‘Star Wars: The Bad Batch’ seizoen 3 vanaf nu te streamen op Disney Plus

Star Wars: The Bad Batch seizoen 3 op Disney Plus
© Disney

Het derde en laatste seizoen van Star Wars: The Bad Batch is vanaf vandaag te streamen op Disney Plus. Gelukkig hebben we de komende tijd nog genoeg afleveringen om naar uit te kijken.

Dit laatste seizoen van The Bad Batch is natuurlijk het vervolg op de eerste twee seizoenen van de serie. Het eerste seizoen verscheen in 2021 en het tweede seizoen in 2023. De serie is een vervolg op de animatieserie Star Wars: The Clone Wars (2008-2020).  

We hebben sinds de release van seizoen 2 maar iets langer dan een jaar hoeven wachten op het derde en laatste seizoen van deze Star Wars-animatieserie. In januari van dit jaar werd ook eindelijk de releasedatum van seizoen 3 gedeeld. 

Het verhaal van ‘Star Wars: The Bad Batch’ seizoen 3

Naast een korte synopsis, een trailer en clip uit de eerste aflevering is er nog niet heel veel informatie gedeeld over het verhaal van dit laatste seizoen. 

Uit de synopsis wordt duidelijk dat de leden van de ‘Batch’ in dit epische laatste seizoen tot het uiterste moeten gaan om zich weer te herenigen met Omega. De groep is niet meer volledig bij elkaar en wordt vanuit allerlei kanten bedreigd. Daarom moeten ze hulp uit onverwachte hoeken zoeken en op gevaarlijke missies gaan om zichzelf te bevrijden van de Empire.

In de trailer zien we ook al een aantal oude bekenden uit de serie terugkeren, zoals Phee Genoa, Captain Rex, Darth Sidious en Cad Bane. Ook zien we het personage Asajj Ventress uit Star Wars: The Clone Wars aan het einde van de trailer verschijnen. Het is nog onduidelijk of zij de Batch uiteindelijk zal helpen of in de weg zal zitten.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Hoe het verhaal zich precies zal ontwikkelen en tot een einde zal komen in dit laatste seizoen weten we dus nog niet, maar aan de trailer te zien lijkt er in ieder geval meer dan genoeg actie in Star Wars: The Bad Batch seizoen 3 te zitten.

Wanneer komt ‘Star Wars: The Bad Batch’ seizoen 3 op Disney Plus?

Op 22 januari 2024 deelde Disney Plus via sociale media een trailer voor het derde en laatste seizoen van Star Wars: The Bad Batch, samen met een releasedatum voor de eerste drie afleveringen. Die releasedatum was 21 februari 2024. Vandaag zijn dus de eerste drie afleveringen beschikbaar om te streamen op Disney Plus.

Zoals gebruikelijk is bij veel Disney Plus Originals (zeker van Marvel en Star Wars), waaronder ook bij Ahsoka (2023), komen alle afleveringen steeds op woensdag uit. Zoals je verderop in dit artikel kan zien zijn er redelijk wat afleveringen onderweg, dus je kan nog een ruime tijd uitkijken naar nieuwe afleveringen. 

Welke Star Wars-films en -series moet je gezien hebben?

Star Wars: The Bad Batch is een soort vervolg op/spin-off van een andere Star Wars-animatieserie, genaamd Star Wars: The Clone Wars (2008-2020). We maakten voor het eerst kennis met de personages van The Bad Batch in het zevende en laatste seizoen van The Clone Wars, maar er zijn in The Bad Batch tot nu toe ook al meerdere personages verschenen die in eerdere seizoenen van The Clone Wars werden geïntroduceerd.

Naast de eerste twee seizoenen van The Bad Batch is het dus ook zeker aan te raden om in ieder geval seizoen 7 van The Clone Wars te kijken, maar het is natuurlijk nog beter om eerst alle afleveringen van die serie te kijken en de animatiefilm genaamd Star Wars: The Clone Wars (2008) die geldt als introductie voor de gelijknamige serie.

Daarnaast speelt het personage Fennec Shand ook een rol in The Bad Batch en zij werd geïntroduceerd in aflevering 5 van seizoen 1 van The Mandalorian (2019-). Ze is echter ook nog te zien in meerdere afleveringen van het tweede seizoen van die serie en in alle afleveringen van The Book of Boba Fett (2021-2022). Deze series spelen zich wel pas later in de chronologische volgorde af.

Wil je echt helemaal voorbereid zijn, dan is het ook aan te raden om de drie prequel-films te kijken, oftewel Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)Star Wars Episode 2: Attack of the Clones (2002) en Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005)The Bad Batch speelt zich namelijk na die drie films af.

Bekijk vooral ons artikel met alle Star Wars-films in chronologische volgorde voor de juiste volgorde van al deze series en films.

Hoeveel afleveringen krijgt ‘Star Wars: The Bad Batch’ seizoen 3?

De eerste twee seizoenen van Star Wars: The Bad Batch bestonden allebei uit zestien afleveringen en vanaf seizoen 2 werden er ook af en toe meerdere afleveringen op één dag op Disney Plus gezet. Dat is ook bij seizoen 3 weer het geval, zoals je in het schema hieronder met alle afleveringen en hun releasedata kan zien.

Aflevering Weekdag Datum
1: Confined Woensdag 21 februari
2: Paths Unknown Woensdag 21 februari
3: Shadows of Tantiss Woensdag 21 februari
4: A Different Approach Woensdag 28 februari
5: The Return Woensdag 6 maart
6: Infiltration Woensdag 13 maart
7: Extraction Woensdag 13 maart
8: Bad Territory Woensdag 20 maart
9: The Harbinger Woensdag 27 maart
10: Identity Crisis Woensdag 3 april
11: Point of No Return Woensdag 3 april
12: Juggernaut Woensdag 10 april
13: Into the Breach Woensdag 17 april
14: Flash Strike Woensdag 24 april
15: The Cavalry Has Arrived Woensdag 1 mei


Het derde en laatste seizoen van Star Wars: The Bad Batch bestaat uit 15 afleveringen in totaal en vanaf vandaag komt er elke week op woensdag minstens één nieuwe aflevering uit. In een aantal gevallen worden er echter meerdere afleveringen tegelijkertijd uitgebracht.

Zo zijn vandaag de eerste drie afleveringen online gezet en verschijnen er op 13 maart en 3 april twee afleveringen in plaats van één. Waarschijnlijk zijn die dubbele afleveringen dan ook meer aan elkaar verbonden. Op 1 mei verschijnt de laatste aflevering op de streamingdienst.

We weten nog niet precies hoe lang elke aflevering van het laatste seizoen zal duren, maar de afleveringen van The Bad Batch duren gemiddeld meestal ongeveer een halfuurtje. Het zou natuurlijk wel kunnen dat het laatste seizoen eventueel afsluit (of begint) met een langere aflevering dan normaal. De serie begon namelijk ook met een extra lange aflevering. 

Bekijk hieronder de officiële trailer van Star Wars: The Bad Batch seizoen 3.

Klik hier om Star Wars: The Bad Batch seizoen 3 direct te gaan streamen

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.