Viaplay: Dit moet het Formule 1-team in NL worden

viaplay, formule 1, max verstappen

Aanstaande woensdag geeft de Nordic Entertainment Group (NENT) een persconferentie in Amsterdam waarin het zijn streamingdienst Viaplay gaat presenteren, alsmede het volledige Formule 1-team van onder andere analisten. Het team lijkt inmiddels zo goed als bekend te zijn, als is het nog niet officieel bevestigd. We nemen graag even de namen en functies met je door die vandaag door de Telegraaf werden gemeld. 

[mc4wp_form id=”496″]

Pitreporter op locatie

Stéphane Kox (27 en dochter van oud-coureur Peter Kox) zou de nieuwe pitreporter worden bij de Viaplay Formule 1-races.

Kox, die woonachtig is in Monaco, is presentator van RTL Autowereld en is zelf ook coureur. Zij komt uit in de DTM Trophy, die als opstapklasse naar de ‘grote’ DTM beschouwd wordt. De vrouwelijke coureur rijdt met een Toyota Supra van het Duitse team Ring-Racing. Kox zal onder andere de interviews met coureurs in ‘het vierkantje’ voor haar rekening nemen tijdens de live-uitzendingen op Viaplay.

Stéphane Kox, viaplay, formule 1
Stéphane Kox. Beeld: RTL.

Analisten in de studio

Onderstaande analisten zouden (gerouleerd) aanschuiven om de races te analyseren vanuit de Viaplay studio in Nederland.

Tom Coronel (49) is een Nederlands autocoureur. Coronel, die we allemaal kennen als analist van het Formule 1 Café op Ziggo, komt uit in het wereldkampioenschap voor toerwagens, het WTCR.

Giedo van der Garde (36) is een Nederlandse autocoureur. In 2013 kwam hij uit als tweede coureur voor het team van Caterham in de Formule 1. In 2014 was hij de testrijder voor het team van Sauber.

Ho-Pin Tung (39) zouden van Ziggo meeverhuizen naar Viaplay en zouden de boel gaan analyseren vanuit de Viaplay studio. De heren behoeven verder geen introductie.

Christijan Albers (42) is een voormalig Formule 1-coureur die in de Formule 1 voor de teams van Minardi, Midland en Spyker F1 (van Spyker Cars), heeft gereden.

Renger van der Zande (35) is een Nederlands autocoureur, tweemalig winnaar van de 24 uur van Daytona.

Rudy van Buren (29) is een Nederlandse autocoureur die rijdt voor Cartech Motorsport in de Carrera Cup Deutschland. In 2017 won hij de ‘World’s Fastest Gamer’, de eSports-competitie van het team van McLaren.

Analisten op locatie

Op locatie zouden Tom Kristensen, David Coulthard en Mika Häkkinen voor de nodige analyses moeten gaan zorgen.

Tom Kristensen (54) is een voormalig Deens autocoureur. Kristensen won negenmaal de 24 uur van Le Mans, waarvan zes keer op rij. Hiermee is hij de meest succesvolle coureur ooit in deze race, waaraan hij zijn bijnaam “Mr. Le Mans” dankt.

David Coulthard (50) is een voormalig Formule 1- en DTM-coureur. Hij werd geboren in Twynholm in Schotland, maar woont nu in Monaco. Hij heeft in totaal dertien maal een Formule 1 Grand Prix gewonnen. Het jaar dat hij het beste presteerde was in 2001, hij werd toen vicewereldkampioen; in 1995, 1997, 1998 en 2000 werd hij derde in de WK-stand.

Mika Häkkinen (53) is een Finse ex-Formule 1-coureur. Hij was twee keer winnaar van het Formule 1-wereldkampioenschap. Zijn meest frequente bijnaam is “De Vliegende Fin”.

Presentators 

Olav Mol en Jack Plooij zullen bij Viaplay niet terugkeren als commentator en pitreporter. Beiden heren zullen vervangen worden door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Nelson Valkenburg timmert al even aan de weg als autosportcommentator bij Eurosport en RTL, waar hij onder andere de 24 uur van Le Mans, de Dakar Rally, het WEC en het WTCR versloeg. Valkenburg wordt de hoofdcommentator.

Melroy Heemskerk komt uit de Formule Ford, waar hij in 2009 als coureur kampioen van Nederland en de Benelux werd. Heemskerk wordt de co-commentator.

Hieronder hoor je Valkenburg aan het werk.