Viaplay straks mogelijk te bekijken via tv-ontvanger KPN

viaplay, kpn 8-12

Op 1 maart 2022 start Viaplay in Nederland, de nieuwe streamingdienst van de Nordic Entertainment Group (NENT). De service is vanaf de start alleen via de Viaplay app te bekijken op verschillende apparaten, maar daar komt voor KPN-klanten verandering in.

[mc4wp_form id=”496″]

De televisieaanbieder is achter de schermen drukdoende om klanten op een gemakkelijkere manier van Viaplay te laten genieten. “Viaplay zal beschikbaar komen als value-added service (VAS). Het is in eerste instantie helaas nog niet mogelijk om Viaplay via de KPN tv-ontvanger te bekijken. We werken de komende maanden hard aan een oplossing om dit in de toekomst wel mogelijk te maken”, aldus een goed ingelichte KPN-medewerker aan GoStreaming.

Een Viaplay-abonnement is straks direct via Viaplay zelf af te sluiten, of als toevoeging te activeren bij een KPN en Ziggo-abonnement. De streamingdienst biedt echter maar één abonnementsvorm aan deze gaat € 13,99 per maand kosten. Dit is inclusief alle sporten en al het entertainment zoals films, series en content voor kinderen. NENT komt niet met lege handen naar Nederland. Het Zweedse concern kocht de rechten van de Formule 1, Bundesliga, Premier League en het darten.

Twee streams tegelijk

Viaplay is vanaf 1 maart 2022 in eerste instantie dus alleen via de Viaplay app te bekijken op een pc, laptop, mobiele telefoon (Android en iPhone), tablet, gameconsole (PS4, PS5 en Xbox One) of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt.

Met Viaplay kan je met één abonnement twee verschillende streams tegelijk afspelen vanaf hetzelfde account. Je kan dus de Formule 1 kijken, terwijl iemand anders een film of serie kijkt. Je kan maximaal 5 apparaten koppelen aan één Viaplay-account.

Korting

Het lijkt erop dat je bij KPN korting extra kan krijgen op een Viaplay-abonnement. De aanbieder schrijft op zijn website “Met Viaplay bij KPN wordt het nog leuker om entertainment op een voordelige manier te combineren. Daarover vertellen we binnenkort meer.”

Bij KPN krijg je namelijk € 5 entertainmentkorting op extra tv-pakketten, zoals Netflix, ESPN, Film1 en Spotify. Er is dus een reële kans dat Viaplay hier ook onder gaat vallen en je dus € 8,99 gaat betalen voor een abonnement op de streamingdienst. Vereiste is wel dat je dan ook internet en mobiel bij de provider afneemt. We zullen het even af moeten wachten.