NENT reageert op Viaplay Twitter-rel, Genee weg bij Talpa?

De Nordic Entertainment Group (NENT), het bedrijf achter Viaplay, heeft gereageerd op de Twitter-rel die gisteravond is ontstaan rondom de streamingdienst. Vanaf een Nederlandse Viaplay Twitter-account werden foto’s gedeeld van de nieuwe gezichten die volgend jaar op de service te zien zouden zijn. Ook werd de ogenschijnlijke abonnementsprijs van Viaplay gedeeld.

Maar wat is hier van waar?

Het Viaplay Twitteraccount, dat in september 2020 online kwam, was niet heel actief. De laatste Tweet dateerde uit september. Maar aangezien Viaplay nog niet gestart is in Nederland, is dit ook niet vreemd. De service wordt in het eerste kwartaal van 2022 hier gelanceerd. Aan de buitenkant van het account, dat al zo’n 1600 volgers had, zag je verder geen bijzonderheden. Er was dus geen directe redenen om te twijfelen aan de echtheid ervan.

Gezichten en prijs

Plots was er gisteravond activiteit op het account en werden er foto’s getweet van Jan Boskamp, Robert Doornbos en Wilfred Genee. De twee analisten en presentator zouden volgend jaar op Viaplay te zien zijn. Ook de abonnementsprijs van 14,95 euro werd als tweet de wereld ingestuurd. Het Twitteraccount werd korte tijd later offline gehaald.

Zie hieronder de tweets:

viaplay, prijzen

viaplay 1 nov 2021

Reactie NENT

GoStreaming ging op onderzoek uit en vroeg NENT wat er waar is van de tweets. Hier kregen wij geen antwoord op. Het Zweedse mediabedrijf ontkent de informatie uit de tweets niet. Wel gaf een woordvoerder van NENT duidelijkheid omtrent het Twitteraccount: “Dit is geen officieel account. Wij zullen binnenkort alle relevante informatie en details over de lancering bekendmaken.” We zullen dus nog even af moeten wachten wat hier nou precies van waar is.

Wilfred Genee

TV-kenner Rob Goossens meldde gisteren in RTL Boulevard dat Wilfred Genee wel oren heeft naar een overstap op Viaplay. Dat is bijzonder te noemen, want de presentator van Veronica Inside heeft zijn handtekening al gezet voor een dagelijkse talkshow met Johan Derksen en René van de Gijp. Deze nieuwe show zal in januari 2022 van start gaan. “Wat ik hoor in de wandelgangen is dat hij zou zijn uitgekeken op het werk bij Talpa en dus wel open zou staan voor een overstap.” Toen RTL Boulevard informeerde bij Genee zei hij ‘geen commentaar’ te hebben op de geruchten.

Analisten

Goossens vertelde ook dat Jan Boskamp inmiddels al aan boord is bij Viaplay als analist. Boskamp zal overigens niet meer verschijnen in de nieuwe talkshow van het VI-trio. Hetzelfde geldt voor Hans Kraaij jr. Dit omdat voetbal een minder prominente rol zal gaan spelen in het nieuwe televisieprogramma. Wim Kieft en Valentijn Driessen zullen wel terugkeren.

UPDATE:

Marco Louwerens, Directeur Televisie bij Talpa, laat in SBS Shownieuws weten dat Genee geen overstap naar Viaplay maakt en doet het gerucht af als ‘onzin’.