke keer als ze vervolgens tegelijkertijd hun krachten gebruiken, wisselen ze van fysieke locatie met elkaar. Om dit op te lossen moeten ze achter een wraakzuchtige Kree genaamd Dar-Benn (Zawe Ashton) aan, die een krachtig object in handen heeft gekregen en dit probleem heeft veroorzaakt.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

The Marvels is de 33e film in de MCU en het 47e project (als je ook alle series en ‘Special Presentations’ meetelt). De film is grotendeels een vervolg op de eerste Captain Marvel-film, maar is ook via zijn andere hoofdpersonages en bepaalde verhaalelementen gelinkt aan de series waarin Ms. Marvel en Monica Rambeau voor het eerst te zien waren.

Wanneer komt ‘The Marvels’ op Disney Plus?

Op 22 januari 2024 kondigde Marvel/Disney aan dat The Marvels vanaf 7 februari 2024 te zien zou zijn op Disney Plus. Dat betekent dat je de film ongeveer drie maanden na zijn bioscooprelease nu eindelijk kan bekijken op de streamingdienst.

Ook bij de vorige MCU-film, Guardians of the Galaxy Vol. 3, moesten we ongeveer 3 maanden wachten na de release in de bioscoop om de film thuis te kunnen streamen Disney Plus. Dit lijkt een beetje het nieuwe patroon te zijn geworden na de coronaperiode, waarin het vaak maar ongeveer 45 dagen duurde voordat een film alweer op de streamingdienst verscheen. 

Welke Marvel-films en -series moet je gezien hebben?

Zoals we eerder al aangaven, is The Marvels een vervolg op de film Captain Marvel. Het is dus sowieso aan te raden om die eerste film eerst te bekijken. Ook de series WandaVision (2021) en Ms. Marvel (2022) zijn aan te raden, omdat je in die series twee van de drie hoofdpersonages uit deze nieuwste film beter leert kennen.

Je hoeft dus zeker niet elke MCU-film en -serie te hebben gezien voordat je The Marvels gaat bekijken. De projecten die we hierboven hebben genoemd zijn het belangrijkst (en dan vooral Captain Marvel), maar er zijn nog een paar andere MCU-projecten die we je aanraden om eerst te kijken als je echt alle referenties wil kunnen snappen. Die aanbevelingen vind je in het artikel hieronder:

Hoe lang duurt ‘The Marvels’?

The Marvels heeft een relatief korte speelduur van 1 uur en 45 minuten. Veel Marvel-films duren toch al gauw langer dan 2 uur en regelmatig zelfs een stuk langer. Het voordeel van deze kortere speelduur is dat de film nooit langdradig aanvoelt.

Moet je dan nog even blijven zitten voor wanneer de aftiteling begint? Het antwoord op die vraag lees je in het onderstaande artikel:

Bekijk hieronder de officiële trailer van The Marvels.

Klik hier om The Marvels direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.