NENT en MGM gaan samenwerking aan voor Viaplay-series

viaplay, mgm

MGM International Television Productions en de Nordic Entertainment Group (NENT) hebben een meerjarig contract getekend om zes Engelstalige series te ontwikkelen voor NENT’s streamingdienst Viaplay. De service komt volgend jaar naar Nederland.

De eerste twee titels zijn ‘Billy the Kid’ met Tom Blyth en ‘Last Light’ met Matthew Fox. Beiden series zullen ook in Nederland op Viaplay te zien zijn en worden omgedoopt tot Viaplay Originals, waarvan er volgens NENT in 2022 minimaal 60 zullen verschijnen.

‘Billy the Kid’

‘Billy the Kid’ is een romantische dramaserie van Michael Hirst (‘Vikings’), met in de hoofdrol de Britse acteur Tom Blyth (‘Benediction’) als de beroemde Amerikaanse outlaw. De serie is een coproductie met EPIX Studios en MGM International Television Productions, in samenwerking met NENT. Otto Bathurst (‘Peaky Blinders’) regisseert de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van de in totaal acht episodes.

‘Last Light’

Daarnaast zullen MGM en NENT samenwerken aan de apocalyptische thriller ‘Last Light’. Ook NBCUniversal’s streamingdienst Peacock is betrokken bij de productie van de serie, die gebaseerd is op de gelijknamige roman van de Britse auteur Alex Scarrow. ‘Last Light’ vertelt het verhaal van een familie die vecht om te overleven in een wereld die plotseling in chaos wordt gestort.

‘Last Light’, die vijf afleveringen telt, wordt uitvoerend geproduceerd door Matthew Fox (‘Lost’). In de Thriller zien we Joanne Froggatt (‘Liar’, ‘Downton Abbey’). Dennie Gordon (‘Jack Ryan’) regisseert de hele serie en is uitvoerend producent. Patrick Massett en John Zinman (‘The Blacklist’) treden op als showrunners en uitvoerende producenten.

Viaplay Nederland

Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Nordic Entertainment Group  (NENT), die in het eerste kwartaal van 2022 naar Nederland komt. Het Zweedse bedrijf heeft in korte tijd een aardige sport-portfolio opgebouwd. Zo kocht NENT de rechten van de Formule 1, Premier League, Bundesliga en het darten. Al deze sporten zullen vanaf volgend jaar exclusief op Viaplay te zien zijn in Nederland. Wat de service moet gaan kosten en een exacte lanceringsdatum is nog niet bekendgemaakt.