The Imagineering Story documentaire over pretparken en attracties nu op Disney Plus

The Imagineering Story op Disney Plus
Image: ⓒ Disney

Een aanbevolen serie op Disney Plus is “The Imagineering Story”. Deze zesdelige documentaire neemt de kijker mee achter de schermen van Walt Disney Imagineering, het creatieve team dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de bouw van Disney-parken en -attracties over de hele wereld.

The Imagineering Story

De serie begint bij de oprichting van Walt Disney Imagineering in de jaren ’50 en volgt de ontwikkeling van het bedrijf door de jaren heen. Van de opening van Disneyland in 1955 tot de creatie van Walt Disney World in Florida in 1971 en de uitbreiding naar internationale parken in Tokio, Parijs en Shanghai.

“The Imagineering Story” biedt een fascinerend inzicht in de creatieve processen en technologieën die zijn gebruikt bij het maken van enkele van de meest iconische attracties in de geschiedenis van pretparken, zoals Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion en Star Wars: Galaxy’s Edge.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

De mensen achter de magie

Naast de technische aspecten van de parken en attracties, richt “The Imagineering Story” zich ook op de mensen achter de magie. De documentaire toont interviews met vele Imagineers en belangrijke figuren uit de geschiedenis van het bedrijf, waaronder oprichter Walt Disney zelf.

De serie onthult ook de uitdagingen en tegenslagen die het bedrijf heeft moeten overwinnen om de parken en attracties te bouwen, en hoe ze hebben gereageerd op veranderende tijden en trends.

“The Imagineering Story” is niet alleen een aanrader voor fans van Disney-parken en -attracties, maar geeft ook een historisch perspectief op de pretparkindustrie en de impact die Walt Disney en zijn team hebben gehad op de entertainmentwereld. Het is een must see voor iedereen die geïnteresseerd is in creatieve processen en technologieën. De serie is met veel liefde en aandacht voor detail gemaakt en biedt een onvergetelijke kijkervaring voor jong en oud.

Lees in dit artikel hoe je korting kunt krijgen op Disney Plus.

Afleveringen The Imagineering Story

De docu bestaat uit 6 afleveringen.

  • Aflevering 1: De gelukkigste plek op aarde
  • Aflevering 2: Wat zou Walt doen?
  • Aflevering 3: De Gouden aanraking
  • Aflevering 4: Hit of flop?
  • Aflevering 5: Een carrousel van vooruitgang
  • Aflevering 6: Naar de onenigheid en verder

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.