‘Renegade Nell’ vanaf nu te streamen op Disney Plus

Renegade Nell op Disney Plus
© Disney

Vanaf vandaag kan je Renegade Nell streamen op Disney Plus. Deze Britse avonturenserie is een nieuwe ‘Disney Plus Original’ en speelt zich af in de 18e eeuw in Engeland.

In december van vorig jaar deelde Disney Plus de eerste foto’s van Renegade Nell en kregen we te horen dat we de avonturen van een struikrover met superkrachten in de lente van 2024 konden volgen op de streamingdienst. Nu is het dan eindelijk zover. 

In februari van dit jaar werd pas de uiteindelijke releasedatum van deze nieuwe serie aangekondigd en kregen we ook eindelijk een trailer te zien. Ruim een maand later kunnen we eindelijk de avonturen van Nell Jackson streamen op Disney Plus.

Het verhaal van ‘Renegade Nell’

Alles wat we tot nu toe weten over het verhaal van Renegade Nell komt uit de officiële synopsissen en de trailer die je onderop in dit artikel terug kan vinden. 

We weten dat het verhaal zich afspeelt in de 18e eeuw (het jaar 1705) in Engeland. De hoofdpersoon, Nell Jackson, krijgt bovenmenselijke krachten van een magisch wezen genaamd Billy Blind. Nadat ze onterecht wordt beschuldigd van moord, moet Nell samen met haar zussen vluchten en besluit ze een struikrover te worden.

Helaas trekken haar bovenmenselijke krachten iets te veel aandacht en gaat de duistere graaf van Poynton naar haar op zoek. Hij maakt onderdeel uit van een magisch complot tegen de koningin van Engeland. Nell en Billy komen erachter dat ze misschien maar beter eerst de graaf moeten verslaan, voordat Nell haar naam kan zuiveren.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Renegade Nell is dus gedeeltelijk een soort kostuumdrama, maar tegelijkertijd ook een fantasy-serie, vanwege de magische elementen. Daarnaast zien we in de trailer dat er ook meer dan genoeg actie in de serie lijkt te zitten. Voor nu weten we nog niet of het verhaal vervolgd zal worden in een tweede seizoen, maar als de serie een succes wordt, is dat natuurlijk zeker mogelijk.

Wanneer komt ‘Renegade Nell’ op Disney Plus?

Op 1 december 2023 deelde Disney Plus via sociale media dus een paar afbeeldingen uit de serie en kregen we te horen dat deze nieuwe Original zou verschijnen in de lente van 2024. Op 11 februari 2024 kregen we vervolgens te horen dat Renegade Nell vanaf 29 maart te streamen zou zijn op Disney Plus. 

In tegenstelling tot veel andere Disney Plus Originals, zoals X-Men ’97, krijgen we bij Renegade Nell niet wekelijks een nieuwe aflevering. Net als bij Echo worden bij deze serie ook alle afleveringen tegelijkertijd op Disney Plus gezet. Daarnaast verschijnt deze serie dus ook op een vrijdag in plaats van een woensdag.

Hoeveel afleveringen krijgt ‘Renegade Nell’?

Dit eerste seizoen van Renegade Nell bestaat in totaal uit 8 afleveringen. Dat is een redelijk gebruikelijk aantal afleveringen voor een streamingserie, maar er zit tegenwoordig natuurlijk heel veel verschil in het aantal afleveringen van series. In het schema hieronder zie je alle afleveringen van de serie met hun releasedatum erbij. 

Aflevering Weekdag Datum
1: Don’t Call Me Nelly Vrijdag 29 maart
2: Tracks Less Well Trod Vrijdag 29 maart
3: A Private Joke With the Queen Vrijdag 29 maart
4: Devil’s Dung Vrijdag 29 maart
5: Excuse Me, I’m a Doctor Vrijdag 29 maart
6: Snatched by Strollers Vrijdag 29 maart
7: Stop Printing This Muck Vrijdag 29 maart
8: Not Some Cheap Trick Vrijdag 29 maart

Alle afleveringen van Renegade Nell zullen op 29 maart tegelijkertijd verschijnen op Disney Plus. In tegenstelling tot bij veel andere Disney Plus Originals hebben we hier dus niet te maken met wekelijkse nieuwe afleveringen. Alle 8 afleveringen verschijnen op dezelfde dag, dus als je wil kan je meteen het hele seizoen bingewatchen. 

De afleveringen zitten gemiddeld tussen de 40 en 50 minuten qua speelduur, alleen de eerste aflevering is wat langer met 55 minuten. Vaak zien we bij een kleiner aantal afleveringen dan ook wel dat de afleveringen al gauw tussen de 40 en 50 minuten zitten en dat is dus hier ook weer het geval.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Renegade Nell.

Klik hier om Renegade Nell direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.