NENT kondigt nieuwe topseries aan voor Viaplay in Nederland

family law, viaplay

De Zweedse Nordic Entertainment Group (NENT), het bedrijf achter de nieuwe streamingdienst Viaplay, kocht recent de rechten van meer dan 700 uur aan films en series van het Canadese entertainmentbedrijf Entertainment One (eOne). NENT heeft aan GoStreaming bevestigd dat onderstaande titels uit dit gekochte assortiment vanaf de lanceringdatum (1 maart) op Viaplay te zien zijn in Nederland. 

[mc4wp_form id=”496″]

Het gaat voorlopig om 10 series waar NENT een licentie voor heeft gekocht en afkomstig zijn van Entertainment One, wat onderdeel is van spel- en speelgoedfabrikant Hasbro. Het zijn Canadese en Australisch producties. Hieronder hebben we alle titels voor je op een rijtje gezet. Al deze series zijn dus vanaf 1 maart te zien op Viaplay. Het Zweedse mediabedrijf laat weten dat er na de lancering nog veel meer films en series toegevoegd zullen worden.

Zie hier het volledige aanbod van Viaplay in Nederland.

‘The Newsreader’ (2021)

‘The Newsreader’ is een Australische dramaserie gemaakt door Michael Lucas, geregisseerd door Emma Freeman en geproduceerd door Lucas Werner. De 6-delige serie ging op 15 augustus 2021 in première op ABC Network in Australië. ‘The Newsreader’ werd gekozen tot Meest Populaire Australische Drama op de 2021 TV Blackbox Awards.

Dale Jennings (Sam Reid) is een ijverige jonge verslaggever die wanhopig is om nieuwslezer te worden. Helen Norville (Anna Torv) is een notoir ‘moeilijke’ sternieuwslezer die vastbesloten is om geloofwaardigheid op te bouwen. Gedurende drie maanden zullen Dale en Helen samen verslag doen van een buitengewone reeks nieuwsgebeurtenissen. Van de schok van de Challenger-explosie tot de hype van Halley’s Comet tot de complexiteit van de aids-crisis. Vanaf het rommelige begin wordt een diepe band gevormd die hun leven op zijn kop zal zetten en het avondnieuws voor goed zal veranderen. Dit is het verhaal over een grootse onconventionele relatie in een wereld die op het punt staat te veranderen.

‘Family Law’ (2021)

‘Family Law’ is een Canadese dramaserie met onder andere Victor Garber, die op 6 juli 2021 op Sky in Italië en op 16 september 2021 op het Canadese Global in première ging. De serie bestaat uit 10 afleveringen.

Abigail Bianchi, een herstellende alcoholist en advocaat, gaat aan het werk met haar vervreemde vader en haar halfbroer en zus. Ze heeft nog nooit eerder in het familierecht gewerkt en merkt plotseling dat ze niet alleen de gezinsstoornis van haar cliënten moet beheren, maar ook die van haarzelf. Ze moet leren om te werken met haar vader, broer en zus, die ze niet kent, terwijl ze probeert haar nuchterheid te behouden.

‘Moonshine’ (2021)

‘Moonshine’ is een Canadese dramaserie die op 14 september 2021 op CBC Television in première ging. De serie bestaat uit 8 afleveringen.

Een rauwe dramedy die het verhaal vertelt van de Finley-Cullens, een disfunctionele clan van volwassen halfbroers en zussen die strijden om de controle over het voorouderlijke bedrijf, The Moonshine, een bouwvallig zomerresort. Het is een episch verhaal over lust, erfenis en kreeft, tegen de achtergrond van financiële tegenspoed, krankzinnige toeristen, intriges in kleine steden en een lang begraven geheim dat de Finley-Cullens voor eens en voor altijd dreigt te vernietigen.

‘Deputy’ (2020)

Amerikaanse crime dramaserie.

‘Between Two Worlds’ (2020)

Australische dramaserie.

‘Hell on Wheels’ (2011 / 2016 – seizoen 1 t/m 5)

Canadese western dramaserie.

‘Saving Hope’ (2012 / 2017 – seizoen 1 t/m 5)

Canadese dramaserie.

‘Cardinal’ (2017 / 2020 – seizoen 1 t/m 4)

Canadese crime dramaserie.

‘Mary Kills People’ (2017 / 2019 – seizoen 1 en 2)

Canadese dramaserie.

‘Ransom’ (2017 / 2019 – seizoen 1 t/m 3)

Canadese crime dramaserie.