Viaplay binnenkort ook bij Caiway en DELTA beschikbaar

delta, caiway, viaplay, formule 1

Klanten van Caiway en DELTA zullen binnenkort ook de mogelijkheid krijgen om zich via hun provider op Viaplay te abonneren. GoStreaming ontdekte nieuw gepubliceerde pagina’s op de website van beiden aanbieders die dit duidelijk maken. 

UPDATE 11-02-2022

Caiway en DELTA gaan Viaplay ook aanbieden aan hun klanten. Klanten krijgen een permanente korting van 1 euro op een Viaplay-abonnement. Tot 1 augustus betaal je dan 8,99 per maand (ipv 9,99 euro). Daarna 12,99 euro per maand (ipv 13,99 euro). Op zaterdag en zondag is bij Delta en Caiway, net zoals bij Ziggo en KPN, Formule 1 tijdelijk via een lineair kanaal live te volgen. Dit is hetzelfde kanaal als bij Ziggo, namelijk kanaal 200. Een jaarabonnement direct bij Viaplay van 99 euro (8,25 euro per maand) blijft daarmee het goedkoopst (zie onder).

De pagina’s van zowel Caiway als DELTA bevatten enkel tekst:

“Viaplay bij DELTA. We verwachten dat we op deze pagina binnenkort meer informatie kunnen geven over het aanbod van Viaplay bij DELTA. We zijn nog in gesprek. Zodra er nieuws is zullen we dit delen. Houd deze pagina dus goed in de gaten! Bedankt voor je geduld!”

De nieuwe pagina’s zijn hieronder te bekijken.

viaplay, caiway, 8 februari

viaplay delta, 8 februari

Het is dus een kwestie van tijd voor dat Caiway en DELTA met meer informatie naar buiten zullen komen omtrent de abonnementen en prijzen.

Delta en Caiway zijn merken van DELTA Fiber, wat volledig in handen is van het Zweedse investeringsfonds EQT partners. DELTA en Caiway vertegenwoordigen ongeveer 5% van het aantal tv-aansluitingen in Nederland, wat neerkomt op ongeveer 350.000 abonnees.

Viaplay voordeligst

Viaplay is in navolging van Ziggo en KPN zelf ook met een aanbieding op de proppen gekomen om de streamingdienst in de Nederlandse markt te zetten. Het gaat om een jaarabonnement wat 99 euro kost. Dit komt neer op 8,25 euro per maand. Dit is een korting van totaal 68 euro, want de maandprijs is 13,99 euro. Na een jaar wordt het abonnement omgezet in een maandabonnement, of je zegt het op.

Een jaarabonnement op Viaplay is daarmee een stuk voordeliger dan bij KPN (147,88 euro / 12,30 euro per maand) en Ziggo (127,92 euro / 10,60 euro per maand).

Bij T-Mobile krijgen nieuwe klanten die een Internet Only, Internet en TV of Alles-in-1 abonnement afsluiten of klanten die hun huidige contract met een jaar verlengen vier maanden gratis Viaplay. Het is voorlopig niet mogelijk om een los Viaplay-abonnement af te sluiten bij de provider.

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden en verloopt op 28 februari.