Original Series ‘MPower’ nu te streamen op Disney Plus

MPower nu te streamen op Disney Plus
Image: ⓒ Disney Plus

‘MPower’ onthult de reizen van het ontstaan van de personages Carol Danvers, Wanda Maximoff, de vrouwen van Wakanda en The Guardians of the Galaxy, tot het MCU en daar voorbij.

MPower eerbetoon en bron van inspiratie

In MPower, de docuserie die nu op streamingdienst Disney Plus te zien is, laten de gebruikte archiefbeelden, fantasierijke animatie en openhartige interviews samen zien hoe al deze personages en de vrouwen achter hun succes fans over de hele wereld hebben geraakt.

Uitvoerend producent Justin W. Hochberg verklaarde: “Elke held heeft een episch oorsprongsverhaal en dat geldt ook voor deze serie. Toen ik MPower bedacht, deed ik dat uit liefde voor mijn tienerdochter, zodat ze meer iconen zou hebben om naar op te kijken, stemmen om van te leren en rolmodellen om haar te helpen de wereld te beïnvloeden. Vandaag is die visie werkelijkheid geworden dankzij Brie Larsen, Elizabeth Olsen, de vrouwen van Wakanda en Zoë Saldaña, wiens leiderschap ‘Mpowering’ was.”

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Saldaña verschijnt in aflevering 4 en dient ook als uitvoerend producent van de serie. “MPower is een eerbetoon aan de vertegenwoordiging en empowerment van vrouwen,” zei ze. “We zijn enthousiast over de betrokkenheid van een diverse groep vrouwen wier stemmen en verhalen zullen dienen als een bron van inspiratie. We hopen dat deze serie zinvolle gesprekken op gang zal brengen en echte veranderingen teweeg zal brengen in de richting van een meer gelijke en inclusieve wereld.”

“We zijn enthousiast om de talloze, krachtige verhalen van vrouwen in het MCU te helpen belichten,” aldus uitvoerend producent Mark Herzog. “We hopen oprecht dat de serie meisjes en vrouwen over de hele wereld in staat zal stellen om hun authentieke zelf te zijn in hun leven en in hun carrière.”

Aflevering 1 MPower – The Women of Black Panther

Reis terug naar Wakanda, waar vrouwen de ruggengraat vormen van de machtigste natie ter wereld. Okoye (Danai Gurira), Nakia (Lupita Nyong’o), Ayo (Florence Kasumba) en Shuri (Letitia Wright) zijn net zo onbreekbaar als vibranium. In deze aflevering van MPower wordt hun oorsprong in de originele strips onderzocht, evenals hoe de ervaringen van de acteurs de personages hebben beïnvloed en hoe de geest van Afrika en zwarte uitmuntendheid elk aspect van de films heeft gevormd.

Aflevering 2 MPower – Captain Marvel

Reis mee met een van de krachtigste superhelden van het Marvel Cinematic Universe, Captain Marvel (Brie Larson), en bekijk haar transformatie door de ogen van degenen die haar tot leven hebben gebracht. Met behulp van animatie en nooit eerder vertoonde beelden krijgen kijkers een nieuw perspectief op de metamorfose van Carol Danvers naar Captain Marvel, de vrouwen die naar haar opkijken – Monica Rambeau (Teyonah Parris) en Kamala Khan (Iman Vellani) – en hoe de teams voor en achter de camera hebben bijgedragen aan het creëren van dit alles.

Aflevering 3 MPower – Scarlet Witch

Deze held met onbetwistbare kracht en een tragisch verhaal heeft onoverkomelijke tegenslagen overwonnen die teruggaan tot haar kindertijd in Sokovia, haar jaren als Avenger en natuurlijk haar opkomst naar zelfrealisatie als de Scarlet Witch.

Aflevering 4 MPower – Gamora

Ontdek de evolutie van het boeiende personage Gamora (Zoë Saldaña), van haar dagen als huurmoordenaar tot haar leven bij de Guardians of the Galaxy. Als ruggengraat van het team van buitenbeentjes wordt Gamora gedwongen om opnieuw te evalueren wat familie voor haar precies betekent en om haar disfunctionele relatie met haar zus, Nebula (Karen Gillan), aan te pakken. Veteranen van de Guardians-films vertellen over de benarde situatie van Gamora en hoe ze op een emotionele en dynamische manier tot leven wordt gebracht.

Bekijk hieronder de trailer van MPower.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.