Studio Ghibli en Disney lanceren nieuwe short op Disney Plus

studio ghibli, disney plus, disney+, grogu and dust bunnies
Image: ⓒ Disney

De populaire Japanse animatiestudio Studio Ghibli en Lucasfilm/Disney hebben de handen ineen geslagen voor een samenwerking. Het gaat om een nieuwe short, genaamd ‘Zen – Grogu and Dust Bunnies’, die nu op Disney Plus te zien is.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners. 

Samenwerking

Een samenwerking tussen Studio Ghibli en Disney is overigens niet nieuw. Eerder verzorgde Disney al de distributie van enkele films van de animatiestudio zoals ‘My Neighbors the Yamadas’, ‘Kiki’s Delivery Service’ en ‘Spirited Away’. Echter is dit alweer een lange tijd geleden. 

Grogu/Baby Yoda

Nu hebben we dus plots een nieuwe handgetekende short van Studio Ghibli op Disney Plus: ‘Zen – Grogu and Dust Bunnies’. Grogu (Baby Yoda), bekend uit de Disney Plus-serie ‘The Mandalorian, staat hierin centraal. De Dust Bunnies kennen we natuurlijk uit ‘Spirited Away’.

Productie

De short is geregisseerd en geanimeerd door Katsuya Kondo, die ook werkte aan de Studio Ghibli films ‘Kiki’s delivery Service’ en ‘Ocean Waves’. De muziek komt van de Zweedse componist Ludwig Göransson, die ook de klanken componeerde voor ‘Fruitville Station’, ‘Creed’, ‘Venom’ en ‘Tenet’.

Studio Ghibli en Disney Plus

Helaas zijn de films van Studio Ghibli niet op Disney Plus te vinden. Sinds 2020 staan bijna alle titels op Netflix. Menig anime-fan had graag gezien dat de House of Mouse de rechten voor deze films had gekocht voor Disney Plus, maar tevergeefs.

Disney is recent wel begonnen met het toevoegen van Japanse animatie, zoals ‘Black Rock Shooter Dawn Fall’, die nu op de streamingdienst te zien is. Laten we hopen dat als het contract afloopt dat Disney alsnog toeslaat en we de films in de toekomst alsnog op Disney Plus kunnen bekijken.

Voor nu moeten we het doen met ‘Zen – Grogu and Dust Bunnies’. Maar het is in ieder geval een goed teken dat er weer een nieuwe samenwerking tussen Disney en Studio Ghibli is. Wie weet opent het nieuwe deuren.