‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ vanaf nu te streamen op Disney Plus

Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney Plus
© Disney

Guardians of the Galaxy Vol. 3 staat vanaf vandaag op Disney Plus, dus nu kan je eindelijk alle Guardians of the Galaxy-films op de streamingdienst terugvinden.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is de derde (en misschien de laatste) Guardians of the Galaxy-film. Dit is waarschijnlijk in ieder geval de laatste film die James Gunn (regisseur van alle drie de Guardians-film) zal regisseren voor Marvel, aangezien hij nu de leiding heeft over de aankomende DC-films.

De film kwam verscheen op 3 mei 2023 in de bioscoop en is nu dus eindelijk na ongeveer 3 maanden op Disney plus te zien en dat lijkt inmiddels een beetje een nieuwe trend te worden voor de Marvel-films. Op 17 juli 2023 werd door Marvel Studios bevestigd dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 op 2 augustus 2023 op Disney Plus zou komen te staan.

Het verhaal van Guardians of the Galaxy Vol. 3

In Guardians of the Galaxy Vol. 3 zit de nieuwe vijand genaamd de ‘High Evoltionary’ (Chukwudi Iwuji) achter Rocket (Bradley Cooper) aan en de rest van de Guardians (Star-Lord/Chris Pratt, Gamora/Zoe Saldaña, Nebula/Karen Gillan, Drax/Dave Bautista, Mantis/Pom Klementieff en Groot/Vin Diesel) moeten erachter komen hoe ze Rocket kunnen beschermen van deze krachtige tegenstander. Ze moeten op zoek naar iets waarmee ze Rocket veilig kunnen houden, maar ondertussen komen ze steeds dichter bij de High Evolutionary en ontrafelen ze ook langzamerhand zijn plan voor Rocket en de utopische samenleving die hij wil creëren.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is de 32e film in de MCU en het 43e project als je ook alle Disney Plus-series (en de twee “Special Presentations”) meetelt. Dit is het vervolg op de eerste twee Guardians of the Galaxy-films uit 2014 en 2017 (plus Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame uit 2018 en 2019) en ook de afsluiter van de trilogie van regisseur James Gunn.

Wanneer komt Guardians of the Galaxy Vol. 3 op Disney Plus?

Op 17 juli 2023 bevestigde Marvel Studios dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 op 2 augustus 2023 eindelijk op Disney Plus zou verschijnen. De film was begin mei voor het eerst in de bioscoop te zien, maar nu na ongeveer 3 maanden dus eindelijk ook in je eigen woonkamer (als je hem tenminste niet digitaal hebt gekocht of gehuurd).

Net als bij andere recente Marvel-films zoals Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Black Panther: Wakanda Forever wijkt deze film af van het releaseschema waar Disney zich een tijd lang aan heeft gehouden voor veel van zijn films, waarbij de films ongeveer 45 dagen na hun bioscooprelease op Disney Plus zouden verschijnen. De laatste paar Marvel-films volgen een nieuwe trend waarbij het ongeveer 3 maanden duurt voor de release op Disney Plus.

Welke andere Marvel-films moet je gezien hebben?

Aangezien Guardians of the Galaxy Vol. 3 het derde deel van de Guardians-trilogie is, is het natuurlijk aan te raden dat je eerst ook de eerste twee delen van de trilogie bekijkt. Wat wel handig is, is dat de Guardians of the Galaxy maar in een relatief kleine selectie van alle Marvel-films op Disney Plus zitten, dus je hoeft niet per se alle 42 vorige MCU-projecten te bekijken.

Er zijn wel naast de Guardians of the Galaxy-films nog een aantal andere MCU-films die belangrijk zijn voor het verhaal van deze film. We hebben daarom ook een handig artikel geschreven om je een overzicht te geven van de alle films die je het beste eerst kan bekijken.

Hoe lang duurt Guardians of the Galaxy Vol. 3?

Guardians of the Galaxy Vol. 3 heeft een totale speeltijd van precies 2 uur en 30 minuten. Dat is een redelijk lange zit, al is dit niet geheel ongekend voor Marvel-films, maar we raden het zeker aan om helemaal tot het einde te kijken om ook de mid-credits en after credits te zien. Gelukkig kan je via Disney Plus natuurlijk ook altijd even doorspoelen door de aftiteling.

Dit is wel duidelijk de langste Guardians of the Galaxy-film, want Guardians of the Galaxy duurde 2 uur en 2 minuten en Guardians of the Galaxy Vol. 2 duurde 2 uur en 17 minuten. Guardians of the Galaxy Vol. 3 haalt het echter nog steeds niet bij Avengers: Endgame die 3 uur en 1 minuut duurt.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Klik hier om Guardians of the Galaxy Vol. 3 direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 9,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 99,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.