Light & Magic op Disney Plus laat zien hoe films gemaakt worden

Light & Magic op Disney Plus laat zien hoe films precies gemaakt worden
Image: ⓒ Disney Plus

Light & Magic is een documentaire op streamingdienst Disney Plus die de geschiedenis van Industrial Light & Magic volgt. ILM is het bekendste special effects bedrijf ter wereld.

Het ontstaan van Industrial Light & Magic

Industrial Light & Magic (ILM) is een bedrijf dat zich richt op visuele effecten en computergraphics. Het werd in 1975 opgericht door filmmaker George Lucas toen hij met de eerste Star Wars film bezig was. Aanvankelijk was de studio bedoeld om de films van Lucas vorm te geven, maar tussen de Star Wars-films in had de studio echter niet veel te doen. Lucas’ vrienden mochten daarom gebruik maken van de technische kennis bij ILM en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde bedrijven in de filmindustrie.

ILM is baanbrekend

ILM heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van visuele effecten en is verantwoordelijk voor vele technieken en technologieën die tegenwoordig gemeengoed zijn in moderne filmmaking. Het primaire doel van ILM is het creëren van speciale effecten en computer gegenereerde beelden (CGI) voor films en televisieshows. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals motion capture, 3D-modellering en compositing om realistische en naadloze visuele effecten te creëren die het verhaal versterken en het publiek onderdompelen in de werelden van de films waar ze aan werken.

Industrial Light & Magic is een pionier in de wereld van visuele effecten en CGI, en hun werk heeft een diepgaande impact gehad op de filmindustrie. De toewijding van ILM aan het verleggen van de grenzen van technologie en de toewijding aan storytelling hebben hen gemaakt tot een van de meest gerespecteerde en gewilde bedrijven in hun vakgebied.

Portfolio Industrial Light & Magic

In de loop der jaren heeft ILM gewerkt aan enkele van de meest iconische en succesvolle films aller tijden, waaronder de Star Wars en Indiana Jones franchises, The Goonies, E.T., Terminator, Jurassic Park en het Marvel Cinematic Universe. Het werk van ILM heeft hen talloze prijzen opgeleverd, waaronder 15 Academy Awards voor Best Visual Effects.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Naast het werk in speelfilms creëert ILM ook visuele effecten voor commercials, themaparkattracties en videogames. Ze zijn voortdurend bezig met het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is met technologie en zijn altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om de visie van hun klanten tot leven te brengen.

Wil je een kijkje achter de schermen nemen of meer inzicht in hoe ze deze beelden op je beeldscherm krijgen? Zet dan zeker de documentaire Light & Magic op Disney Plus eens op.

Bekijk hieronder de trailer van Light & Magic.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.