Viaplay koopt KSW-rechten in 10 landen, waaronder Nederland

ksw, viaplay, mixed martial arts

Viaplay is een samenwerking aangegaan met KSW, Europa’s toonaangevende organisatie voor mixed martial arts (MMA). De Zweedse streamingdienst zal in 2022 alle KSW live-evenementen gaan uitzenden, ook in Nederland.

Viaplay zal in totaal 18 vechtgala’s gaan aanbieden in 2022. Op 18 december staat echter het eerste evenement al op de agenda, de KSW 65. Hier zal de Poolse Mamed Khalidov het opnemen tegen de Kroatische Roberto ‘Robocop’ Soldić. Op dezelfde avond komen ook Daniel Torres en Salahdine Parnasse tegen elkaar uit.

Zonder extra kosten

Alle KSW live-evenementen zullen zonder extra kosten te zien zijn op Viaplay in Polen, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Estland, Letland, Litouwen en Nederland als onderdeel van een regulier Viaplay-abonnement waarin sport is inbegrepen.

Viaplay en KSW, dat gevestigd is in Polen, gaan daarnaast samen trajecten opzetten voor MMA-talenten om deel te nemen aan KSW-evenementen.

Peter Nørrelund, NENT Group Chief Sports Officer: “KSW trekt fervente fans aan, vooral in Polen en is nu gevestigd als de belangrijkste MMA-promotie van Europa. De samenwerking met Viaplay is ideaal getimed, met het aantal KSW-evenementen dat volgend jaar zal toenemen tot 12. We kijken er ook naar uit om nieuwe MMA-talenten te helpen hun droom te verwezenlijken om voor een internationaal publiek te strijden.”

Viaplay Nederland

Viaplay is de nieuwe streamingdienst van de Nordic Entertainment Group  (NENT), die in het eerste kwartaal van 2022 naar Nederland komt. Het Zweedse bedrijf heeft in korte tijd een aardige sport-portfolio opgebouwd. Zo kocht NENT de rechten van de Formule 1, Premier League, Bundesliga en het darten. Al deze sporten zullen vanaf volgend jaar exclusief op Viaplay te zien zijn in Nederland. Wat de service moet gaan kosten en een exacte lanceringsdatum is nog niet bekendgemaakt.