Verwarring omtrent onjuiste informatie Samsung app voor Disney Plus

Disneyplus logo

Nadat gebruikers er wekenlang op moesten wachten lanceerde Samsung op 31 oktober de app voor Disney Plus gebruikers met een Samsung Smart TV. Echter kan lang niet iedereen de app vinden in de appstore en heerst er veel onduidelijkheid rondom de applicatie van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant. 

De aanleiding voor alle verwarring is een artikel wat op Streamwijzer verscheen, waarin te lezen is dat Samsung zou hebben laten weten dat de app op 31 oktober beschikbaar is gekomen voor ‘alle Samsung Smart TV modellen met een bouwjaar van of na 2015’.

Volgens Disney klopt deze informatie niet. “Dit is incorrect. Voor nu is het enkel mogelijk om de Disney+ app te downloaden op Samsung tv’s van 2018 en nieuwer”, aldus Disney in een reactie aan Disneyplusser. Deze informatie lijkt correct te zijn, want meerdere Disney Plus gebruikers laten aan deze website weten een Samsung televisie uit 2015, 2016 en 2017 te bezitten en zeggen de app niet te kunnen vinden. Ook hier op de redactie hebben wij een toestel uit 2015 staan en hier was ook geen spoor van een Disney Plus app op te traceren.

In hetzelfde artikel zou Samsung hebben laten weten dat de app voor televisies van voor 2015 rond januari 2020 verschijnt. Maar ook dit laat bij Disney de wenkbrauwen fronsen. “Vooralsnog is daar helemaal niets over bekend”.

Een ding is zeker, Disney Plus gebruikers met een Samsung televisie uit 2018 of later kunnen de app downloaden en gebruiken. Wel goed om te vermelden is dat deze mensen er over het algemeen erg  tevreden over zijn. Disneyplussers met een ouder toestel tasten voorlopig nog in het duister.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk het volledige aanbod, de beste films en series, alle nieuwe titels die onderweg zijn en hier vind je alle films en series die je in 4K-kwaliteit op Disney Plus kan streamen.