Liverpool vs Leicester City livestream 30 december 2022: Kijk hier direct live naar de Premier League wedstrijd in Nederland

Liverpool vs Leicester City livestream
Image: Ⓒ iStock

Liverpool vs Leicester City livestream, de Premier League wedstrijd begint vandaag 30 december om 21.00 uur op Anfield. Lees hier hoe je Liverpool vs Leicester City live kan kijken op tv of online in Nederland.

Liverpool vs Leicester City livestream 30 december 2022

Liverpool vs Leicester City is één van de topwedstrijden die dit jaar nog gespeeld gaan worden. Liverpool vs Leicester City, oftewel The Reds tegen The Foxes, staat normaliter garant voor een enerverende wedstrijd. Voor beide ploegen is het noodzaak om te winnen. Als Leicester het zicht op de subtop niet wil verliezen moet het vandaag van Liverpool winnen, maar met Van Dijk als sluitpost zal dat niet eenvoudig gaan worden. Voor Liverpool is het van belang om de wedstrijd van afgelopen week tegen Aston Villa een goed vervolg te geven wil het de aansluiting met de top niet verliezen. 

Bekijk hier de Liverpool vs Leicester City livestream

Hoe kijk ik de Liverpool vs Leicester City livestream in Nederland?

In Nederland heeft Viaplay sinds seizoen 2022/2023 de rechten op alle Premier League wedstrijden. De wedstrijden zijn live te bekijken via bijvoorbeeld de app, browser en het Viaplay tv-kanaal. Liverpool vs Leicester City is in Nederland live te streamen via Viaplay. Je kan hier een abonnement op Viaplay afsluiten.

Viaplay kost 13,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 10,49 euro per maand (25% korting bij een jaarabonnement). Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Viaplay banners.

Wanneer speelt Liverpool vs Leicester City?

De wedstrijd tussen Liverpool en Leicester City begint vrijdagavond 30 december om 21.00 uur in het beroemde Anfield stadion. Het stadion dateert uit 1892 en heeft een capaciteit voor ruim 54.000 plaatsen. Je kan de wedstrijd live kijken via Viaplay. Je hebt daarvoor een abonnement nodig, klik hier om een abonnement op Viaplay af te sluiten.

Liverpool vs Leicester City livestream: wat zijn de standen in de Premier League?

Liverpool bezet op dit moment de 6e plek met 25 punten uit 16 wedstrijden. Liverpool wist op Boxing Day 2022 de uitwedstrijd tegen Aston Villa met 1-3 te winnen dus pakten 3 punten mee naar huis. Liverpool heeft naast het thuisvoordeel ook een mentaal voordeel ten opzichte van Leicester. Leicester verloor op Boxing day 2022 namelijk hun thuiswedstrijd met 3-0 van Newcastle United. Met 17 punten uit 16 wedstrijden staat Leicester momenteel op een teleurstellende 13e plek in het kampioenschap.

Lees hier hoe je alle Premier League wedstrijden in Nederland bekijkt.

Liverpool vs Leicester City livestream: wat zijn de statistieken?

Gezien de statistieken kan het alle kanten op. Zowel Liverpool als Leicester City kunnen gezien hun voorgaande onderlinge wedstrijden allebei de 3 punten pakken. Liverpool heeft zoals eerder vermeld het thuisvoordeel en zijn momenteel in the winning mood. 

Klik hier om Liverpool vs Leicester City live te streamen via Viaplay

Preview Liverpool vs Leicester City livestream

Transfer Cody Gakpo van PSV naar Liverpool

Cody Gakpo verruilt PSV voor Liverpool en maakt daarmee zijn droomtransfer naar een buitenlandse topclub. Er waren meerdere gegadigden, waaronder Manchester United, maar Liverpool kwam als winnaar uit de bus. Vandaag zal de 23 jarige Gakpo zijn debuut voor Liverpool FC nog niet maken, maar de volgende wedstrijd zal hij waarschijnlijk wel van de partij zijn. Jurgen Klopp zal tevreden zijn dat hij zo’n jonge speler met zoveel talent aan zijn team kan toevoegen.

Blessures Liverpool en Leicester City

Bij beide ploegen zitten er wat spelers in de ziekenboeg. Bij Liverpool kunnen Arhur, Diaz, Jota, Firmino, Jones en Milner niet spelen. Bij tegenstander Leicester zijn Betrand, Evans, Justin, Maddison en Pereira geblesseerd en derhalve niet inzetbaar.