Viaplay kondigt eerste twee Nederlandse series aan

En abonnement op Viaplay kost tot en met 28 februari 99 euro per jaar (8,25 euro per maand). Dit is goedkoper dan een jaarabonnement op Viaplay via Ziggo en KPN. Klik HIER om gebruik te maken van deze aanbieding.
Liesbeth Strik (l) en Saskia Noort (r)

Viaplay heeft vandaag zijn eerste twee Viaplay Original series aangekondigd voor Nederland. Het gaat om ‘The Guilty’ (‘De Schuldige’) en ‘Something Stupid’. Viaplay gaat op 1 maart van start in Nederland. 

En abonnement op Viaplay kost tot en met 28 februari 99 euro per jaar (8,25 euro per maand). Dit is goedkoper dan een jaarabonnement op Viaplay via Ziggo en KPN. Klik HIER om gebruik te maken van deze aanbieding. 

‘Something Stupid’ is een duistere komedie die is gemaakt door schrijfster en voormalig AD-columnist Saskia Noort. De serie volgt drie vrouwen die wraak zoeken op de man die hen heeft verraden en onderzoekt thema’s als gelijkheid en uitbuiting in de tv-industrie.

Saskia Noort: “Ik ben super enthousiast om mijn eerste originele serie voor Viaplay te schrijven. En het is ook mijn eerste donkere komedie. Wat een eer om deze kans te krijgen. Ik zal niet teleurstellen!.”

‘De Schuldige’

In het misdaaddrama ‘The Guilty’ (‘De Schuldige’) ontdekt een moeder dat haar tienerzoon een moord heeft gepleegd en doet ze er alles aan om hem uit de gevangenis te houden. De serie is geschreven door Liesbeth Strik (‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ en ‘Mijn Kleine Grote Broer’) en wordt geproduceerd door Ginger Fiction van Vincent TV Productions.

Liesbeth Strik: “Ik ben erg enthousiast om ‘The Guilty’ voor Viaplay te maken. Het wordt een psychologische thriller over ouderschap. Een persoonlijk verhaal over de strijd van een moeder waarvan ik zeker weet dat het een breed publiek zal aanspreken.”

De volledige cast en de releasedatums van de series zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.