Ook NLconnect in gesprek met NENT over doorgifte Viaplay

Viaplay, paars

Naast KPN, Ziggo en T-Mobile lijkt het erop dat binnenkort ook kleinere distribiteurs Viaplay zullen gaan aanbieden. De brancheorganisatie NLconnect bevestigt aan GoStreaming ook met de Nordic Entertainment Group (NENT) in gesprek te zijn over de doorgifte van de nieuwe streamingdienst bij kleinere aanbieders. 

NLconnect behartigt met zo’n 80 leden de belangen van bedrijven in de breedbandindustrie, waaronder ook kleinere TV, internet en telefoonaanbieders. De contractuele onderhandelingen zouden zich in de laatste fase bevinden.

Dit zou kunnen betekenen dat Viaplay in een pakket aangeboden gaat worden aan klanten van onder andere Youfone, TriNed, Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP), Stichting Kabelnet Veendam (SKV), Kabeltex, Breedband Helmond, OpenFiber, Jonaz en PLINQ. Al deze aanbieders zijn lid van NLconnect.

Aanbieding Viaplay

Viaplay is in navolging van Ziggo en KPN zelf ook met een aanbieding op de proppen gekomen om de streamingdienst in de Nederlandse markt te zetten. Het gaat om een jaarabonnement wat 99 euro kost. Dit komt neer op 8,25 euro per maand. Dit is een korting van totaal 68 euro, want de maandprijs is 13,99 euro. Na een jaar wordt het abonnement omgezet in een maandabonnement, of je zegt het op.

Een jaarabonnement op Viaplay is daarmee een stuk voordeliger dan bij KPN (147,88 euro / 12,30 euro per maand) en Ziggo (127,92 euro / 10,60 euro per maand).

Bij T-Mobile krijgen nieuwe klanten die een Internet Only, Internet en TV of Alles-in-1 abonnement afsluiten of klanten die hun huidige contract met een jaar verlengen vier maanden gratis Viaplay. Het is voorlopig niet mogelijk om een los Viaplay-abonnement af te sluiten bij de provider.

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden en verloopt op 28 februari.

Wat krijg je met Viaplay?

– Met Viaplay ben je verzekerd van alle races uit de Formule 1. Elke race wordt aangekleed met een live uitzending, met een uitgebreide voor en nabeschouwing verzorgd door Nederlandse analisten en gepresenteerd door Amber Brantsen.

– Daarnaast kan je alle PDC-darttoernooien bekijken, uiteraard met Nederlands commentaar. Anne-Marie Fokkens is de nieuwe presentatrice en ook Koert Westerman heeft de overstap naar Viaplay gemaakt. Jacques Nieuwlaat, de wandelende dartsencyclopedie, verzorgt het commentaar samen met Frank Vischschraper.

– Viaplay biedt ook entertainment met een sterke line-up van kwalitatief hoogstaande series, zoals ‘Threesome’ (2021), ‘Dystopia’ (2021) en ‘Pørni’ (2021). Deze series zijn in Scandinavië zeer populair.

Verder biedt Viaplay voetbal: de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League (vanaf augustus) en Serie A vrouwenvoetbal. Daarnaast kan je ook kijken naar KSW Mixed Martial Arts en Matchroom snooker and pool.