‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ vanaf nu te streamen op Disney Plus

Zo bekijk je alle Marvel-films in chronologische volgorde
Image:Ⓒ Disney

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vanaf vandaag beschikbaar om te streamen op Disney Plus.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is de derde Ant-Man-film en is wederom geregisseerd door Peyton Reed. De film werd op 15 februari 2023 in de bioscoop uitgebracht en is nu dus na 3 maanden eindelijk op Disney Plus te vinden. Het heeft veel langer geduurd dan we gewend zijn van Disney-films, maar op 27 april werd aangekondigd dat de film uiteindelijk op 17 mei 2023 op Disney Plus zou verschijnen.

Het verhaal van Ant-Man and the Wasp: Quantumania

In Ant-Man and the Wasp: Quantumania worden Scott Lang (Paul Rudd), zijn dochter Cassie (Kathryn Newton), Hope van Dyne (Evangeline Lilly) en haar ouders Hank Pym en Janet van Dyne (Michael Douglas en Michelle Pfeiffer) getransporteerd naar de Quantum Realm. De Quantum Realm is echter niet zo verlaten als ze hadden verwacht en Janet lijkt hier meer over te weten. De mysterieuze Kang the Conqueror (Jonathan Majors) heeft deze minuscule wereld veroverd en de helden moeten de confrontatie met Kang aangaan om een kans te krijgen om weer terug naar huis te kunnen.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is de 31e film in de MCU en het 42e project als je ook alle Disney Plus-series (en de twee “Special Presentations”) meetelt. De film is natuurlijk een vervolg op de eerdere twee Ant-Man-films: Ant-Man uit 2015 en Ant-Man and the Wasp uit 2018, maar er zijn ook veel momenten in deze film die refereren naar de gebeurtenissen uit Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019).

Wanneer komt Ant-Man and the Wasp: Quantumania op Disney Plus?

Marvel Studios en Disney Plus hebben beide officieel bevestigd dat Ant-Man and the Wasp: Quantumania op 17 mei 2023 op Disney Plus komt te staan. De film kwam in februari van dit jaar in de bioscoop. Net als Black Panther: Wakanda Forever wijkt deze film ook af van het releaseschema dat we eerder zagen bij Marvel-films (en andere Disney-films). Een tijd lang kwamen deze films namelijk ongeveer 45 dagen na de bioscooprelease al op Disney Plus, maar voor de derde Ant-Man-film heeft het dus 91 dagen geduurd.

Welke andere Marvel-films moet je gezien hebben?

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is al de derde Ant-Man-film, dus logischerwijs is het handig om in ieder geval de eerste twee films uit deze reeks te hebben gezien, voordat je deze film bekijkt. Er zijn echter ook nog een paar andere Marvel-films die een grote invloed hebben gehad op het verhaal van Ant-Man in de MCU (of in ieder geval waar het personage zelf ook in zat en waar naar gerefereerd wordt in deze film). Ook de serie Loki kan je wat extra context geven voor de slechterik in deze film.

Hieronder vind je natuurlijk maar een selectie van alle Marvel-films op Disney Plus, maar als je echt helemaal bij wil zijn, dan kan je bijvoorbeeld ook onze lijst van alle Marvel-films in chronologische volgorde bekijken.

Klik hieronder op de film of serie om meteen via Disney Plus te gaan streamen:

Hoe lang duurt Ant-Man and the Wasp: Quantumania?

Met een totale speeltijd van 124 minuten duurt Ant-Man and the Wasp: Quantumania net iets langer dan 2 uur en dat is inclusief de aftiteling, de mid-credits en de after credits (spoel dus vooral nog even door de aftiteling heen). Dat is misschien net iets minder lang dan gemiddeld voor een MCU-film, maar het is bijna even lang als de andere Ant-Man-films. De eerste Ant-Man duurde 117 minuten en de tweede 118 minuten, dus dit is met 6 minuten extra de langste Ant-Man-film tot nu toe. De langste MCU-film in het algemeen is nog steeds Avengers: Endgame (die duurt 3 uur en 1 minuut).

Bekijk hieronder de officiële trailer van Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Klik hier om Ant-Man and the Wasp: Quantumania direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.